Maailman rikkain henkilö Elon Musk kumppaneineen on kuin onkin toteuttanut Twitter-yritysostonsa lopulta oikeuden vaatiman aikataulun mukaisesti – ja itse asiassa päivän etuajassa torstaina.
Musk kumppaneineen hankkii Twitterin lopulta alkuperäisen ostotarjouksensa mukaisella 54,20 dollarin osakekohtaisella hinnalla, jolla koko Twitterin markkina-arvoksi tuli 44 miljardia dollaria.
Twitterin siirryttyä Muskin hallintaan, ei hän raportoidusti aikaillut muutosten aloittamisen kanssa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Twitterin aiemmasta johtoryhmästä jo toimitusjohtaja Parag Agrawal, talousjohtaja Ned Segal, päälakimies Sean Edgett sekä lakiasioista, yhteiskuntasuhteista ja alustan luotettavuudesta vastannut Vijaya Gadde ovat saaneet potkut. Raporttien mukaan ainakin osa heistä saatettiin tämän jälkeen ulos Twitterin toimitiloista.
Johtajien lähtöpasseista on raportoinut muun muassa The New York Times.
Bloombergin lähteiden mukaan Musk aikoo ottaa Twitterin toimitusjohtajauuden itse hoitaakseen toistaiseksi. Lisäksi samalla Muskin on raportoitu suunnittelevan elinikäisten porttikieltojen poistamista, mikä esimerkiksi mahdollistaisi Yhdysvaltojen entisen presidentin Donald Trumpin paluun Twitteriin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Twitterin ohella Muskilla pitää kiirettä, sillä hän toimii jo myös Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtajana.
Elon Musk twiittasi itse varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa, että ”lintu on vapautettu” viitaten mahdollisesti Twitterin siirtymiseen uuteen, mahdollisesti aiempaa vapaamielisempään omistukseen.
the bird is freed
— Elon Musk (@elonmusk) October 28, 2022
Muskin pidemmän aikavälin visiot Twitterin tulevaisuudelle ovat hämyisiä. Hän on puhunut sananvapauden puolesta, mutta samanaikaisesti todennut Twitterin tulevan kuitenkin noudattamaan paikallisia lakeja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Raportoidusti aiemmin Musk on myös esittänyt suunnitelman jopa 75 prosentin vähennyksestä Twitterin henkilöstömäärään. Raportti kertoi Muskin mielestä oikean työntekijämäärän Twitterille olevan nyt noin parisen tuhatta työntekijää, kun Twitterillä työntekijöitä oli noin 7 500. Sittemmin Musk on kuitenkin myös toppuutellut näin merkittävän muutoksen kanssa.
Jo aiemmin torstain aikana Musk julkaisi Twitter-tilillään myös Twitterin mainostaja-asiakkaita lepyttelevän kannanoton. Monien mainostajien on raportoitu pohtivan Twitterin jättämistä, jos ja kun se Muskin omistuksessa muuttaisi luonnetta palveluaan esimerkiksi sallien sananvapauden nimissä laajemmin vihapuheen palvelussa.
Muskin on nähty maksaneen Twitteristä merkittävän ylihinnan, erityisesti yleisen talouskehityksen heikennyttyä merkittävästi sitten kevään, jolloin Musk alun perin ostotarjouksensa teki. Viime kuukausien aikana Musk yrittikin päästä pälkähästä ja irti Twitter-kaupoista tekemästään sopimuksesta yhtiön kanssa, mutta lopulta paras vaihtoehto Muskille näytti olevan pysyä sopimuksessa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »