Motorolan Moto G -sarjassa on menossa jo 11. sukupolvi, johon kuuluva Moto G51 5G on alemman keskiluokan uutuus suurella ja sulavalla näytöllä, lähes puhtaalla Androidilla sekä suurella akulla. Puhelinta voidaan pitää seuraajana keväällä 2021 esitellylle Moto G50:lle.
Edeltäjään verrattuna hienoista parannusta on tapahtunut esimerkiksi suorituskyvyssä, ja Moto G51:n luvataan olevan kymmenisen prosenttia tehokkaampi. Näytön virkistystaajuus on noussut myös korkeammaksi, 120 hertsiin, ja graafisen suorituskyvynkin kerrotaan kehittyneen.
Motorola Moto G51 5G
- Android
- Muovi
- 6,8" IPS LCD -näyttö
- Sormenjälkilukija kyljellä
- 50 + 8 + 2 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 480+ -piiri
- 5000 mAh akku
Motorola Moto G51 5G on jo saatavilla Suomessa. Puhelimen suositushinta on 269 euroa, ja värivaihtoehtoja on kaksi, sininen Indigo Blue ja hopeanharmaa Bright Silver.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Motorola Moto G51 5G:n tekniset tiedot
- 6,8 tuuman LCD-näyttö 20:9-kuvasuhteella, 2400×1080 pikselillä ja 120 hertsin virkistystaajuudella
- Sormenjälkilukija sivussa virtapainikkeessa
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin pääkamera 0,64 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 12,5 megapikselin kuvakoolla 1,28 mikronia) ja f/1,8-aukolla
- 8 megapikselin 118 asteen ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
- 2 megapikselin makrokamera 1,75 mikronin pikselikoolla ja f/2,4-aukolla
- Videokuvaus pääkameralla 1080p 30 / 60 fps, ultralaajakulmakameralla 1080p 30 fps ja makrokameralla 720p 30 fps, hidastuskuvaus pääkameralla 1080p 240 fps
- 13 megapikselin etukamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
- Videokuvaus 1080p 30 fps
- 2 mikrofonia
- Qualcomm Snapdragon 480+ -järjestelmäpiiri
- 4 gigatavua RAM-käyttömuistia
- 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka (tuki 512 gigatavuun asti)
- Kaksi SIM-korttipaikkaa
- 2G / 3G / 4G -mobiiliverkkoyhteys
- 4G LTE: kategoria 15 / 18
- 5G: alle 6 gigahertsin taajuudet n1, n3, n5, n7, n8, n20, n28, n38, n40, n41, n77, n78
- Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac (2,4 + 5 GHz) / Bluetooth 5.1 / NFC -yhteydet, FM-radio
- GPS / GLONASS / Galileo -paikannus
- Kiihtyvyyssanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C- (USB 2.0) ja 3,5 mm -liitännät
- 5 000 milliampeeritunnin akku 10 watin latauksella
- Mitat 170,47 x 76,54 x 9,13 millimetriä ja paino 208 grammaa
- Android 11 -käyttöjärjestelmäversio
Hyvää Moto G51 5G:ssä
- Sulava ja suuri näyttö. Moto G51:ssä on mittava 6,8 tuuman LCD-näyttö. Sen virkistystaajuus on myös 120 hertsiä, joten käyttö on mukavan sulavaa. Isolla ruudulla elokuvien katselukin on miellyttävää, ja heikkonäköisiäkin näytön koko auttaa, vaikka erillistä helppokäyttöisyystilaa ei olekaan.
- Sujuva Android-kokemus. Android-ohjelmistoja on lukemattomia, ja makuasioista ei tunnetusti sovi kiistellä. Moto G51 5G:n resepti kuitenkin miellyttänee monia: puhtaaseen Android 11:een on lisätty monia oikeasti käteviä pikkujippoja, mutta ylimääräisiä sovelluksia ei ole. Käyttöliittymän ilmettä voi hienoisesti mukauttaa, ja Android 12 -päivitys on taatusti tulossa.
- Hyvä akunkesto. Iso näyttö kuluttaa energiaa, mutta perustason suorituskyky taas säästää sitä. Täten Moto G51:n 5 000 milliampeeritunnin akusta riittää parhaimmillaan virtaa jopa kahdeksi vuorokaudeksi. Näytön virkistystaajuus ei näyttäisi juuri vaikuttavan käyttöaikaan, mikä on mukavaa.
Huonoa Moto G51 5G:ssä
- Hidas lataus. Akku kestää pitkään, ja sama on latauksen laita. Moto G51 latautuu etanavauhtia mukana tulevalla laturilla 10 watin teholla, ja täysi lataus ottaa reilusti kolmatta tuntia.
- Kameran ailahtelu. Moto G51:ssä on yhteensä neljä kameraa, joista kolme on takana. Etenkin pääkameran kuvanlaatu on parhaimmillaan mukavalla tasolla, mutta hämärässä ja sisällä silläkin on vaikeampaa. Ultralaajakulmakameran laatu laskee nopeasti olosuhteiden heikentyessä, eikä makrokamerakaan ole kummoinen.
- Lupaus vain yhdestä käyttöjärjestelmäpäivityksestä. Motorolaa ei tunneta pitkistä päivityslupauksistaan, ja valitettavasti myös Moto G51 5G:lle on luvattu vain yksi käyttöjärjestelmäpäivitys. Alle 300 euronkin hintaluokassa tämä alkaa olla heikonpuoleista.
Iso näyttö, paranneltu suorituskyky
Alkukeväästä 2021 esitelty Moto G50 on tullut Suomessa tunnetuksi eräänä edullisimmista 5G-vaihtoehdoista. Tätä nykyä 5G on jo monille jo perusvaatimus, ja myös Moto G51 5G luonnollisesti tukee viimeisimmän sukupolven matkapuhelinverkkoyhteyksiä yhteensä 12 eri taajuudella alle kuuden gigahertsin taajuusalueella.
Edeltäjäänsä verrattuna Moto G51 on kalliimpi ja samalla hieman kehittyneempi. Ulkoisesti puhelimet ovat hyvin samankaltaisia, mutta Moto G51:ssä lähes samankokoiseen runkoon on saatu mahdutettua peräti 6,8-tuumainen näyttö aiemman 6,5 tuuman sijaan. Kuten paneelin koko paljastaa, on Moto G51 melkoisen tuhti laite.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yhdellä kädellä Moto G51:n käyttäminen ei ole koon vuoksi erityisen mukavaa, vaikka käteen puhelin istuukin mukavasti. Laatutuntuma on yleisesti kohtuullinen, jos kohta näyttölasia lukuun ottama muovinen runko ei kaikkein arvokkaimmalta tunnukaan.
Painoa Moto G51:llä on 208 grammaa ja paksuutta 9,13 millimetriä.
Moto G51:n muovinen takakuori myös naarmuttuu erittäin helposti, mikä on hyvä ottaa huomioon puhelinta käytettäessä. Perinteiseen Moto-tyyliin myyntipakkaus sisältää läpinäkyvän, napakasti istuvan silikonisuojakuoren, jonka käyttö onkin suositeltavaa. Myyntipakkauksessa on puhelimen, pikaohjeiden ja silikonisuojan lisäksi myös 10 watin laturi piuhoineen.
Painikkeita on Moto-uutuudessa kolme, kaikki oikealla kyljellä. Virtapainikkeeseen on integroitu sujuvan nopea sormenjälkilukija, ja äänenvoimakkuuden säätökytkin sijaitsee sen yläpuolella. Kaikkein ylimpänä on vielä erillinen Google Assistant -näppäin, jonka mielekkyydestä voi jälleen olla montaa mieltä ohjelmiston sisältäessä lukemattomia tapoja avustajan herättämiselle.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Virtapainikkeeseen yltää Moto G51:ssä mukavasti, mutta vasenkätisille sormenjälkilukijan sijainti oikealla kyljellä ei välttämättä ole kaikkein ihanteellisin.
Puhelimessa on USB-C-liitäntä lataamista varten sekä erillinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Kuulokkeita kannattaakin hyödyntää, sillä ainokaisen kaiuttimen äänenlaatu ei ole erityisen hyvää, vaikka ääntä kovaäänisestä kiitettävästi lähteekin. Kuulokkeilla kuunneltaessa mukana on myös automaattisesti aktivoituva Dolby Atmos -tilaäänituki.
Moto G51:n vetonauloja on sen mittava 6,8-tuumainen näyttö. Sen tarkkuus on hintaluokalle tyypillinen 2400×1080 pikseliä ja kuvasuhde sopiva 20:9. Näin ollen elokuvatkin, jotka ovat usein 21:9-kuvasuhdetta, sopivat paneelille kohtalaisen hyvin, ja suoratoistopalvelun suurkuluttajalle Moto G51 onkin näyttönsä puolesta hyvä valinta.
Näytön yläreunassa on keskellä reikä etukameralle. Reikä on verrattain kookas, mutta sen läsnäoloon tottuu nopeasti. Erikseen esiin on nostettava erinomainen kirkkaudensäätö, joka automaattiasetuksilla on todella hienosti tehtäviensä tasalla. Enimmäiskirkkaus nousee myös sen verran korkealle, etteivät kesäpäivätkään aiheuttane ongelmia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Näytön värintoisto on kiitettävää tasoa, ja tarkkuuskin miellyttää silmää. AMOLED-tekniikan tasolle LCD:n tummat sävyt eivät ymmärrettävästi yllä, mutta korkea 120 hertsin virkistystaajuus tasoittaa tilannetta. Kun näyttö päivittyy tavallisen 60 kerran sijaan 120 kertaa sekunnissa, soljuu sisältö ruudulla sulavasti.
Näytön virkistystaajuus kertoo, kuinka monta kertaa ruudun sisältö päivittyy sekunnissa. Verrattuna perinteiseen 60 hertsin tasoon on ero 90 tai 120 hertsiin silmin nähden merkittävä. Etenkin mobiilipelaajalle korkeasta virkistystaajuudesta on monissa peleissä hyötyä, mutta muilta ominaisuuksiltaan Moto G51 ei toki ole pelaajalle se paras valinta.
Motorola on varustanut Moto G51:n Qualcommin loppuvuodesta 2021 esittelemällä päivitetyllä Snapdragon 480+ -järjestelmäpiirillä, jonka vahvuudet ovat käyttöajassa ja lämmönhallinnassa. Verrattuna Snapdragon 480:llä varustettuun edeltäjään on Moto G51 kerrotun mukaan kymmenisen prosenttia tehokkaampi, mikä näkyy myös suorituskykytesteissä, joiden tuloksia alempana olevassa taulukossa vertaillaan. Peruslaskentaa mittaavassa GeekBenchissä Moto G51 pesi edeltäjänsä mittauksissamme 8,7 prosentilla yhden ytimen ja 5,1 prosentilla useammen ytimen testissä. Myös AnTuTu-tulos ylsi 6,3 prosenttia korkeammalle.
Snapdragon 480+:ssa tehokkaimman keskussuoritinytimen kellotaajuus on 2,2 gigahertsia verrattuna 2,0 gigahertsiin Moto G50:n Snapdragon 480:ssä. Myös graafista suorituskykyä on kohennettu hieman parannetulla Adreno 619 -grafiikkasuorittimella.
Peruskäytössä Moto G51 toimi nyt testissämme erinomaisesti, ja edeltäjässä havaittu, joskin harvinainen takkuilu on nyt kokonaan tiessään.
Mobiilipelaaja joutuu Moto G51:llä kuitenkin joustamaan. Esimerkiksi Asphalt 9 Legendsin kaltaiset, raskaanpuoleiset mobiilipelit eivät pyöri ongelmitta oletusgrafiikoilla, ja kuvanlaatua onkin hieman laskettava pelisession sujuvoittamiseksi. Moto G51 ei kuitenkaan lämpene pitkässäkään rasituksessa kuin aivan hitusen, mikä on ilahduttavaa.
Alle 300 eurolla pelipuhelinta etsivän kannattanee tarkastella kilpailevia malleja, joista osa on suunnattu nimenomaan pelailuun. Moto G51 sopii paremmin yleiskäyttäjälle, jolle sen suorituskykykin riittää paremmin kuin hyvin. Sovellukset aukeavat nopeasti sekä pyörivät pääosin sujuvasti.
RAM-käyttömuistia Moto G51:ssä on 4 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 64 gigatavua, jota voi laajentaa microSD-muistikortilla.
Keskihintaisten Motorola-älypuhelinten akunkesto on viime vuosina ollut pääsääntöisesti vähintään hyvällä tasolla, ja sama on tilanne myös Moto G51:llä. Puhelin on varustettu kiinteällä 5 000 milliampeeritunnin akulla, josta riittää helposti virtaa yhdeksi vuorokaudeksi käyttipä puhelinta sitten miten ahkerasti tahansa.
Vaikka näyttö massiivinen onkin, antaa Moto G51 sopivasti tasoitusta monissa muissa teknisissä ominaisuuksissa. Tämä pitää virrankulutuksen verrattain alhaisena varmistaen pitkän akunkeston yhdellä latauksella. Myös näyttöä voi huoletta käytellä 120 hertsin taajuudella ja puhelimen yhdistää nopeaan 5G-verkkoon.
Hieman säästeliäämpi käyttäjä pärjäilee Moto G51:llä helpohkosti kaksikin vuorokautta yhdellä latauksella. Akunkesto on hyvällä tasolla kaikin puolin, eivätkä esimerkiksi suoratoistopalveluiden käyttö, puhelut tai verkkoselailu kuluta virtaa erityisen paljon.
Kuten yllä olevasta kuvaajastakin selviää, latautuu Moto G51 kuitenkin todella verkkaisesti aivan kuten edeltäjänsäkin. Latausteho on 10 wattia, mikä on puhelimen hintaluokassakin vähänpuoleisesti. Tyhjästä täyteen puhelin latautuu reilussa kahdessa tunnissa, ja puolessa tunnissa varausta kertyy runsas kolmannes.
Noin 250-300 euron hintaluokka on täynnä puhelimia hyvällä akunkestolla. Moto G51 pärjää verrokeilleen, vaikka toisaalta taipuukin latausajoissa. On toisaalta hyvä pitää mielessä, että alhaisempi latausteho saattaa pitkässä juoksussa auttaa akkua säilyttämään kapasiteettinsa huippunopeasti latautuvia verrokkeja pidempään.
Tuttu lähes puhdas vakio-Android ja perushyvä kamera
Viime vuosina Motorolan älypuhelimia käyttäneet ovat heti kuin kotonaan myös Moto G51:llä. Ulkoisesti puhelinten tyyli vaihtelee aina vuosittain, mutta lähellä puhdasta vakio-Androidia perustaltaan oleva ohjelmisto on ja pysyy. Myös Moto G51 on varustettu Android 11 -ohjelmistolla, jossa on hyvin vähän mitään ylimääräistä.
Motorolan Android-strategia miellyttänee monia. Turhat ylimääräiset sovellukset loistavat poissaolollaan, mutta puhdasta vakiotason ohjelmistoa on joiltakin osin paranneltu ja monipuolistettu. Viime vuosina tutuksi tulleet muutokset ovat käteviä, ja halutessaan käyttäjät voivat muun muassa aktivoida suosikkinsa esimerkiksi monipuolisista pikaeleistä.
Moto-sovellukseen on kerätty kaikki Motorolan Androidiin lisäämät kikat. Esimerkiksi puhelinta heiluttamalla saa aktivoitua taskulampun ja laitteen ylösalaisin kääntämällä älä häiritse -tilan, ja pikkuniksien lisäksi saatavilla on merkittävämpiäkin lisäominaisuuksia, kuten pätevän monipuolinen pelitila suorituskyvyn optimointeineen.
Parin viime vuoden ajan Moto-puhelinten Androidia on myös voinut mukauttaa omaan makuunsa helposti ja nopeasti. Käyttäjät voivat valita sovelluskuvakkeille muodon, tekstille fontin ja grafiikalle korostevärit ja vaihdella tyyliä aina halutessaan. Teemoilla on helppo piristää puhelimen ilmettä aivan kuten tähänkin asti.
Moto G51 tukee useimpien sisarmalliensa tavoin myös vilkaisunäyttöä. Se herättää näytön aina ilmoitusten saapuessa tai silloin, kun puhelimen poimii käteensä. Käyttäjä voi itse mukauttaa vilkaisunäytön sisältöä tai halutessaan myös kytkeä koko toiminnon pois päältä.
Moto G51:llä Android on siis pitkälti samanlainen kuin Motorolan kaikilla muillakin viime vuosien älypuhelimilla – helppo, sulava ja nopea. Toisaalta samanlaisuus saattaa joitakuita jo harmittaakin, ja Motorolalta voisi hiljalleen odottaa myös uusia kikkoja ja niksejä Moto-kansan iloksi. Joitakin uudistuksia voidaankin nähdä Android 12:n saapuessa.
Android 12 on luvattu myös Moto G51:lle, minkä lisäksi puhelimelle taataan kaksi vuotta tietoturvapäivityksiä. Kyseessä ei ole kummoinenkaan lupaus, edes alle 300 euron hintaluokassa.
Kamerapuhelimena Moto G51 on kaksijakoinen tapaus. Parhaimmillaan puhelin on kirkkaassa päivänvalossa, mutta ailahtelu olosuhteiden välillä on melkoista. Pienikin hämärä tuo kuviin helposti rakeisuutta, mikä näkyy myös sisätiloissa kuvattaessa.
Yhteensä kameroita on takana kolme:
- 50 megapikselin pääkamera 0,64 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 12,5 megapikselin kuvakoolla 1,28 mikronia) ja f/1,8-aukolla
- 8 megapikselin 118 asteen ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
- 2 megapikselin makrokamera 1,75 mikronin pikselikoolla ja f/2,4-aukolla.
Etukameran tarkkuus on 13 megapikseliä (1,12 mikronin pikselikoko, f/2,2-aukko).
Kameroista etevin on ehdottomasti 50 megapikselin pääkamera, joka oletuksena tallentaa valokuvia 12,5 megapikselin koossa neljä pikseliä yhdistäen. Myös 50 megapikselin kuvaustila on saatavilla, mutta suurta hyötyä siitä ei useimmiten ole.
Moto G51 on parhaimmillaan kirkkaassa päivänvalossa, ja esimerkiksi aurinkoisena talvipäivänä sen kuvanlaatu on kiitettävällä tasolla. Värit korostuvat sopivalla tavalla, ja kuvia katselee mieluusti suuremmallakin näytöllä. Vastavalokaan ei tuota useimmiten pääkameralle ongelmia.
Sisätiloissa ja hämärässä kuvanlaatu kuitenkin heikkenee yllättävän paljon. Värit ovat edelleen kohdillaan, mutta yksityiskohtia katoaa ylikorostuneen saturoinnin tehdessä valokuvista helposti pehmeitä.
Saatavilla on erillinen yötila, jolla vakaalla otteella tai tuen avulla saa pääkameran kuviin enemmän laatua. Tosiasia kuitenkin on, että etenkin sisätiloissa Moto G51:ltä odottaisi enemmänkin.
Ultralaajakulmakameran tarina on samankaltainen, jos kohta kuvanlaatu on kaikin puolin pääkameraa heikompaa. Hämärässä laajakulmaotoksia ei tee mieli ottaa, vaikka kirkkaassa valossa ne hyvältä näyttävätkin.
Ultralaajakulmakamera on käytössä myös muotokuvatiloissa, joissa se auttaa taustaa sumentavan tehosteen luomisessa. Muotokuvatila toimiikin hienosti kohteen korostuessa, mikäli valaistus vain on kunnossa.
Aiemmissa, joskin hieman kalliimmissa, Moto G -älypuhelimissa on nähty oikein hyviäkin makrokameroita, mutta Moto G51:n kahden megapikselin makrokameralle on vaikea keksiä käyttöä. Se vaikuttaisi olevan mukana vain kameroiden lukumäärää lisäämässä, eikä sen kuvanlaatu ole erityisen korkealla tasolla. Lähikuvat ovat pehmeitä ja haaleita.
Videoita Moto G51 tallentaa 1080p-tarkkuudella enintään 60 ruutua sekunnissa (pääkamera). Videot ovat kohtuullisen mukavaa katseltavaa, ja ääntä älypuhelin tallentaa kohtalaisen miellyttävästi. Paremmalle kuvanvakautukselle olisi toisinaan tarvetta, mutta rauhallisista kotivideoista Moto-uutuus selviää hienosti.
Tarkempaa 4K-kuvausta Moto G51 ei tue ollenkaan. Useimmiten 4K pääsee oikeuksiinsa vasta suuremmilla näytöillä, joten kyseessä ei välttämättä ole merkittävä heikkous. Huomioon se kannattaa kuitenkin ottaa.
Telekameraa Moto G51:ssä ei ole, ja digitaalista zoomia on pääkameralla saatavilla kahdeksankertaiselle tasolle saakka. Digizoom ajaa asiansa pikaviestinnässä, mutta telekameran korvaajaksi siitä ei ole. Alle 300 euron hintaluokassa kunnon zoom-kyvyt ovat kuitenkin muutenkin harvassa.
Moto G51:n kameran käyttöliittymä on tuttu viime kuukausien muista Moto-älypuhelimista. Täksi vuodeksi Motorola päivitti mainion kamerasovelluksensa asetukset jaotellen valinnat selkeästi eri kategorioihin. Sovellusta onkin helppo ja mukava käytellä, ja kuvaustiloja on saatavilla runsaasti.
Kamerasovellus ansaitsee tunnustusta mukautettavuudestaan. Pyyhkäisyeleisiin perustuvaa käyttöliittymää on helppo muokata mieleisekseen, ja mukana on myös Google Lens -integraatio näppärine älytoimintoineen.
Perinteisten muotokuva-, panoraama- ja ammmattilaistilojen ohella Moto G51:ssä on myös esimerkiksi yhtä väriä korostava Spottiväri-tila sekä valokuvissa että videoissa, kotifilmien tallentamiseen suunnattu Cinemagraph-tila sekä etu- ja takakameraa samanaikaisesti käyttävä Kaksoiskuvaus.
Kaiken kaikkiaan Moto G51 on keskiverto kamerapuhelin, jolla on hetkensä. Hintaluokassaan se selviytyy kohtalaisen hyvin, muttei pärjää kalliimmille vaihtoehdoille. Kamera on parhaimmillaan päivänvalossa, eikä vastavalokaan tuota sille ongelmia.
Yhteenveto: Motorola Moto G51 5G:n vahvuus löytyy suuresta ja sulavasta näytöstä
Motorolan älypuhelimet ovat monesti keskihintaluokan tasavahvoja suorittajia. Niissä ei useinkaan ole erityisiä huippuominaisuuksia, mutta ei liioin selkeitä heikkouksiakaan.
Myös Moto G51 on älypuhelin, jota edullista, pätevää ja sujuvasti toimivaa älypuhelinta etsivän on hyvä ainakin harkita. Sen 120 hertsin taajuudella virkistyvä näyttö on suuri sekä sulava ja tarpeeksi tarkka, käyttöaika pitkä ja lähellä vakiota Android 11 -ohjelmisto helppokäyttöinen.
Heikompiakin puolia Moto G51:stä löytyy. Puhelin latautuu verkkaisesti, eikä kaiuttimen äänenlaatu ole paras mahdollinen, mutta hintaluokkaan suhteutettuna kyse ei ole näissä suuren suurista ongelmista. Kamera on parhaimmillaan oikein pätevä, mutta olosuhteiden heikentyessä sillä on vaikeaa. Päivitystuen osalta esimerkiksi Samsung-puhelimissa on tarjolla parempaa.
Hyviä vaihtoehtoja on tarjolla muun muassa Xiaomilta ja Samsungilta. Esimerkiksi myös alle 300 euron Xiaomi 11 Lite 5G NE on mainio verrokki monin tavoin kehittyneemmillä ominaisuuksilla (esimerkiksi AMOLED-näyttö ja tehokkaampi Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri). Edullisempaa hakevalle tarjouksissa noin 220 eurolla myytävä OnePlus Nord CE 5G on myös hyvä vaihtoehto AMOLED-näytöllä ja hieman paremmalla suorituskyvyllä. Xiaomin tehokkaampi Poco X3 Pro taas on noin 250 euron hinnallaan oiva valinta mobiilipelaajalle. Uuden sukupolven 5G-verkkoja se ei kuitenkaan tue. Yksi vaihtoehto voi olla myös alle 250 euroon hinnaltaan pudonnut Nokia X10, joka tarjoaa lähes saman suorituskyvyn kuin Moto G51 ja 6,67 tuuman näytön yhdistettynä pidempään päivityslupaukseen.
Motorolan omasta valikoimasta löytyy myös vaihtoehtoja Moto G51 5G:lle. Muutamaa kymppiä kalliimmat Motorola Edge 20 Lite ja Motorola Edge 20 tarjoavat myös AMOLED-näytön, paremman 108 megapikselin kameran, nopeamman akun pikalatauksen ja jälkimmäisen osalta myös selvästi paremman suorituskyvyn.
Jos budjetti venyy 350 euroon asti, kasvaa vahvojen vaihtoehtojen lukumäärä esimerkiksi Xiaomi 11T:llä ja Samsung Galaxy A52s 5G:llä.
Harvalla Moto G51 5G:n haastajalla on tarjota yhtä suurta näyttöä, joka on myös nopea 120 hertsin virkistystaajuudella, vaikka muilla osa-alueilla ne saattavatkin olla hienoisessa etulyöntiasemassa Motorolaan verrattuna.
Samoin kuin Moto G50:n hinta laski merkittävästi kuukausien kuluessa, myös Moto G51 5G kaipaisi jonkin verran alkuvaiheen 269 euron suositushintaa edullisempaa hintaa, jotta puhelimen suositteleminen muuttuisi helpommaksi.
—
Arvostelun päätteeksi vielä perinteisesti esimerkkikuvia Moto G51:n kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin rajusti, joten tarkemmin niitä kannattaa tarkastella alkuperäisversioina täydessä koossaan. Kuvat löytyvät myös tästä Dropbox-kansiosta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »