Xiaomi näyttää myös tekevän suorituskykyä rajoittavia päätöksiä sovelluslistauksiin perustuen, on tunnetun GeekBench-suorituskykytestin kehittäjä, Primate Labsin perustaja John Poole huomauttanut nyt Twitterissä.
Aiemmin maaliskuun aikana Samsungin ympärille kehkeytyi kohu, kun selvisi yhtiön rajoittaneen pelien suorituskykyä osassa huippuluokan Galaxy-laitteitaan sovelluslistauksiin perustuen. Lopulta Samsungin mobiili- ja kulutuselekroniikkaliiketoimintaa johtava toimitusjohtaja ja Samsung Electronicsin hallituksen varapuheenjohtaja Jong-Hee Han pyysi yhtiön toimintaa anteeksi yhtiökokouksen yhteydessä.
Ongelmallisena suorituskykyä sovelluslistausten perusteella rajoittavat toiminnot on koettu erityisesti, koska ne rajoittavat suorituskykyä sovelluksissa ja peleissä, mutta eivät kuitenkaan samanaikaisesti suorituskykytestisovelluksissa, ja näin suorituskykytestit eivät välttämättä anna täysin oikeaa kuvaa laitteen siitä suorituskyvystä, joka on tavanomaisessa käytössä tarjolla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nyt Primate Labsin perustajan, GeekBenchin kehittäjän John Poolen Xiaomin vuoden 2021 Mi 11 -huippupuhelimella suorittamien testien perusteella tulokset suorituskykytesteistä ovat erilaisia GeekBenchillä, kun niitä verrataan Fortnite- tai Genshin Impact -peliksi naamioituun versioon GeekBenchistä.
Looks like Xiaomi is also making performance decisions based on application identifiers.
— John Poole (@jfpoole) March 27, 2022
This also happens when Geekbench is disguised as other games such as Genshin Impact.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
— John Poole (@jfpoole) March 27, 2022
Esimerkiksi Fortniteksi naamioidulla GeekBench-versiolla yhden ytimen testitulos jäi Xiaomi Mi 11:llä 30 prosenttia ja useamman ytimen testitulos 15 prosenttia alhaisemmaksi kuin tavallisella GeekBenchillä. Tämä kertoo siitä, että Xiaomi näyttää rajoittavan suorituskykyä sovelluslistausten perusteella tunnetuissa peleissä, muttei suorituskykytestisovelluksissa.
Suorituskykytestien kehittäjät ovat pitkään pitäneet sovelluslistauksiin perustuvia suorituskyvyn muutoksia ei-toivottuna suorituskyvyn optimointina ja manipulaationa, jonka perusteella älypuhelimia on suljettu pois suorituskykytestien ranking-listoilta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toistaiseksi GeekBench ei ole laajemmin kommentoinut asiaa Xiaomin osalta.
Kohut vastaavista toimista kuin mitä maaliskuun aikana paljastui Samsungin, ja nähtävästi nyt Xiaomin, osalta eivät ole uusi ilmiö. Esimerkiksi OnePlus-älypuhelinten osalta vastaavasta toiminnasta nousi kohu viime vuonna.
Lisäksi Xiaomin osalta suorituskyvyn keinotekoinen rajoittaminen on ollut esillä jo viime vuonnakin esimerkiksi AnandTechin Xiaomi 11T -puhelinten testien yhteydessä. Tuolloin asia ei noussut laajemmin esille, mutta nyt tilanne on toinen, kun Samsungin toimet ovat lisänneet huomiota eri valmistajien kyseenalaisiin käytäntöihin.
Tavanomaisesti valmistajat itse ovat perustelleet toimintojaan käyttökokemuksen optimoinnilla sekä esimerkiksi lämpenemisen ja virrankulutuksen vähentämisellä. Suorituskykyä rajoittavista toiminnoista kertomatta jättäminen on kuitenkin ollut pettymys monille.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »