Maailman rikkain ihminen Elon Musk tunnetaan impulsiivisesta toiminnastaan, ja nyt Musk on tehnyt sen mitä Twitter-ostotarjouksen jälkeen laajasti pelättiin.
Musk twiittasi perjantai-iltapäivällä Suomen aikaa, että Twitter-diili on väliaikaisesti ”pidossa” eli jäädytettynä, kunnes yksityiskohdat osoittavat, että roska- ja feikkitilit todellakin edustavat alle 5 prosenttia Twitterin käyttäjistä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Muskin esittämää perustelua voi hyvällä syyllä pitää vain verukkeena sille, että Musk voi haluta perääntyä Twitterin ostamisesta tai pyrkiä ainakin neuvottelemaan hinnan uudelleen.
Twitterin osakekurssi romahti Muskin twiitin jälkeen lähemmäs 15 prosentin laskuun pörssin ennakkokaupankäynnissä. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä Twitterin osake on laskenut noin 13,8 prosentilla eilisestä päätöskurssistaan noin 38,80 dollariin. Markkinahinta Twitterin osakkeista on näin noin 30 prosenttia alhaisempi kuin Muskin 54,20 dollarin ostotarjous.
Twitterin osakekurssi oli painunut jo muutenkin viime päivinä kasvattaen eroa Muskin tarjoukseen, mikä on voinut saada Muskin empimään kauppojen läpiviemistä mahdollisesti nopeassa heikkenevässä yleisessä taloustilanteessa.
Twitter deal temporarily on hold pending details supporting calculation that spam/fake accounts do indeed represent less than 5% of usershttps://t.co/Y2t0QMuuyn
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
— Elon Musk (@elonmusk) May 13, 2022
Twitter teki 25. huhtikuuta sopimuksen maailman rikkaimman ihmisen Elon Muskin kanssa liittyen tämän esittämään ostotarjoukseen yhtiöstä. Twitterin hallitus päätyi aluksi vastahankaan asettumisen jälkeen yksimielisesti hyväksymään Muskin ostotarjouksen ja suosittelemaan sitä osakkeenomistajille.
Muskin ostotarjous Twitteristä on hänen aiemmin esittämänsä ”paras ja viimeinen” tarjouksensa 54,20 dollaria osakkeelta, ja yhteensä Twitterin arvo kaupassa on näin noin 44 miljardia dollaria eli vajaat 41 miljardia euroa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kaupan on odotettu toteutuvan vuoden 2022 aikana Twitterin osakkeenomistajien hyväksynnän, tarvittavien viranomaishyväksyntöjen sekä tavanomaisten muiden ehtojen täytyttyä.
Toisin kuin alun perin, Musk ei ole enää ostamassa Twitteriä yksin. 5. toukokuuta Musk kertoi saaneensa kumppaneita mukaan ostotarjoukseensa. Yhteensä vajaan parinkymmenen kumppanin joukko sijoittaa Twitterin ostotarjoukseen 7,14 miljardia dollaria Muskin rinnalla. Muskin tiedetään sittemmin kartoittaneen vielä lisää kumppaneita liittymään mukaan ostotarjoukseen, niin että kaupan rahoituksessa voitaisiin luopua kokonaan toistaiseksi 6,25 miljardin dollarin kokoisesta lainasta, jonka vakuutena on Muskin Tesla-osakkeita.
Twitterin kanssa sopimuksen tehtyään Musk myi jo muutamassa päivässä 8,4 miljardilla dollarilla Tesla-osakkeitaan kerätäkseen varoja omaan osuuteensa Twitter-kaupan rahoittamisessa. Teslan osakekurssi on painunut lähes 30 prosentilla Muskin Twitter-sopimuksen jälkeen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Musk muistetaan myös vuoden 2018 twiiteistään, joiden mukaan hän oli varmistanut rahoituksen Teslan ostamiseksi pois pörssistä, vaikkei mitään konkreettista ollut sovittuna. Mitä seuraavaksi Twitterin kanssa tapahtuu, sitä tuskin tietää edes Musk itse.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »