Sovelluksissa käytettiin viime vuonna vähemmän rahaa kuin vuotta aiemmin, data.ai:n tilastot paljastavat. Muutos on historiallinen, vaikka käyttöaika jatkoikin yhä kasvuaan.
Mobiilisovelluksiin käytettiin viime vuonna kaksi prosenttia vähemmän rahaa kuin vuonna 2021. Kyse on merkittävästä käänteestä, sillä älypuhelinten esiinmarssin alettua sovelluskauppa on joka vuosi kasvanut, monesti merkittävästikin.
Vielä vuonna 2021 sovelluksiin käytetty rahamäärä kasvoi edellisvuoteen verrattuna peräti 19 prosentilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Viime vuonna Android- ja iOS-sovelluksiin käytettiin yhteensä noin 158 miljardia euroa, mikä pienestä notkahduksesta huolimatta tarkoittaa silti peräti 295 000 euron kulutusta joka minuutti.
Yleishyödylliset sovellukset, kuten some-, suoratoisto- ja treffipalvelut, pärjäsivät selvästi pelejä paremmin saavuttaen käytetyssä rahassa kuuden prosentin kasvun. Peleihin sen sijaan käytettiin viisi prosenttia vähemmän.
Yleisesti heikentynyt taloustilanne näkyy nyt ensi kertaa myös mobiilisovellusten myynnissä, raportissa todetaan, mutta sovellusten latausmäärät kasvoivat silti 11 prosenttia. Kaikkiaan vuonna 2022 ladattiin sovelluksia 255 miljardia kertaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Myös sovelluksissa käytetty aika kasvoi hitusen, kolme prosenttia. Älypuhelimen käyttäjät kuluttivat vuonna 2022 sovelluksissa keskimäärin viisi tuntia vuorokaudessa.
Niin ikään mobiilisovellusten mainosmyynti ylsi viime vuonna 14 prosentin kasvuun kattaen kaikkiaan 317 miljardia euroa. Yleinen taloustilanne alkanee pian kuitenkin näkyä myös mainosmyynnissä, data.ai:n raportissa arvioidaan.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »