DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy jatkaa joulu-helmikuussa 5G-verkkonsa rakentamista Joensuusssa. Samalla 5G-verkon rakentaminen parantaa myös Joensuun 4G-yhteyksiä.
”Joensuu on pinta-alaltaan laaja kaupunki, johon mahtuu hyvin erilaisia elämisen tapoja. Kantakaupungin ruutukaavalla asutaan tiiviisti kerrostaloissa ja toisaalta pitäjissä voi elellä naapureilta rauhassa. Meille kaupunkina on erittäin tärkeää, että tietoliikenneyhteydet toimivat, asui missä päin Joensuuta hyvänsä”, toteaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.
”Joensuu on vetovoimainen kaupunki, ja erityisesti nuorten kaupunki. Yliopiston, ammattikorkeakoulun ja muiden oppilaitosten myötä meillä on erittäin runsaasti opiskelijoita asukaslukuun nähden. Opiskelijat, elinkeinoelämä ja myös kaupungin monet tapahtumat hyötyvät parantuvista yhteyksistä ja 5G-verkosta”, kertoo Karjalainen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
5G-verkon kapasiteetti on moninkertainen vanhaan verkkoon nähden. Samalla myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 78 tukiasemaa seuraavilla alueilla:
- Joensuu: Asevelikylä, Hukanhauta, Kanervala, Karsikko, Keskusta, Kissamäki, Kiviniemi, Kytö, Käpykangas, Latola, Laulurinne, Linnunlahti, Marjala, Mehtimäki, Mutala, Mäntylä, Niinivaara, Niittylahti, Noljakka, Nurmela, Otsola, Pataluoto, Penttilä, Pilkko, Raatekangas, Rantakylä, Ranta-Mutala, Repokallio, Riuttavaara, Siihtala, Siilainen, Sirkkala, Suhmura, Sulkulahti, Tikkamäki ja Uutela
- Kontiolahti: Kulho, Lamminranta, Lehmo, Lehmola, Puntarikoski ja Utra
Liperi: Honkalampi, Jyrinkylä, Kaskesniemi, Onttola, Saarela, Vaivio, Välikangas ja Ylämylly
Tukiasemien päivitystyö aloitetaan keskiviikkona maanantaina 5. joulukuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis perjantaina 24. helmikuuta 2023.
Alla kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä nopeampaa 3,5 gigahertsin taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Suomen Yhteisverkon mukaan DNA:n ja Telian taajuuksien yhteiskäyttö ja suurempi tukiasemapaikkojen määrä mahdollistavat alueilla suuremmat tiedonsiirtonopeudet kuin yhden operaattorin verkossa.
Suomen Yhteisverkko vastaa DNA:n ja Telian käyttämän verkon rakentamisesta Itä- ja Pohjois-Suomessa. Suomen Yhteisverkon 5G-verkko perustuu Nokian laitteisiin. 5G-verkko tuo käyttöön aiempaa nopeammat yhteydet, minkä lisäksi 5G-verkon kapasiteetti on moninkertainen vanhaan verkkoon nähden. Samalla myös 4G-yhteydet paranevat alueella.
Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
DNA:n ja Telian yhteisesti omistaman Suomen Yhteisverkon vastuualue on laajentunut merkittävästi 5G-verkon rakentamisen yhteydessä. Suomen Yhteisverkon toimialue laajeni aiemmasta lounaaseen Raahe–Loviisa-linjalle, muun muassa Ouluun, Kuopioon ja Kouvolaan. Laajentuva alue kattaa 62,5 prosenttia Suomen pinta-alasta ja 28,5 prosenttia väestöstä, kun alkuperäiset peittoluvut olivat 50 prosenttia ja 13,5 prosenttia. Suomen Yhteisverkon kokonaisuutena kolmivuotinen 5G-verkon rakennusprojekti käynnistyi maaliskuussa 2021.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »