Tekoälyn kehittämiseen keskittyvän OpenAI:n ChatGPT nousi kertaheitolla suureen suosioon marraskuussa 2022 tapahtuneen julkaisunsa jälkeen.
OpenAI:n keskusteleva tekoäly ChatGPT pystyy tuottamaan vastauksia ja tekstiä sujuvasanaisesti monista eri aiheista. Sitä voi myös pyytää kirjoittamaan esseitä ja muita luovia tekstejä eri aiheista. Julkaisunsa jälkeen ChatGPT:n tuotokset ovat levinneet laajasti sosiaalisessa mediassa saavuttaen suuren huomion ja nostaen kiinnostusta palveluun.
ChatGPT on ollut myös ilmainen käyttää, mikä osaltaan on voinut houkutella kokeilemaan mielenkiintoista palvelua kevyellä kynnyksellä. ChatGPT löytyy sen kehittäjän OpenAI:n verkkosivuilla. Palvelusta ei ole vielä toistaiseksi virallista sovellusta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
The Guardian kertoo, että Similarwebin mukaan ChatGPT on saavuttanut jo 100 miljoonaa käyttäjää – vain parissa kuukaudessa julkaisunsa jälkeen. Verkkoliikennettä seuraavan Similarwebin tilastot kertovat, että ChatGPT olisi kerännyt tammikuussa 590 miljoonaa vierailua 100 miljoonalta uniikilta kävijältä.
UBS-pankin tutkimustiimin analyytikoiden mukaan kasvu on ollut ennennäkemätöntä, ja ChatGPT onkin saavuttanut 100 miljoonaa käyttäjää ennätyksellisen nopeasti.
”20 vuoden internet-alan seuraamisen aikana emme muista nopeampaa nousua kuluttajaverkkosovelluksessa”, UBS:n analyytikot kirjoittivat tutkimusraportissaan uutistoimisto Reutersin mukaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Esimerkiksi suositulta videopalvelulta TikTokilta kesti yhdeksän kuukautta globaalin lanseerauksensa jälkeen päästä 100 miljoonaan käyttäjään, ja Instagramilta saman virstanpylvään saavuttaminen vei yli kaksi vuotta.
ChatGPT:n osalta käyttäjien pysyvyys on vielä kysymysmerkki. Moni on toistaiseksi saattanut vain kokeilla palvelua mielenkiinnosta, ja pidempiaikaisempi käyttöönotto on toinen asia.
ChatGPT:n suosio on tullut myös kalliiksi OpenAI:lle, sillä raportoidusti jokaisen ChatGPT:lle tehdyn kyselyn kustannus on muutamia senttejä.
Hiljattain OpenAI toi tarjolle kokeiluluontoisesti maksullisen version ChatGPT:stä, aluksi vain yhdysvaltalaisille asiakkaille suunnattuna. ChatGPT Plus tarjoaa 20 dollarin kuukausimaksua vastaan palvelun paremman saatavuuden ja suorituskyvyn. Lisäksi maksavat asiakkaat saavat ensimmäisenä kokeiltavakseen uusia ominaisuuksia ja parannuksia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
ChatGPT:n suosio ja teknologian potentiaali tarjota vastauksia uudella tavalla verrattuna perinteisiin hakukoneisiin ovat saaneet myös Googlen pelästymään. Lisäksi ChatGPT:n kaltaisen palvelun on nähty voivan tehostaa aputyökaluna merkittävästi tietotyötä. Jo nyt ChatGPT:stä voi olla suuri apu esimerkiksi koodaamisessa.
OpenAI:n merkittävä rahoittaja Microsoft on tuomassa ChatGPT:n taustalla olevaa teknologiaa osaksi Bing-hakukonettaan sekä monia muita palveluitaan, kuten Wordia, PowerPointia ja Outlookia.
OpenAI perustettiin alun pitäen voittoa tavoittelemattomana organisaationa, mutta sittemmin sen alle on perustettu myös voittoa tavoitteleva yritys.
Liiketoimintaansa OpenAI rakentaa toistaiseksi erityisesti läheiseen yhteistyöhön Microsoftin kanssa. OpenAI:n palvelut toimivat edullisesti Microsoftin Azure-pilvipalvelussa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
23. tammikuuta OpenAI ja Microsoft vahvistivat uuden sopimuksensa, jonka myötä Microsoft investoi OpenAI:hin monia miljardeja lisää useamman vuoden aikana. Raporttien mukaan sijoitus kohoaisi 10 miljardiin dollariin.
Aiemmat raportit ovat kertoneet, että osana diiliä Microsoft saisi OpenAI:n alkuperäisten sijoittajien rahojen palauttamisen jälkeen ensin 75 prosenttia OpenAI:n voitoista, kunnes se on saanut rahat omasta sijoituksestaan takaisin. Tämän jälkeen Microsoftin osuus OpenAI:n voitoista olisi 49 prosenttia, muiden sijoittajien 49 prosenttia ja OpenAI:n voittoa tavoittelemattoman emoyhtiön kaksi prosenttia, kunnes korkealle asetetut tuottotavoitteet – Microsoftille 92 miljardia ja sijoittajille 150 miljardia dollaria – täyttyvät. Näiden summien mahdollisen saavuttamisen jälkeen kaikki OpenAI:n voitot kertyisivät OpenAI:n emoyhtiölle.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »