Maailman rikkaimpana ihmisenä tunnettu, Teslaa ja SpaceX:ää johtava Elon Musk on vahvistanut aikeensa lopulta edetä Twitteristä tekemänsä ostotarjouksen kanssa.
Asia sai virallisen vahvistuksen arvopaperimarkkinailmoituksesta myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa.
Näin Musk on lopettanut empimisensä – mahdollisesti, koska ymmärsi olevansa häviämässä Twitterin nostaman oikeusjutun, jolla se pyrki pakottamaan Muskin toteuttamaan alkuperäisen ostotarjouksen tekemänsä sitovan sopimuksen mukaisesti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Musk aikookin nyt toteuttaa Twitterin ostotarjouksen alkuperäisen sopimuksen mukaisella tavalla, 54,20 dollarin osakekohtaisella hinnalla.
Muskin ja Twitterin osalta on nähty vuoden 2022 aikana melkoinen näytelmä.
4. huhtikuuta Elon Musk ilmoitti ostaneensa Twitteristä yli 9 prosentin omistusosuuden. Muskista piti tulla tämän jälkeen Twitterin hallituksen jäsen, kunnes hän yllättäen vetäytyikin hallitukseen liittymisestä. 14. huhtikuuta Musk esitti julkisesti ostotarjouksen koko Twitteristä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Twitter teki 25. huhtikuuta sopimuksen Elon Muskin kanssa liittyen tämän esittämään ostotarjoukseen yhtiöstä. Twitterin hallitus päätyi aluksi vastahankaan asettumisen jälkeen yksimielisesti hyväksymään Muskin ostotarjouksen ja suosittelemaan sitä osakkeenomistajille. Muskin ostotarjous oli 54,20 dollaria osakkeelta, yhteensä 44 miljardia dollaria.
Sittemmin Musk ilmoitti aikeestaan vetäytyä Twitter-ostotarjouksensa toteuttamisesta 8. heinäkuuta.
Yleisen näkemyksen mukaan Muskin esittämät perustelut kaupasta vetäytymiseksi olivat vain tekosyitä. Todellinen syy Muskin halulle vetäytyä kaupoista oli se, että hän tajusi tajunneensa Twitteristä liian kovan hinnan samalla taloustilanteen heiketessä merkittävällä tavalla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Musk itse pyrki perustelemaan ostotarjouksesta vetäytymistä Twitterin roska- ja feikkitilien ongelmalla, jonka osalta Twitter ei hänen mukaansa ole onnistunut tarjoamaan riittäviä tietoja, jotka osoittaisivat roska- ja feikkitilien määrän olevan Twitterin julkistusten mukaisella tasolla. Twitter on kertonut roska- ja feikkitilien määräksi alle 5 prosenttia kaikista käyttäjätileistä. Sittemmin Musk pyrki myös hyötymään Twitterin ex-tietoturvajohtajan Peiter Zadkon paljastuksista. Zadkon mukaan Twitterin toiminnassa on ollut puutteita. Musk on myös esittänyt, että Twitter olisi rikkonut sopimustaan hänen kanssaan maksamalla Zadkolle alkuvuodesta 2022 erokorvauksen hänen jättäessään yhtiön.
Muskin vetäytymisilmoituksen jälkeen Twitter haastoi hänet oikeuteen pyrkien pakottamaan hänet toteuttamaan toimimaan tekemänsä sitovan sopimuksen mukaisesti. Oikeudenkäynnin asiassa piti tapahtua lokakuussa. Nyt oikeusjuttu kuivuu kasaan Muskin edetessä ostotarjouksessaan. Oikeuskäsittelyn päättyminen on samalla myös ehto Muskin ostotarjouksen etenemiselle.
14. syyskuuta Twitterin osakkeenomistajat antoivat hyväksyntänsä Muskin ostototarjoukselle.
Lopulta kaiken draaman jälkeen on palattu nyt lähtöruutuun. Elon Musk on ostamassa Twitterin kovalla 44 miljardin dollarin hinnalla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Matkan varrella Muskin toiminta Twitter-kauppojen yhteydessä on herättänyt kaiken kaikkiaan paljon närää. Muun muassa joukko Twitterin osakkeenomistajia ovat haastaneet hänet oikeuteen, minkä lisäksi myös Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinaviranomainen SEC tutkii Muskin lainvastaisesti pitkittämää ilmoitusta 5 prosentin omistusosuuden ylittämisestä. Lisäksi Muskin toimet ovat ajaneet myös Twitterin johdon sekavaan tilanteeseen, ja monelle pomolle on joko annettu lähtöpassit tai he ovat päättäneet itse jättää yhtiön.
Nähtäväksi jää, miten sekasortoisena Twitterin toiminta tulee jatkumaan sen siirtyessä Muskin ja kumppaneidensa omistukseen.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »