DNA:n mukaan kaikki sen oman verkon 5G-tukiasemat on nyt liitetty itsenäistä 5G-arkkitehtuuria tukevaan ydinverkkoon.
DNA kertoo, että asiakkaille itsenäisen, 5G Standalone -verkon palveluiden käyttöönotto tulee mahdolliseksi vaiheittain vuoden 2022 aikana, kunhan kaikki laadunvarmistukset on tuotantoverkossa saatu tehdyksi. Tähän asti 5G-tekniikka on tukeutunut verkon ohjauksessa 4G-ydinverkkoon.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Itsenäisen 5G-verkon viive on entistä alhaisempi ja se pystyy palvelemaan erittäin suurta määrää laitteita yhtä aikaa. Mobiiliverkon suorituskyky nousee jopa kiinteiden yhteyksien rinnalle.
”Syy 4G-verkon hyödyntämiseen 5G-rakentamisessa on tietysti ollut 4G-verkon laajuus. 5G-peittoa on ollut nopea rakentaa valmiiksi tehdyn infran päälle. Itsenäinen 5G-verkko on kuitenkin 4G-tekniikasta riippumaton ja siitä syystä selvästi aiempaa ratkaisua kehittyneempi, operaattorin näkökulmasta myös toteutukseltaan yksinkertaisempi”, kertoo DNA:n runko- ja IP-verkkojen johtaja Kimmo Liikonen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Itsenäisen 5G-verkon ansiosta esimerkiksi kodin kodin yhteydelle voidaan tarjota taattu nopeus. Mahdollisuus viipaloida verkkoa, eli tarjota yksittäiselle asiakkaalle muista riippumaton kaistanleveys, takaa sen, ettei kodin nettiyhteyttä hetkauta datamäärien kasvu edes ilta-aikaan tai suosittujen live-striimien aikana.
DNA:n mukaan itsenäiseen 5G-verkkoon on vaadittu uudenlaista pilvipohjaista arkkitehtuuria. Nyt verkon kriittiset suunnittelu- ja rakennustyöt on kuitenkin saatu DNA:n koko tuotantoverkoissa valmiiksi ja vuorossa on enää tuotesuunnittelua ja tekniikan testausta.
”Kaikki DNA:n oman verkon tuhannet 5G-tukiasemat ovat nyt kyvykkäitä toimimaan itsenäisessä 5G-verkossa, ja ne on liitetty osaksi itsenäistä 5G-ydinverkkoomme. Asiakkaillemme käyttöönotto tapahtuu vaiheittain vuoden 2022 aikana, kunhan viimeisetkin laadunvarmistukset ja suunnittelutyö on tehty. Odotamme myös myyntiin itsenäistä 5G-verkkoa täydellisesti tukevia päätelaitteita, joita ei vielä toistaiseksi ole laajamittaisesti tarjolla.”
DNA:n 5G-verkon väestöpeitto Suomessa on jo yli 53 prosenttia 124 paikkakunnalla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Itä- ja Pohjois-Suomessa DNA:n ja Telian käyttöön 5G-verkkoa rakentaa yhteisyritys Suomen Yhteisverkko. Nyt annettu 5G Standalone -ilmoitus kaikkien tukiasemien kytkemisestä osaksi uutta arkkitehtuuria koskee vain DNA:n omia, ei Suomen Yhteisverkon tukiasemia.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »