Apple ja Meta Facebook-yhtiö Meta ovat jakaneet tietoja viranomaisiksi tekeytyneille hakkereille, Bloombergin raportti paljastaa.
Suuret teknologiayhtiöt saavat vähän väliä viranomaistahoilta niin sanottuja hätäpyyntöjä, joissa jonkinlaisia tietoja anotaan käyttöön esimerkiksi ihmisten turvallisuuden takaamiseksi. Viime vuonna Apple ja Meta menivät lankaan, kun viranomaisiksi tekeytyneet hakkerit lähettivät oman pyyntönsä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Applen kerrotaan toimittaneen hakkereille perustason tilaajatietoja, Facebook-yhtiö Metan taas käyttäjätietoja. Raportin mukaan samat rikolliset lähettivät pyyntönsä myös Snapille, mutta on epäselvää, haksahtiko Snapchat-yhtiö lopulta ansaan.
Valheellisista hätäpyynnöistä epäillään hakkeriryhmää nimeltä Recursion Team. Sen uskotaan ainakin osittain koostuvan Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa asuvista alaikäisistä, ja myös epäilyksiä porukan yhteyksistä esimerkiksi Microsoftin palvelimille murtautuneeseen Lapsus$-hakkeriryhmään on esitetty.
Tietoturvafirma Unit 221B:n johtava tutkija Allison Nixon painottaa, että Applen ja Metan tapauksissa on kyse inhimillisistä virheistä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Jokaisessa tapauksessa, joissa nämä yhtiöt sortuivat virheisiin, on kyse yksilön yrityksestä tehdä oikein. En pysty sanomaan, montako kertaa luottamuksen ja turvallisuuden tiimit ovat kaikessa hiljaisuudessa pelastaneet ihmishenkiä, koska työntekijät ovat voineet joustaa säädöksistä ja reagoida nopeasti traagisiin tilanteisiin”, Nixon kommentoi.
Vuonna 2020 Apple sai yhteensä 1 162 hätätietopyyntöä, Facebook-yhtiö Meta taas peräti 21 700. Apple toimitti tietoja 93 prosentissa tapauksista, Meta puolestaan 77 prosentissa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »