Sosiaalisen median palvelustaan tunnettu Twitter on ajautunut melkoisen hullunmyllyn keskelle Elon Muskin ostotarjouksen jälkeen.
Samanaikaisesti, kun Musk näyttää katuvan ostotarjoustaan 54,20 dollarin osakekohtaisella hinnalla ja etsii keinoja kauppahinnan alentamiseksi, tapahtuu Twitterillä paljon sisäisiä muutoksia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Viime viikolla kerrottiin yhtiön toimitusjohtajansa Parag Agrawalin johdolla jäädyttäneen uudet rekrytoinnit. Lisäksi samalla Twitterin kuluttajatuotteesta vastannut johtaja Kayvon Beykpour ilmoitti myös jättävänsä yhtiön seitsemän vuoden jälkeen. Beykpourin mukaan toimitusjohtaja ”Parag pyysi minua lähtemään sen jälkeen, kun hän kertoi haluavansa viedä tiimiä eri suuntaan”. Lisäksi Twitter vahvisti sen mainostuotteista liikevaihtojohtajan tittelillä vastanneen johtajan Bruce Falckin jättävän yhtiön. Sekä Twitterin tuote- että mainostiimit saivatkin näin uudet johtajat.
Nyt Bloombergin mukaan Twitterin jättävät myös sen tuotehallinnan johtaja Ilya Brown, Twitter Service -johtaja Katrina Lane sekä datatutkimuksesta vastannut Max Schmeiser.
Kun viimeviikkoisissa johtajavaihdoksissa oli kyse Twitterin toimitusjohtajan päätöksistä, nyt lähteneen kolmikon on kerrottu päättäneen lähteä itse.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Twitterin johto ja henkilöstö ovatkin parhaillaan sekavassa tilanteessa. Yhtiön päätyminen Elon Muskin ja kumppaneiden ostamaksi on epävarmaa, vaikka kaupoista sopimus Twitterin ja Muskin välillä onkin tehty.
Muskin on odotettu Twitterin omistukseensa saatuaan aloittavan yhtiössä suuret muutokset, joihin lukeutuvat myös henkilöstövähennykset kannattavuuden parantamiseksi. Moni saattaakin pelätä oman työpaikkansa puolesta ja pyrkiä lähtemään nyt omaehtoisesti parempiin pesteihin. Twitterin muuttuminen julkisesti listatusta yhtiöstä yksityisesti omistetuksi tietää myös muutoksia osakepohjaiseen palkitsemiseen, joka ei suunnitelmien mukaan ole jatkumassa ainakaan samassa laajuudessa.
Twitteriä ostamassa oleva Musk jakaa myös rankasti mielipiteitä. Hänen sananvapautta kannattava linjansa ei ole kaikkien mieleen, minkä lisäksi Musk on myös kritisoinut rajusti Twitterin nykyjohtoa ja henkilöstöä ja pahentanut näin sekasortoa.
Kaiken kaikkiaan Musk on luonut Twitterin ympärille paljon epävarmuutta, mikä sekoittaa yhtiön toimintaa – päätyipä Twitter lopulta Muskin omistukseen tai ei.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »