Täyslangattomia kuulokkeita on tällä hetkellä saatavilla jos jonkinlaisia, ja myös useimmilla älypuhelinvalmistajilla on omat mallistonsa. Xiaomin tuorein ja sen toistaiseksi parhaimmin varusteltu vaihtoehto ovat maaliskuussa esitellyt Buds 3T Pro -kuulokkeet.
Xiaomi Buds 3T Pro -kuulokkeet ovat täyslangattomat ja keveät nappikuulokkeet aktiivisella melunvaimennuksella. Roisketiiviit (IP55) kuulokkeiden latauskotelo tukee langatonta latausta, ja värivaihtoehtoja kuulokkeista on kaksi: valkea Glossy White ja musta Carbon Black.
Xiaomi Buds 3T Pro -kuulokkeiden suositushinta Suomessa on 169 euroa, ja kuulokkeiden saatavuus on pikku hiljaa paranemassa.
Mukavat ja kevyet nappikuulokkeet
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Täyslangattomia nappikuulokkeita etsivillä on vuonna 2022 runsaasti, äkkiseltään jopa loputtoman tuntuisesti vaihtoehtoja, joiden hinnat vaihtelevat muutamista kympeistä aina satoihin euroihin. Xiaomi Buds 3T Pro -kuulokkeet ovat 169 euron hintaisiksi hyvin varustellut.
Kuulokkeissa on 10 millimetrin kaksoismagneettiset kaiutinelementit, valmistajansa mukaan jopa 40 desibeliä ääntä suodattava aktiivinen melunvaimennus sekä ympäristön äänet läpi päästävä tila valinnaisella puheäänen korostuksella.
Teknisten ominaisuuksien lisäksi kuulokkeet vakuuttavat ulkoisesti. Mattapintaiset kuulokkeet ovat erittäin kevyet, ja vain 4,9-grammaisia kuulokkeita käyttää mielellään vaikka tuntien ajan. Istuvuus on ainakin omiin korviini erinomainen, eivätkä korvat tule kipeäksi. Kukin korva on toki yksilöllinen, eikä käyttömukavuus välttämättä ole kaikilla yhtä hyvä. Istuvuutta parantaakseen Xiaomi on sisällyttänyt Buds 3T Pron myyntipakkaukseen yhteensä neljät erikokoiset silikonitulpat.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Myyntipakkaukseen kuuluu myös USB-C-kaapeli sekä tietysti kuulokkeiden latauskotelo, joka niin ikään on mattapintainen. Yhteensä kotelo ja kuulokkeet painavat 51 grammaa.
Kuulokkeiden parittaminen älypuhelimeen käy helposti latauskotelon alalaidassa sijaitsevan painikkeen avulla. Bluetooth 5.2 -yhteyden kantama on hyvä, kymmenisen metriä, ja yhteyksissä ei arvostelun aikana havaittu minkäänlaisia ongelmia.
Xiaomi Buds 3T Pro -kuulokkeet voi yhdistää samanaikaisesti kahteen laitteeseen, joiden välillä vaihtelu käy saumatta asetuksissa vierailematta. Kaksoisyhteys tukee Android-, iOS- ja Windows-laitteita, ja äänilähteen vaihtuessa kuulokkeet jatkavat toistoa muutaman sekunnin tauon jälkeen.
Äänentoistoa voi helposti hallinnoida kuulokkeilla. Kosketuseleiden sijaan Xiaomi Buds 3T Prot tukevat puristuseleitä, ja kuulokevarresta kiinni nappaamalla voi esimerkiksi tauottaa äänentoistoa ja vaihdella ympäröivää melua vaimentavien tilojen välillä.
Eleet toimivat sujuvasti, kunhan oikean puristuskohdan löytää. Puristustoimintojen heikkous kosketuseleisiin verrattuna on se, että niitä käytettäessä kuuloke irtoaa helposti korvasta, vaikka toisaalta vahinkokomentoja ei ilmene läheskään yhtä usein. Äänenvoimakkuutta kuulokkeilla ei voi säätää, mikä on sääli.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toisto taukoaa itsestään, mikäli kuulokkeen poistaa korvasta. Kätevää yhden kuulokkeen toistoa Xiaomi Buds 3T Prot eivät varsinaisesti tue, vaikka sekin toki onnistuu pienellä kikkailulla.
Xiaomi Buds 3T Pro -kuulokkeet korvissa on mukava lähteä lenkille istuvuuden ollessa erinomainen. IP55-luokituksen mukainen roisketiiviys tarkoittaa, ettei hiestä ole haittaa, mutta sateella on sen sijaan hyvä olla uittamatta kuulokkeita enemmän.
Äänenlaatu on tietysti merkittävimpiä tekijöitä kuulokkeita valittaessa. Xiaomi Buds 3T Pron 10-millimetriset kahden magneetin kaiutinelementit tuottavat selkeää ja kirkasta ääntä, vaikka etenkin matalat taajuudet kuulostavatkin helposti hieman valjuilta.
Hintaluokassa äänenlaatu on vähintäänkin hyvällä tasolla, ja musiikkia ja puheohjelmia on ilo kuunnella. Xiaomin hehkuttama aktiivinen melunvaimennus ei sen sijaan ole yhtä pätevä.
Xiaomin mukaan melunpoisto hiljentää ulkopuolisia ääniä jopa 40 desibeliä, mutta todellisuus on korvakuulolla arvioituna hieman toinen. Äänet kyllä hiljenevät, mutta eivät aivan luvatulla tavalla.
Hiljaisella seudulla melunvaimennus toimii riittävän hyvin, mutta meluisassa kaupungissa liikenteen häly pääsee helposti häiritsemään kuuntelukokemusta.
Taustamelun vaimennukselle on saatavilla kolme tasoa, minkä lisäksi puristuseleillä on helppo aktivoida myös ympäristön ääniä läpi päästävä tila. Käytettävissä on lisäksi puheääntä korostava käyttötila, joka vaikuttaisi toimivan suhteellisen hyvin – kunhan puhujan lisäksi taustalta ei juuri kuulu muuta.
Kummassakin kuulokkeessa on kolme mikrofonia, joista kahta käytetään melunvaimennuksessa ja yhtä puheluissa. Puhelukokemus on kuitenkin vain välttävä, sillä kuulokkeisiin puhuvan ääni kuulostaa vastaanottajalle sumealta ja tynnyrimäiseltä riippumatta valituista asetuksista.
Kuulokkeissa on myös tilaäänituki, joka Xiaomin mukaan seuraa pään asentoa kaiken aikaa tuoden näin äänentoistoon syvyyttä. Tilaääni on saatavilla vain valituilla laitteilla, kuten Xiaomi 12 -älypuhelimilla, ja totuuden nimissä sen tuomaa lisäarvoa on vaikea erottaa.
Tilaääni vaikuttaa markkinointikikalta, jota jo valmiiksi hyvää ääntä tuottavat Xiaomi Buds 3T Pro -kuulokkeet eivät edes tarvitsisi.
Tavanomaisten SBS- ja AAC-äänikoodekkien lisäksi kuulokkeet tukevat myös harvinaisempaa LHDC 4.09 -koodekkia (Low Latency High-Definition Audio Codec), joka yhteensopivien laitteiden kanssa voi tuottaa puhtaampaa ääntä etenkin musiikkia kuunneltaessa.
Toisto-ominaisuuksia vertailtaessa Xiaomi Buds 3T Pro -kuulokkeet ovat siis kaiken kaikkiaan kelpo valinta. Äänenlaatu on hyvää, käyttömukavuus erinomainen ja melunvaimennuskin rauhallisessa ympäristössä kohtalainen, vaikka hintaluokassa tuntuu olevan tältä osin tarjolla parempiakin vaihtoehtoja.
Kehittyneet toiminnot Xiaomi-etuoikeus
Xiaomi Buds 3T Pro -kuulokkeiden käyttökokemus Xiaomin älypuhelimilla on hyvin erilainen verrattuna muiden valmistajien laitteisiin. Erillistä kumppanisovellusta ei kolmansien osapuolten laitteille saa, mikä on todella sääli.
Xiaomin älypuhelimilla Buds 3T Pro -kuulokkeita voi mukauttaa melko monipuolisesti, ja myös esimerkiksi melunvaimennusta on helppo testailla selkeän valikon avulla.
Xiaomi-puhelimilla voi myös kattavasti säätää puristuseleitä ja yleisestikin tehdä kuulokkeista paremmin omiin käyttötottumuksiin sopivat. Esimerkiksi Samsungin, OnePlussan tai Applen puhelimilla kaikki tämä jää haaveeksi.
Kiinalaisjätin päätös olla julkaisematta hallintasovellusta kolmansien osapuolten laitteille on hämmentävä. Se heikentää selvästi myös Buds 3T Pro -kuulokkeiden houkuttelevuutta, mikäli käytössä ei ole Xiaomin älypuhelinta.
Sovellus saatetaan toki julkaista jonakin päivänä, mutta ainakaan vielä sellaisesta ei ole tietoa.
Xiaomin mukaan Buds 3T Pro -kuulokkeiden akku kestää yhdellä latauksella kuusi tuntia ja latauskotelon tukemana 24 tuntia. Lupaukset vaikuttavat pitävät melko hyvin kutinsa, vaikka melunvaimennuksen aktiivinen käyttö luonnollisesti verottaakin hieman kuunteluaikaa.
Kuulokkeet latautuvat kotelossa, jonka akku puolestaan täyttyy langallisesti USB-C-kaapelilla tai langattomasti Qi-standardin mukaisesti. Kuulokkeita voi täten ladata myös vaikkapa virranjakoa tukevien älypuhelinten takapinnan päällä.
Tyhjästä täyteen kotelo latautuu langallisella latauksella noin 70 minuutissa. On hyvä huomioida, että langattomasti ladattaessa latausaika on monesti selvästi pidempi esimerkiksi älypuhelinten tuottaman lataustehon ollessa alhaisempi.
Yhteenveto: Hyvä valinta Xiaomi-puhelinten käyttäjille
Kuten todettua, on täyslangattomia nappikuulokkeita metsästävällä huikean paljon valinnanvaraa, ja samalla rahalla voi saada hyvin erilaisia kuuntelukokemuksia. Xiaomi 3T Buds Pro -kuulokkeiden hinta-laatusuhde on hyvä, vaikkakin parilla varauksella.
Vajaan parin sadan euron hintaluokassa vaihtelu on kohtalaisen suurta, ja äänenlaadussa Xiaomi Buds 3T Pro -kuulokkeet pärjäävät hienosti haastajilleen. Sen sijaan melunvaimennus ei ole aivan kuulokkeiden parasta antia, vaikka rauhallisessa ympäristössä se riittävän sujuvasti toimiikin.
Laatutuntuma on hyvä, käyttömukavuus erinomainen ja akunkesto verrattain hyvä. Kuulokkeiden suurin heikkous on kuitenkin se, ettei Xiaomilla ole tarjota hallintasovellusta kolmansien osapuolten laitteille.
Xiaomi-älypuhelimia käyttäville Buds 3T Pro -kuulokkeet ovat oiva vaihtoehto. Muiden valmistajien laitteisiin luottavien on sen sijaan hyvä ainakin harkita myös muiden valmistajien tarjontaa, ja esimerkiksi Samsung Galaxy Buds2 ja Galaxy Buds Pro sekä OnePlus Buds Pro ovat mahdollisia vaihtoehtoja älypuhelinvalmistajien mallistoista.
Myös AirPods Pro -kuulokkeet erityisesti Apple-käyttäjille ja Beats Studio Buds -kuulokkeet laajemminkin kannattaa ottaa vertailuun, ja Sony WF-1000XM4 -kuulokkeiden äänenlaatu on puolestaan täyslangattomien kuulokkeiden huippua. Kaikkia mainittuja kuulokevaihtoehtoja on jo myyty ainakin tarjouksissa alle 200 eurolla.
Kaiken kaikkiaan Xiaomi Buds 3T Pro -kuulokkeet ovat kelpo vaihtoehto mukavia ja laadukkaita täyslangattomia nappikuulokkeita etsiville. Etenkin Xiaomi-älypuhelinten käyttäjille ne sopivat hienosti.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »