Sosiaalisen median palvelustaan tunnettu Twitter on vahvistanut päättäneensä lopettaa pääosin uudet rekrytoinnit.
Päätös koskee myös yhtiön jättäneiden työntekijöiden työpaikkojen täyttämistä. Twitter aikoo toistaiseksi jatkossa palkata uusia työntekijöitä entisten tilalle vain ”bisneskriittisiin” tehtäviin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Rekrytointien jäädyttäminen on osa Twitterin tavoitetta leikata kulujaan. Henkilöstökulujen ohella säästötoimenpiteet osuvat myös muihin kuluihin.
Twitter on tällä hetkellä poikkeuksellisessa tilanteessa Elon Muskin ostotarjouksen myötä.
Twitter teki 25. huhtikuuta sopimuksen maailman rikkaimman ihmisen Elon Muskin kanssa liittyen tämän esittämään ostotarjoukseen yhtiöstä. Twitterin hallitus päätyi aluksi vastahankaan asettumisen jälkeen yksimielisesti hyväksymään Muskin ostotarjouksen ja suosittelemaan sitä osakkeenomistajille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Vielä toistaiseksi Musk ei kuitenkaan Twitterin toimintaa määrittele, sillä hän ei ole edes yhtiön hallituksen jäsen. Päätökset rekrytointien jäädyttämisestä ja kulusäästöistä teki raportoidusti Twitterin toimitusjohtaja Parag Agrawal.
Torstaina Twitterin kuluttajatuotteesta vastannut johtaja Kayvon Beykpour ilmoitti myös jättävänsä yhtiön seitsemän vuoden jälkeen. Beykpourin mukaan toimitusjohtaja ”Parag pyysi minua lähtemään sen jälkeen, kun hän kertoi haluavansa viedä tiimiä eri suuntaan”.
Lisäksi Twitter vahvisti myös käytännössä sen mainostuotteista vastanneen johtajan Bruce Falckin jättävän yhtiön. Sekä Twitterin tuote- että mainostiimit saavatkin näin nyt uudet johtajat.
Twitterin henkilöstö on ollut huolissaan yhtiön siirtymisestä Muskin omistukseen sekä sen tuomista muutoksista. Myös Muskin on raportoitu kaavailevan henkilöstövähennyksiä Twitterin kannattavuuden parantamiseksi. Aiemman raportiin mukaan Elon Musk kaavailisi ottavansa väliaikaisesti Twitterin toimitusjohtajan työt hoitaakseen suunnitellun kaupan jälkeen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Muskin ostotarjouksen toteutuminen Twitteristä ei kuitenkaan ole vielä lainkaan varmaa.
Muskin ostotarjous Twitteristä on hänen aiemmin esittämänsä ”paras ja viimeinen” tarjouksensa 54,20 dollaria osakkeelta, ja yhteensä Twitterin arvo kaupassa on näin noin 44 miljardia dollaria eli vajaat 41 miljardia euroa. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2022 aikana Twitterin osakkeenomistajien hyväksynnän, tarvittavien viranomaishyväksyntöjen sekä tavanomaisten muiden ehtojen täytyttyä.
5. toukokuuta Musk kertoi saaneensa kumppaneita mukaan ostotarjoukseensa. Yhteensä vajaan parinkymmenen kumppanin joukko sijoittaa Twitterin ostotarjoukseen 7,14 miljardia dollaria Muskin rinnalla. Raporttien mukaan Musk jatkaa yhä lisäkumppanien hankkimista rinnalleen.
Viime aikoina Twitterin osake on painunut muun markkinan mukana, vaikka yhtiöstä onkin päällä ostotarjous. Eilen Twitterin osakkeen kaupankäynnin päätöskurssi oli 45,08 dollaria, kun Muskin tarjoama hinta on 20 prosenttia tätä korkeampi. Kasvanut ero markkina- ja tarjoushinnan välillä viestii markkinoiden epäluottamuksen kasvaneen Muskin ostotarjouksen toteutumista kohtaan.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »