WhatsAppin on tehtävä pikaisesti parannuksia käyttöehtoihinsa, Euroopan unioni vaatii. Käyttöehdot ovat sekavat, ja kuukaudessa ne on laitettava kuntoon.
Euroopan komissio sekä Euroopan unionin kuluttajaviranomaisten verkosto (CPC) vaativat WhatsAppin käyttöehtoihin selvennyksiä. Viranomaisia hiertää etenkin käyttöehtojen sekavuus ja epätietoisuus siitä, millä tavalla käyttäjiltä kerättyjä tietoja hyödynnetään.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Facebook-yhtiö Metan omistama WhatsApp päivitti käyttöehtojaan viime vuonna, mikä aiheutti laajaa kritiikkiä uusien säännösten mahdollistettua käyttäjiltä kerätyn tiedon jakamisen muiden Meta-palveluiden, kuten Facebookin, käyttöön.
Vaikka EU:ssa muutokset tulivat tiukkojen GPDR-tietoturvasäännösten ansiosta voimaan vain osittain, jäi liian moni asia vielä viranomaisten mukaan selvittämättä.
Nyt WhatsAppille on annettu kuukausi armonaikaa täsmentää kuluttajaviranomaisille, miten tietoja kerätään ja käytetään. Viestimen on myös todistettava, että se toimii EU:n kuluttajansuojaa turvaavan lainsäädännön mukaisesti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
WhatsAppille lähetettiin samansuuntainen kirjelmä jo alkuvuonna. Tuolloin pikaviestin tyytyi vastaamaan, että käyttäjille tiedotetaan muutoksista ja tietojen käytöstä sovelluksen sisäisillä ilmoituksilla sekä tukikeskukseen kootuilla viesteillä.
Euroopan unionin viranomaisille aiemmat selitykset eivät riittäneet, ja nyt WhatsAppia vaaditaan saattamaan käyttöehtoasiat lopulta paremmalle tolalle.
TechCrunch huomauttaa, että uusien, entistä tiukempien EU-säännösten mukaisesti WhatsApp-omistaja Metaa voi odottaa jopa neljän prosentin vuotuista liikevaihtoa vastaava sakkorangaistus, mikäli viestimen selitykset eivät tyydytä viranomaisia.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »