Applen tiedetään kehittävän suurin panostuksin omia modeemipiirejä iPhoneihin ja muihinkin laitteisiinsa. Aivan vielä niiden aika ei kuitenkaan vielä ole.
Qualcomm on jatkamassa edelleen toistaiseksi Applen merkittävänä modeemipiirien toimittajana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nyt myöhään keskiviikkoiltana 2. marraskuuta edellisen neljänneksen tuloksestaan raportoinut Qualcomm kertoi samalla, että se on säilyttämässä nykyisen asemansa modeemitoimituksista Applelle myös vuonna 2023.
Käytännössä Qualcomm jatkaa siis lähes kaikkien modeemipiirien toimittamista Applelle myös vuoden 2023 malleihin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Apple palasi Qualcommin asiakkaaksi modeemipiireissä, kun yhtiöt sopivat vuonna 2019 oikeuskiistansa ja Qualcomm aloitti toimittamaan 5G-modeemipiirejä osaksi Applen iPhone 12 -puhelimia. Applen piti ensin tukeutua Intelin modeemipiireihin myös 5G-laitteissaan, mutta niiden suorituskyky ei yltänyt Applen toivomalle tasolle. Sittemmin Qualcommin modeemipiiri on nähty osana kaikkia Applen 5G-tuotteita.
Applen on kuitenkin tiedetty kehittävän suurilla satsauksilla omaa 5G-modeemiaan, jonka myötä Apple siirtyisi myös tällä osa-alueella omaa suunnittelua edustaviin ratkaisuihin.
Apple osti vuonna 2019 Inteliltä sen modeemipiirikehityksen 1 miljardilla dollarilla. Järjestelyn myötä 2 200 Intelin työntekijää siirtyi Applen palkkalistoille, minkä lisäksi Apple hankkii myös aineettomia oikeuksia, laitteistoa ja vuokrasopimuksia.
Vuoden 2020 lopulla Applen piiriteknologian kehityksestä vastaava johtaja Johny Srouji myös vahvisti yhtiön sisäisessä tapaamisessa Applen kehittävän omaa modeemipiiriään, ja kyse kehitystyössä onkin niin sanotusti julkisesta salaisuudesta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Arviot Applen omien modeemipiirien käyttöönoton aikataulusta ovat vaihdelleet. Tällä hetkellä useimmissa arvioissa Applen oman modeemin käyttöönottoa odotetaan vuonna 2024 tai 2025.
Modeemipiiri on tärkeä osa älypuhelimia. Se vastaa älypuhelimen verkkoyhteyksistä ja niiden ohjaamisesta sekä hallinnasta.
Oman modeemipiirin kehittämisen myötä Apple voi integroida sen osaksi iPhoneissa käyttämiään omia järjestelmäpiirejään. Toistaiseksi modeemipiiri on iPhoneissa erillinen komponenttinsa, minkä suhteen Apple on näin alakynnessä kilpaileviin Android-älypuhelimiin verrattuna, joissa käytössä on pääosin integroituja järjestelmäpiirejä. Integraatio järjestelmäpiirin kanssa voi parantaa sekä suorituskykyä että vähentää virrankulutusta.
Samanaikaisesti modeemin kehittäminen on erittäin vaativaa, ja vaatii miljardiluokan tuotekehityspanostuksia. Osittain kehitystyötä tältä osin Apple tekee myös Saksan Münchenissä, jonne Apple kertoi aiemmin keväällä 2021 investoivansa yli miljardi dollaria.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »