Suomalainen Nokia-puhelinyhtiö HMD Global on kertonut tänään hieman lisää viime vuoden taloudellisesta tuloksestaan.
HMD Global ei edelleenkään paljastanut tarkkaa viime vuoden liiketulostaan, mutta vahvisti Helsingin Sanomille yhtiön viime vuoden liikevaihdon olleen 1,4 miljardia euroa. HMD Global kertoi jo helmikuun lopulla yltäneensä viime vuonna voitolliseen liiketoiminnan tulokseen.
Vuonna 2020 HMD Globalin liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa, josta viime vuonna kasvua kertyi siis noin 17 prosenttia. Samanaikaisesti koko vuodelta liiketulos nousi ensimmäistä kertaa plussan puolelle. Vuonna 2020 HMD Globalin liiketulos oli Helsingin Sanomien nyt kertoman mukaan 32 miljoonaa euroa tappiollinen. Tätä ennen vuonna 2019 liiketulos oli lähes 300 miljoonaa ja vuonna 2018 lähes 200 miljoonaa tappiolla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huipputasolla HMD Globalin liikevaihto kävi vuonna 2018, jolloin se ylsi 2,4 miljardiin euroon. Vuonna 2020 vaikeuksia aiheutti koronapandemia, mutta siitä huolimatta HMD Global näyttää onnistuneen parantamaan kannattavuuttaan vakuuttavalla tavalla.
”Liiketoimintamme on ollut kannattavaa kuudella peräkkäisellä vuosineljänneksellä ja viime vuonna myös vuositasolla”, kommentoi toimitusjohtaja Florian Seiche.
HMD Globalin liikevaihto älypuhelinten myynnistä kasvoi viime vuonna 41 prosentilla. HMD Global ei lukeudu suurimpien älypuhelinvalmistajien joukkoon, mutta peruspuhelimissa yhtiön markkinaosuus on toiseksi suurin maailmanlaajuisesti. Tutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan HMD Global toimitti viime vuonna 15 miljoonaa älypuhelinta ja sen markkinaosuus oli reilun prosentin yhteensä 1,4 miljardin älypuhelimen markkinoilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toimitusjohtaja Seichen mukaan HMD Globalilla on hyvä jalansija valikoiduissa maissa Latinalaisessa Amerikassa ja Aasiassa ja se tähtää myös markkinoille, joissa älypuhelimien käyttö on kohtalaisen vähäistä ja Nokian tuotemerkillä vahva asema.
Viime aikoina HMD Globalilta ei olekaan nähty korkeamman hintaluokan älypuhelimia, vaan sen tuotevalikoima on painottunut vahvasti edullisiin alle 300 euron älypuhelimiin.
Nokia-äly- ja peruspuhelinten sekä lisävarusteiden, kuten kuulokkeiden, lisäksi HMD Globalin liiketoimintaan kuuluvat myös palvelut. Ne ovat myös tärkeässä roolissa HMD Globalin panostuksessa yritysasiakasliiketoimintaan, jossa se tavoittelee sekä laitteiden että palvelujen myymistä asiakkaille.
HMD Global on kertonut viimeksi elokuussa 2020 nostaneensa rahoitusta, tuolloin 230 miljoonaa dollaria eli vajaat 200 miljoonaa euroa. Rahoituskierrokseen osallistui sijoittajina joukko HMD Globalin tärkeimpiä globaalisti toimivia strategisia kumppaneita, kuten Google, Qualcomm sekä myös Nokia Technologies, joka ei vielä tuota ennen kuulunut HMD Globalin omistajiin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nokian omistus HMD Globalista oli 10,0 prosenttia vuoden 2021 lopussa. Nokia saa myös tuottoja HMD Globalin tuotteiden myynnistä brändi- ja patenttilisensoinnin kautta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »