Twitterin osakkeenomistajat ovat haastaneet yhtiöstä ostotarjouksen tehneen maailman rikkaimman ihmisen Elon Muskin ja Twitterin itsensä oikeuteen.
Osakkeenomistajat hakevat kanteelleen joukkokanteen statusta, kertoo CNBC.
Syynä osakkeenomistajien kanteeseen on ostotarjousprosessi, jota voi kuvailla kaaottiseksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Osakkeenomistajien mukaan Musk olisi rikkonut monilta osin Kalifornian osavaltion lainsäädäntöä toimillaan ja syyllistynyt markkinoiden manipuloimiseen.
Kanteen mukaan Musk muun muassa viivästytti alkuperäistä ilmoitustaan Twitterin osakkeiden hankkimisesta yli lain salliman rajan. Tästä Musk on aiemmin haastettu oikeuteen myös erikseen. Lisäksi Muskin väitetään salanneen aikeensa Twitterin hallituksen jäsenyydestä.
Muskin väitetään myös ostaneen Twitterin osakkeita samalla, kun hänellä olisi ollut sisäpiirin tietoa perustuen keskusteluihin sen hallituksen jäsenten kanssa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
4. huhtikuuta Elon Musk ilmoitti ostaneensa Twitteristä yli 9 prosentin omistusosuuden. Muskista piti tulla tämän jälkeen Twitterin hallituksen jäsen, kunnes hän yllättäen vetäytyikin hallitukseen liittymisestä. 14. huhtikuuta Musk esitti julkisesti ostotarjouksen koko Twitteristä.
Twitter teki 25. huhtikuuta sopimuksen Elon Muskin kanssa liittyen tämän esittämään ostotarjoukseen yhtiöstä. Twitterin hallitus päätyi aluksi vastahankaan asettumisen jälkeen yksimielisesti hyväksymään Muskin ostotarjouksen ja suosittelemaan sitä osakkeenomistajille.
Sittemmin Muskia Twitter-kauppa on näyttänyt alkaneen jossain määrin kaduttamaan – ainakin hinnan osalta – ja Musk näyttää etsineen verukkeita esimerkiksi roska- ja feikkitilien määrän vääristelystä, joilla kauppa voitaisiin neuvotella uudelleen. Musk on myös muuten luonut epävarmuutta sen ympärille, tapahtuuko kauppoja, vaikka hän on tehnyt ostotarjouksen toteuttamisesta sitovan sopimuksen Twitterin kanssa. Myös tähän osakkeenomistajien kanteessa on tartuttu, sillä myös tältä osin Muskin väitetään toimineen Kalifornian lainsäädännön vastaisesti.
”Musk antoi lausuntoja, lähetti twiittejä ja osallistui toimintaan, jonka tarkoituksena oli herättää epäilyksiä sopimuksesta ja pudottaa Twitterin osakekurssia merkittävästi luodakseen vipuvoimaa, jota Musk toivoi käyttävänsä joko perääntymiseen ostosta tai ostohinnan neuvottelemiseen uudelleen jopa 25 prosentilla, joka toteutuessaan johtaisi 11 miljardin dollarin vähennykseen ostotarjouksen vastikkeessa”, kanteessa todetaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Muskin esittämä ostotarjous Twitteristä on 54,20 dollaria osakkeelta, ja yhteensä Twitterin arvo kaupassa on näin noin 44 miljardia dollaria eli vajaat 41 miljardia euroa. Kaupan on odotettu toteutuvan vuoden 2022 aikana Twitterin osakkeenomistajien hyväksynnän, tarvittavien viranomaishyväksyntöjen sekä tavanomaisten muiden ehtojen täytyttyä.
Twitterin osakkeen kaupankäynnin päätöskurssi eilen torstaina oli 39,52 dollaria eli 27 prosenttia alle Muskin ostotarjouksen hinnan.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »