Kiinalainen Huawei ei ole tuominnut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.
Tämä johti kahden jäljellä olleen ulkopuolisen, riippumattoman hallituksen jäsenen eroon Huawei UK:n hallituksesta. Huawein Ison-Britannian yhtiöllä eli Huawei UK:lla on ollut vuodesta 2015 alkaen yhtiön ulkopuolisia, siitä riippumattomia hallituksen jäseniä. Nyt näistä jäsenistä vielä jäljellä olleet Andrew Cahn ja Ken Olisa kuitenkin myös irtisanoutuivat tehtävistään keskiviikkona.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Brittijäsenet jättivät hallituspaikkansa Huaweilla, koska kiinalaisyhtiö ei ole julkisesti tuominnut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.
Uutistoimisto Reutersin lähteen mukaan kaksikko oli yrittänyt saada Huawein pääkonttorin viestintää Kiinasta kritisoimaan Venäjän hallintoa, mutta Huawei oli kieltäytynyt näin tekemästä.
Tämän jälkeen kaksikko näki jatkon Huawei UK:n hallituksen jäseninä muuttuneen kestämättömäksi tilanteeksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huawei ei suostunut kommentoimaan Venäjän sotatoimia Ukrainassa myöskään BBC:lle sen raportoidessa hallituksen jäsenten lähdöstä. BBC:n kysyessä Huaweilta liiketoiminnan jatkamisesta Venäjällä kuului yhtiön vastaus: ”Emme kommentoi tätä enempää.”
Entisiä hallituksen jäseniä Huawei kiitti työstään.
”Sir Andrew Cahn ja Sir Ken Olisa toivat huomattavan kokemuksensa liiketoiminnan ja teknologian maailmasta Huawei UK:n hallitukseen, kun heidät nimitettiin vuosina 2015 ja 2018. Molemmat ovat osoittaneet vahvaa tukea Huawein sitoutumiselle UK:hon ja ovat auttaneet ylläpitämään hyvän hallintotavan korkeimpia standardeja”, Huawei kommentoi lausunnossaan.
Aiemmin Huawei UK:n riippumattomana hallituksen puheenjohtajana toiminut John Browne jätti hallituksen jo vuonna 2020 ja entinen teleyhtiö BT Groupin hallituksen puheenjohtaja Mike Rake vuonna 2021.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huawei suljettiin käytännössä ulos Britannian 5G-verkkomarkkinoilta vuonna 2020, kun britit liittyivät Yhdysvaltojen jatkoksi Huawein vastaisissa toimissa muun muassa turvallisuusuhkiin vedoten.
Monet länsimaiset teknologiayhtiöt ovat tuominneet jyrkästi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja ovat kertoneet joko keskeyttäneensä toimitukset Venäjälle tai lopettavansa väliaikaisesti tai kokonaan toimintansa Venäjällä. Osaltaan taustalla vaikuttavat muun muassa Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Euroopan unionin pakotteet kuin myös nähty ruplan kurssiromahdus sekä pankkeja vastaan kohdistettujen toimien aiheuttamat maksuvaikeudet.
Esimerkiksi Apple ja Samsung ovat kertoneet keskeyttäneensä kaikkien tuotteidensa toimitukset Venäjälle.
Kiinalaisyhtiöiltä näyttäviä ilmoituksia Venäjältä vetäytymisestä on kuultu vähemmissä määrin, mutta esimerkiksi Lenovo on kertonut keskeyttäneensä toimitukset. Yhdysvallat on uhkaillut myös kiinalaisyhtiöitä pakotteilla, jos ne jatkavat teknologiatoimituksia Venäjälle.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »