DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy rakentaa syys-lokakuussa 5G-verkkoaan myös Lappeenrannassa.
Aiemmin Suomen Yhteisverkko on kertonut laajentavansa 5G-verkkoaan syksyn aikana myös Oulussa ja Kuopiossa sekä laajentavansa verkon Taipalsaarelle ja Lappeenrannan Joutsenoon.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Suomen Yhteisverkon mukaan DNA:n ja Telian taajuuksien yhteiskäyttö ja suurempi tukiasemapaikkojen määrä mahdollistavat alueilla suuremmat tiedonsiirtonopeudet kuin yhden operaattorin verkossa.
Suomen Yhteisverkko vastaa DNA:n ja Telian käyttämän verkon rakentamisesta Itä- ja Pohjois-Suomessa. Suomen Yhteisverkon 5G-verkko perustuu Nokian laitteisiin. 5G-verkko tuo käyttöön aiempaa nopeammat yhteydet, minkä lisäksi 5G-verkon kapasiteetti on moninkertainen vanhaan verkkoon nähden. Samalla myös 4G-yhteydet paranevat alueella.
Uudesta ja tehokkaammasta 5G-verkosta hyötyy myös Lappeenrannan korkeakouluyhteisö, LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu. Lappeenrannan kampuksella on lähes 10 000 opiskelijaa ja asiantuntijaa 93 maasta. ”On selvää, että tällainen kansanvälinen yhteisö vaatii toimiakseen parhaat mahdolliset tietoliikenneyhteydet. Haluamme olla Lappeenrannassa maailman huippua myös nopeissa yhteyksissä. Kaikkien saatavissa oleva kattava 5G-verkko on juuri sitä”, LUT-yliopiston tietohallintojohtaja Antti Sirviö sanoo.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lappeenrannassa Suomen Yhteisverkon 5G-verkon rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 62 tukiasemaa seuraavilla alueilla:
- Alakylä, Hanmäki, Harapainen, Hartikkala, Hevossilta, Hiessilta, Hovinpelti, Huhtiniemi, Hyrymäki, Iitiä, Ilottula, Kahilanniemi, Kaivokorpi, Kanavansuu, Kasarminlahti, Kaukaa, keskusta, Kesämäki, Kimpinen, Kiviharju, Kivisalmi, Kourula, Kylpylä, Lauritsala, Lavola, Lepola, Mattila, Muntero, Mustola, Myllymäki, Myllärinmäki, Mäntylä, Märkälä, Pallo, Parkkarila, Pikisaari, Pontus, Rakuunamäki, Reijola, Sammonlahti, Skinnarila, Sudensalmi, Taikinamäki, Tirilä, Uus-Lavola, Voisalmi ja Yllikkälä
Tukiasemien päivitystyö aloitetaan maanantaina 19. syyskuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis perjantaina 28. lokakuuta.
Alla kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä nopeampaa 3,5 gigahertsin taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä.
DNA:n ja Telian yhteisesti omistaman Suomen Yhteisverkon vastuualue on laajentunut merkittävästi 5G-verkon rakentamisen yhteydessä. Suomen Yhteisverkon toimialue laajeni aiemmasta lounaaseen Raahe–Loviisa-linjalle, muun muassa Ouluun, Kuopioon ja Kouvolaan. Laajentuva alue kattaa 62,5 prosenttia Suomen pinta-alasta ja 28,5 prosenttia väestöstä, kun alkuperäiset peittoluvut olivat 50 prosenttia ja 13,5 prosenttia. Suomen Yhteisverkon kokonaisuutena kolmivuotinen 5G-verkon rakennusprojekti käynnistyi maaliskuussa 2021.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »