Googlen sisällä on käynnissä niin sanottu hätätila, ”code red”, jonka myötä yhtiö pyrkii vastaamaan hiljattain julkaistun ChatGPT:n heittämään uuteen haasteeseen tekoälyn saralla. Asiasta raportoi The New York Times.
OpenAI:n julkaisema keskusteleva tekoäly ChatGPT, joka pystyy tuottamaan vastauksia ja tekstiä sujuvasanaisesti monista eri aiheista, on noussut suuren huomion kohteeksi viime viikkoina.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pitkään Googlea on pidetty yhtenä tekoälyn osalta johtavista yhtiöistä, mutta nyt ainakin mielikuvien tasolla kilpaileva OpenAI on ChatGPT:llä onnistunut luomaan jotakin aivan uudella tavalla kiinnostavaa. Siinä on nähty myös tulevaisuuden haastaja Googlen hakukoneella, jos ja kun sujuvan tekstin tuottamisen ohella ChatGPT:n kaltaiset palvelut alkaisivat tulevaisuudessa tuottaa paremmin myös oikeassa olevia vastauksia ja yhteenvetoja eri aiheista.
Googlea sen hakukoneen synnyttämän äärimmäisen tuottavan markkina-aseman haastaminen uudenlaisten kilpailijoiden taholta tietenkin huolettaa, ja nyt yhtiön sisäisen hätätilan tavoitteena onkin suunnata useiden eri osastojen työtä ”auttamaan kehittämään ja julkaisemaan tekoälyä hyödyntäviä prototyyppejä ja tuotteita”.
The New York Timesin mukaan Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai on ”ohjannut lukemattomat ryhmät yhtiön sisällä vastaamaan ChatGPT:n luomaan uhkaan”.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tästä hetkestä toukokuuhun, jolloin Googlen odotetaan järjestävän merkittävän vuotuisen Google I/O -tapahtumansa, Googlen tiimit on ohjattu kehittämään uusia esiteltäviä tekoälypohjaisia tuotteita.
ChatGPT:n ohella Google pyrkii reagoimaan myös muihin uusiin kilpailijoihin. Google kehittää muun muassa tekoälytuotteita, jotka voivat luoda taidetta ja muita kuvia.
Googlella on myös jo entuudestaan ollut oma, yhtiön sisäisesti kehitetty LaMDA-kielimalli ChatGPT:n kaltaisille keskusteleville sovelluksille. Googlen jo vuonna 2021 esittelemässä LaMDAssa on kyse yleisestä monikäyttöisestä mallista, jolla eri asioista tietoa voidaan tuoda tarjolle luonnollisen keskustelun omaisessa muodossa.
Nyt LaMDA-malli aiotaan tuoda saataville osana Google Cloud -pilvipalveluja kolmansien osapuolten hyödynnettäväksi niiden palveluissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tähän asti Google on raportoidusti pidättäytynyt tekoälypohjaisten tuotteiden esittelystä johtuen huolista liittyen niiden luotettavuuteen ja tietojen tarkkuuteen. Esimerkiksi ChatGPT saattaa nykyisellään tuottaa sinällään vakuuttavan kuuloista tekstiä, joka voi kuitenkin todellisuudessa olla tiedoiltaan täysinkin totuudenvastaista.
Lisäksi suoranaisten väärien tietojen ohella tekoälymalleissa ongelmia voivat olla niiden lähdemateriaalista tarkoituksetta poimimat harhapainotukset sekä mahdollinen liian raju kielenkäyttö.
The New York Timesin mukaan Google kamppaileekin nyt tekoälyn hyödyntämisen houkutuksen sekä toisaalta käyttäjien ja yhteiskunnan mahdollisen vahingoittamisen tasapainottamisen kanssa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »