Japanilaisen SoftBankin suunnitelmat pääomistamansa brittiläisen Armin osalta menivät uusiksi, kun kilpailuviranomaisten vastarinnan vuoksi Nvidia viimein helmikuussa perui suunnitelmansa ostaa Arm. Alun perin kaupan arvoksi oli kerrottu 40 miljardia dollaria, ja Nvidian osakekurssin nousun myötä kauppa olisi ollut toteutuessaan vielä arvokkaampi Armin omistajille.
Nvidia-kaupan kaatumisen jälkeen Arm kertoi tutkivansa listautumista pörssiin maaliskuun 2023 loppuun mennessä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nyt raportit kertovat Armin suunnittelevan jopa 15 prosentin leikkausta henkilöstöönsä ennen pörssilistautumista. Tavoitteena on vähentää kuluja sekä keskittyä pienempään määrään projekteja.
SoftBank osti Armin vuonna 2016, jonka jälkeen yhtiössä aloitettiin merkittävä tutkimus- ja tuotekehityspanostusten kasvattaminen. Arm pyrki laajentumaan ja kasvamaan entistä vahvemmin esimerkiksi esineiden internetin (IoT) laitteiden suoritinmarkkinoilla. Lopulta kunnianhimoiset suunnitelmat ovat kuitenkin jääneet tavoitteistaan.
Julkisuuteen tulleen Armin tuoreen toimitusjohtajan Rene Haasin lähettämän viestin mukaan Arm suunnittelee vähentävänsä 12-15 prosenttia henkilöstöstään Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Tämä voi tarkoittaa enimmillään lähemmäs 1 000 työpaikan vähennystä, mutta Bloombergin lähteen mukaan vähennykset eivät pääosin osu tutkimus- ja kehitystyötä tekeviin insinööreihin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Kuten kaikki yritykset, Arm läpikäy jatkuvasti liiketoimintasuunnitelmaansa varmistaakseen yhtiöllä olevan oikea tasapaino mahdollisuuksien ja kulukurin välillä”, yhtiö totesi lausunnossaan. ”Valitettavasti tämä prosessi sisältää ehdotettuja vähennyksiä Armin globaalissa työvoimassa.”
Armin liiketoiminta pohjautuu suunnitteluun, tutkimus- ja kehitystyöhön, jonka tuloksena syntyy ikään kuin pohjapiirroksia suoritinarkkitehtuureista. Arm itse ei ole osallistunut lopullisten suoritinten tai piirien valmistukseen, vaan myy suoritinten pohjasuunnitelmiiaan muille, kuten Qualcommille, MediaTekille, Samsungille ja Nvidialle, jotka kehittävät omia ratkaisujaan Arm-pohjalta – vaihtelevalla oman lisäsuunnittelutyön ja muutosten määrällä. Myös Applen omat suorittimet ovat yhteensopivia Arm-arkkitehtuurin kanssa. Armille useimmat sen kumppanit maksavat rojalteja käytännössä valmistettujen suoritinten lukumäärään perustuen.
Armin teknologia on ollut pitkään suunnattu ennen kaikkea vähävirtaisiin laitteisiin, kuten älypuhelimiin. Pikku hiljaa Arm-akkitehtuuri on kuitenkin valtaamassa alaa myös perinteisistä tietokoneista kuin myös mahdollisesti jatkossa yhä vahvemmin myös datakeskuksista AMD:n ja Intelin suoritinten sijaan.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »