Hakukonejätti Google on kertonut järjestävänsä keskiviikkona 8. helmikuuta hakuun ja tekoälyyn keskittyvän julkistustilaisuuden Pariisissa, Ranskassa.
Googlen mukaan se tulee ”uudistamaan tapaa, miten ihmiset etsivät, tutkivat ja ovat vuorovaikutuksessa tiedon kanssa, tehden luonnollisemmaksi ja intuitiivisemmaksi kuin koskaan ennen löytää tarvitsemasi”.
Lisäksi Googlen mukaan sen tulevat muutokset johtavat ”ihmisten parempaan tiedonsaantiin kaikkialla, haun, Mapsin ja muiden kautta”.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Googlelta odotettiin uutisia monista uusista tekoälypalveluista vasta toukokuussa järjestettäväksi odotetussa Google I/O -kehittäjätapahtumassa, mutta nähtävästi Google on halunnut toimia nopeammin uudessa tilanteessa, jossa yhtiön johtajuus tekoälyn saralla on kyseenalaistettu.
OpenAI:n julkaisema keskusteleva tekoäly ChatGPT, joka pystyy tuottamaan vastauksia ja tekstiä sujuvasanaisesti monista eri aiheista, on noussut suuren huomion kohteeksi julkaisunsa jälkeen. ChatGPT:ssä on nähty kehittyessään siemen myös mahdolliselle Googlen aseman uhkaajalle mitä tulee verkkohakuihin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Googlen emoyhtiön Alphabetin raportoidessa loppuvuoden 2022 tuloksestaan myöhään torstai-iltana Suomen aikaa Alphabetin ja Googlen toimitusjohtaja kertoi, että ”erittäin pian ihmiset pääsevät olemaan kanssakäymisessä uusimpien, tehokkaimpien kielimalliemme kanssa kumppanina haussa kokeellisilla ja innovatiivisilla tavoilla”.
Googlen odotetaan tuovan ChatGPT:n kaltaiset keskustelevat vastaukset osaksi hakutuloksia.
CNBC raportoi aiemmin, että suunnitelmien mukaan Googlen hakukoneen hakukenttään voisi ilmestyä uusi kuvake, josta voisi avata keskustelunäkymän Googlen chatbotin kanssa. Nykyisin kentässä ovat pikavalinnat Google Lens -kuvahaulle ja äänihaulle. Lisäksi hakukentän alapuolelle voi ilmestyä pikavalintoja erilaisiksi pyyntöehdotuksiksi. Hakutulossivuilla keskustelunomaiset vastaukset voisivat näkyä harmaassa kuplassa heti hakukentän alla ja Google ehdottaa tarkentavia lisäkysymyksiä. Vasta näiden alla vuorossa olisivat vanhan Google-tyylin kymmenen sinistä linkkiä.
Googlen on raportoitu testaavan myös viimeisintä keskustelubottiaan nimeltään Apprentice Bard. Se perustuu Googlen LamDA-kielimalliin. ChatGPT:stä Googlen palvelu eroaa paremmin ajantasaisilla tiedoilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »