Honor julkisti tänään uudet Magic4-sarjan huippupuhelimensa. Nyt Mobile World Congress -messujen yhteydessä nähdyt Magic-sarjan julkistukset ovat jatkoa jo 10. tammikuuta nähdylle taittuvanäyttöisen Honor Magic V:n julkistukselle Kiinan markkinoille.
Honorin vuoden 2022 Magic-huippupuhelimista ainakin Magic4-sarjasta on lupa odottaa uutuuksia Suomenkin markkinoille, mutta tarkka saatavuus, aikataulu ja hinnat selviävät vasta myöhemmin.
Honor Magic4 Pro
- Android
- Lasi + alumiini
- 6,81" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä 3D-kasvojentunnistus
- 50 + 50 + 64 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 -piiri
- 4600 mAh akku
Kansainvälisesti Honor kertoi suositushintojen olevan Magic4:lle alkaen 899 euroa (8+256 Gt) ja Magic4 Prolle alkaen 1 099 euroa (8+256 Gt), joten uutuuksilla Honor nousee mukaan lippulaivapuhelinten kilpailuun.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pääsimme tutustumaan lyhyesti Honor Magic4 Prohon sekä samalla myös taittuvanäyttöiseen Honor Magic V:hen jo pari viikkoa sitten. Valitettavasti kuvia Magic4 Prosta ei saanut vielä tämän ensitutustumisen yhteydessä ottaa, joten tässä artikkelissa mukana puhelimesta on vasta Honorin tuotekuvia.
Kokonaisuutena Magic4 Pro tarjoaa sen mitä modernin Android-huippupuhelimen täytyykin. Järjestelmäpiirinä on Qualcommin tuore Snapdragon 8 Gen 1, AMOLED-näyttö on kookas, kirkas, tarkka ja sulava 120 hertsin virkistystaajuudella ja laatutuntuma on erinomaisen jämäkkä sekä vakuuttava. Puhelin istuu mukavasti käteen, vaikka onkin hieman kookas ja raskas. Rakenne on myös IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.
Edellisen kappaleen luonnehdinnat pätevät kuitenkin suurella todennäköisyydellä kaikkiin Android-huippupuhelimiin, joita markkinoille vuoden 2022 alkupuoliskon aikana odotetaan. Nämä ovat perusasioita, joissa alkaa olla tänä päivänä jo vaikea erottautua.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor tuo kuitenkin muutamilla seikoilla raikkaan tuulahduksen huippupuhelimiin.
Ensinnäkin Honor Magic4 Pro tarjoaa käyttöön 3D-kasvojentunnistuksen, joka on Android-älypuhelimissa – myös huippuluokassa – harvinaisuus. 3D-kasvojentunnistus on vain tavalliseen etukameraan perustuvaa kasvojentunnistusta huomattavasti turvallisempi ja toisaalta monesti kasvojentunnistus on sormenjälkilukijaa – oli se sitten toteutettu tavalla millä hyvänsä – käyttökokemukseltaan vaivattomampi.
3D-kasvojentunnistuksessa yhdistyvät turvallisuus ja helppous, ja Android-älypuhelimissa tätä yhdistelmää on vaikea löytää. Lisäksi Honor Magic4 Prosta löytyy myös näytönalainen sormenjälkilukija, joka on hyvä lisä kasvojentunnistuksen rinnalle. Käytössä on Qualcommin toisen sukupolven ultraäänisormenjälkilukija.
Toiseksi, Huaweista itsenäiseksi yhtiöksi uuteen omistukseen irtautunut Honor näyttää jatkavan entisen emonsa viitoittamalla linjalla mitä tulee massasta erottuvaan kameratekniikkaan. Honor Magic4-sarjassa on 50 megapikselin pää- ja ultralaajakulmakamerat, mutta lisäksi mielenkiintoiset periskooppirakenteiset telekamerat.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Magic4 Prossa on korkean 64 megapikselin tarkkuuden telekamera 3,5x optisella zoomilla ja optisella kuvanvakaimella.
3,5x optisen zoomin yhdistettynä kameran korkeaan tarkkuuteen pitäisi tarjota käyttöön erinomaiset zoom-kuvausominaisuudet. Digitaalista zoomia Magic4 Pro tarjoaakin 100x-tasollle asti.
Vastaava 64 megapikselin ja 3,5x optisen zoomin telekamera on aiemmin nähty Huawein P50 Prossa, joten esimerkiksi tässä suhteessa Honorin sukujuuret näkyvät yhä. Mutta se on vain hyvä asia mitä tulee kameraominaisuuksiin. Huawei tunnettiin aiemmin kamerapuhelinten suunnannäyttäjänä, mutta nyt tunnetuista syistä se on jäänyt paitsioon ja on erinomaista, jos Honor onnistuu lunastamaan tämän paikan itselleen nyt ja jatkossa.
On myös lähtökohtaisesti mukava nähdä markkinoilla erilaisia ratkaisuja. Kunnianhimoisemmalla telekamerallaan Honor Magic4 Pro erottuu esimerkiksi kevään kilpailijoista OnePlus 10 Prosta ja Xiaomi 12 Prosta, jotka ovat tällä osa-alueella ja kenties muutenkin kameroiltaan vaatimattomampia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi Honor Magic4-sarjassa on käytössä mielenkiintoinen laskennallisen kuvaamisen Ultra Fusion -ratkaisu, joka Honorin lupausten mukaan parantaa merkittävästi kuvanlaatua yhdistämällä tallennettaviin kuviin informaatiota sekä ultralaajakulma- ja pääkameran tai pää- ja telekameran yhdistelmänä. Ratkaisun etu näkyy erityisesti zoomattaessa ”kameroiden välissä”, eli kun käytettävä zoom on esimerkiksi pääkameran (1x) ja telekameran (3,5x) välillä.
Kolmanneksi Honor Magic4 Pro erottuu joukosta 100 watin langallisella sekä langattomalla pikalatauksellaan. Tuki 100 watin langattomalle lataukselle on uusi ennätys myyntiin tulevissa älypuhelinmalleissa. Yhdessä yhteensopivan Honorin latausalustan kanssa Honor Magic4 Pron akun pitäisi täyttyä langattomallakin latauksella 15 minuutissa tyhjästä 50 prosentin varaukseen.
Honor palasi Euroopan ja Suomen älypuhelinmarkkinoille vasta loppuvuodesta 2021 keskihintaluokan Honor 50 -älypuhelinmallilla, ja tänä vuonna uutuuksia pitäisi olla luvassa runsaammin useissa eri hintaluokissa. Kiinan kotimarkkinoillaan Honor nousi loppuvuonna jo toiseksi suurimmaksi älypuhelintoimituksissa, mikä kertoo Honorin potentiaalista myös muualla, jos se onnistuu tuomaan markkinoille hyviä tuotteita oikeaan aikaan ja sopivilla hinnoilla.
Kilpailun kiristyminen yleisesti älypuhelinmarkkinoilla niin globaalisti kuin myös Suomen tällä hetkellä Samsungin, Applen ja OnePlussan hallitsemilla markkinoilla on kuluttajan kannalta hyvä asia.
Esimerkiksi taittuvanäyttöisissä älypuhelimissa Samsung on saanut toistaiseksi olla liian rauhassa, mikä on johtanut osittain yllättävän hitaaseen kehitykseen laitteiden ominaisuuksissa.
Samsungin taittuvanäyttöisissä älypuhelimissa ei ole nähty mullistuksia saranarakenteen kehityksessä eikä selvästä juovasta näytön taitoskohdassa ole päästy eroon.
Taittuvanäyttöisen Honor Magic V:n näytössä taitoskohta on huomattavasti tasaisempi mitä Samsungeissa, minkä lisäksi Honor Magic V on varustettu järkevän kokoisella kansinäytöllä, jonka käyttökokemus on lähellä tavanomaista älypuhelinta. Samsung Galaxy Z Fold3 5G:n kapea kansinäyttö tuntuu Magic V:n jälkeen jopa koomisen rajoittuneelta. Lisäksi Honor Magic V:n saranarakenne mahdollistaa puhelimen sulkeutumisen tiiviimmin niin, ettei kahden puoliskon väliin jää merkittävää rakoa.
Lue kattavasta julkistusartikkelistamme lisää Honor Magic V:stä!
Suurempi kansinäyttö ja tasaisempana aukeava taittuva näyttö eivät kuulosta lähtökohtaisesti niin erikoiselta, mutta niiden vaikutus on dramaattinen laitteen käytettävyyden ja erityisesti tuntuman kannalta.
Yleiseltä laatutuntumaltaankin Magic V oli myös lyhyen kokeilun perusteella erinomaista tasoa. Onkin jopa hieman valitettavaa, jollei Honor päädy tuomaan sitä markkinoille laajemmin.
Yhteenvetona lyhyestä Honorin huippupuhelinkaksikon kokeilusta mieleen jäikin se, että sekä Honor Magic4 Pro että Honor Magic V osoittavat, miten tietyt äkkiseltään aluksi kenties pieneltä tuntuvat erilaiset ratkaisut tuovat markkinoille lisää kaivattua valinnanvaraa ja ajavat kehitystä eteenpäin.
Magic4 Pro ja Magic V osoittavat myös, miten Honor on nyt mukana kilpailussa aivan älypuhelinten terävimmässä kärjessä – ja toimii jo osittain suunnannäyttäjänä sen osalta, mikä on mahdollista.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »