Google on julkistanut uudet Pixel 6 -huippupuhelimensa, Pixel 6:n ja Pixel 6 Pron, kokonaisuudessaan. Kaksikko on kenties Googlen historian merkittävin älypuhelinjulkistus, sillä Google on panostanut nyt toden teolla uutuuksiin ja aikoo myös markkinoida uutuuksiaan entistä näkyvämmin.
Elokuun alussa Google itse paljasti Pixel 6 -puhelimet jo ensimmäisissä kuvissa ja kertoi muun muassa puhelinten olevan varustettu sen uudella Google Tensor -järjestelmäpiirillä.
Google Pixel 6
- Android
- Lasi + alumiini
- 6,4" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 12 Mpiks. kamera
- Google Tensor -piiri
- 4614 mAh akku
Google Pixel 6 Pro
- Android
- Lasi + alumiini
- 6,7" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 12 + 48 Mpiks. kamera
- Google Tensor -piiri
- 5003 mAh akku
Googlen mukaan Pixel 6 -puhelimet tulevat saataville Yhdysvaltojen ja Kanadan lisäksi Euroopassa Ranskassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa sekä lisäksi Australiassa, Japanissa ja Taiwanissa. Aiempien Pixel-puhelinten tavoin Pixel 6 -puhelimet voidaan kuitenkin nähdä saatavilla myös Suomessa valituilta jälleenmyyjiltä, vaikka ne eivät Googlen viralliseen tuotevalikoimaan Suomessa kuulukaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pixel 6 ja Pixel 6 Pro tulevat saataville 28. lokakuuta alkaen, mutta monilla markkinoilla vasta 1. marraskuuta. Euroopassa Pixel 6:n hinta on alkaen 649 euroa ja Pixel 6 Pron 899 euroa.
Erottuva design sekä 90 tai 120 hertsin AMOLED-näyttö
Pixel 6:ssa on tasainen 6,4 tuuman, 20:9-kuvasuhteen ja 2400×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuuden AMOLED-näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella, kun taas Pixel 6 Pro on varustettu kevyesti reunoiltaan kaartuvalla 6,7 tuuman, 19,5:9-kuvasuhteen ja 3120×1440 pikselin QHD+ -tarkkuuden AMOLED-näytöllä, jonka virkistystaajuus yltää 120 hertsiin.
Pixel 6 Pron näyttöpaneeli on LTPO-tyyppiä ja sen virkistystaajuus voi mukautua alaspäin pienimmillään vain 10 hertsiin, mikä säästää virrankulutusta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle ja etukamera sijaitsee reiässä näytön yläreunan keskellä.
Molemmista puhelimista tulee kolme värivaihtoehtoa. Takapinnaltaan molemmat ovat lasia ja kyljet ovat alumiinia, joka Pixel 6:ssa on viimeistelty mattapintaiseksi ja Pixel 6 Prossa puolestaan kevyesti kiiltäväksi. Painolla mitattuna 14 prosenttia alumiinista Pixel 6 -puhelimissa on kierrätysmateriaalia.
Pixel 6 -puhelimet erottuvat selkeästi älypuhelinten massasta koko takapinnan levyisellä kamerakohoumallaan sekä kaksivärisellä viimeistelyllään.
Kestävyydeltään Pixel 6 -puhelimet ovat IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiiviit. Näyttölasina käytössä on Corningin kestävin Gorilla Glass Victus ja takalasina Corning Gorilla Glass 6. Pixel 6:n mitat ovat 158,6 x 74,8 x 8,9 millimetriä ja paino 207 grammaa sekä Pixel 6 Pron mitat ovat 163,9 x 75,9 x 8,9 millimetriä ja paino 210 grammaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pixel 6 Pron värivaihtoehdot ovat Stormy Black, Sorta Sunny ja Cloud White.
Pixel 6:n värivaihtoehdot ovat Kinda Coral, Sorta Seafoam ja Stormy Black.
Google tarjoaa Pixel 6 -puhelimille myös suojakuoria. Läpikuultavat kuoret vastaavat puhelinten värivaihtoehtoja. Kuorten sisäkerros on valmistettu 75-prosenttisesti kierrätysmateriaalista.
Sisuksissa Google Tensor -järjestelmäpiiri
Googlen mukaan Tensor-järjestelmäpiiri tarjoaa CPU-suorituskyvyssä jopa 80 prosenttia ja GPU-suorituskyvyssä jopa 370 prosenttia paremman suorituskyvyn kuin aiempi Pixel 5, jossa on Qualcomm Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Google Tensor -järjestelmäpiiri sisältää poikkeuksellisesti kaksi 2,8 gigahertsin ARM Cortex-X1 -huipputehoydintä. Niiden lisäksi muut keskussuoritinytimet ovat kaksi 2,25 gigahertsin vanhempaa ARM Cortex-A76 -ydintä sekä neljä vähävirtaisempaa 1,8 gigahertsin ARM Cortex-A55 -ydintä. Grafiikkasuorittimena on ARM Mali-G78.
Lisäksi erityisesti Tensor-järjestelmäpiirissä on panostettu tekoälylaskentaan. Google on suunnitellut osaksi uutta Tensor-järjestelmäpiiriä tekoäly- ja koneoppimislaskennasta vastaavan osion, jolla järjestelmäpiirin on tarkoitus erottua kilpailijoista. Googlen kumppanina taustalla muuten järjestelmäpiirin kehityksessä on ollut Samsung, joka vastaa myös piirin valmistuksesta 5 nanometrin prosessilla.
Uuden piirin myötä Pixel 6 -puhelimet tarjoavat muun muassa edistyneitä kuvaamisominaisuuksia, kuten jokaiseen ruutuun erikseen HDR-laajasävyskaalan määrittävän videokuvauksen. Tämän ansiosta videokuvauksen kuvanlaadun pitäisi olla huomattavasti aiempaa parempi erityisesti haastavissa olosuhteissa.
Parantunut tekoälylaskennan suorituskyky mahdollistaa myös parannuksia puheentunnistukseen, esimerkiksi reaaliaikaisen käännöksen toiselle kielelle tekstityksissä, käytännössä viiveettömän sanelun muuttamisen tekstiksi sekä mahdollisuuden muokata näppäimistöllä puhuttua tekstiä samalla lisää saneltaessa. Käännökset viestikeskusteluissa, esimerkiksi kuunneltavissa podcasteissa ja tekstien lukeminen kameralla jopa 55 eri kielellä toimivat ilman verkkoyhteyttäkin.
Google Tensorin rinnalla on myös Titan M2 -turvapiiri, joka parantaa puhelimen turvallisuutta laitteistotasolla.
RAM-käyttömuisti on LPDDR5-tyyppiä ja tallennusmuisti UFS 3.1 -tyyppiä. Euroopassa Pixel 6 on tarjolla 128 gigatavun tallennusmuistilla, kun Pixel 6 Prosta vaihtoehdot ovat 128 ja 256 gigatavua. RAM-käyttömuistin määrä on 8 gigatavua Pixel 6:ssa ja 12 gigatavua Pixel 6 Prossa.
Google on varustanut Pixel 6 -puhelimet myös edeltäjiään suuremmilla akuilla. Pixel 6 sisältää 4 614 milliampeeritunnin ja Pixel 6 Pro 5 003 milliampeeritunnin akun. Molemmat tarjoavat Googlen mukaan yli 24 tunnin akunkeston ja virransäästötilassa jopa yli 48 tunnin akunkeston.
Laturia ei toimiteta enää mukana Pixel 6 -puhelinten myyntipakkauksessa, jossa on vain USB-C-USB-C-kaapeli sekä Quick Switch -adapteri avustamaan tietojen siirrossa vanhasta puhelimesta. Google myy erikseen 30 watin pikalaturia, jolla Pixel 6 -puhelinten akut täyttyvät 30 minuutissa tyhjästä 50 prosentin varaukseen.
Langattoman latauksen osalta uuden 2. sukupolven Pixel Stand -lataustelineen kanssa latausteho yltää 21 wattiin Pixel 6:ssa ja 23 wattiin Pixel 6 Prossa. Pixel Stand on varustettu myös pyörivällä tuulettimella viilennystä tuomaan huipputehoa käytettäessä. Vaihtoehtoisesti tarjolla on myös hitaamman, mutta hiljaisemman latauksen tila. Telineessä ollessaan puhelin voi myös toimia edelleen esimerkiksi Google Kuvat -kuvakehyksenä tai älykodin ohjaimena.
Pixel Stand on tulossa saataville hieman myöhemmin tänä vuonna. Sen mukana toimitetaan laturi ja USB-C-USB-C-kaapeli. Yhdysvalloissa lataustelineen hinta on 79 dollaria.
Muuten kuin Pixel Standilla, Pixel 6 -puhelimet tukevat Qi-standardin langatonta latausta 12 watin teholla. Tuettuna Pixel 6 -puhelimissa on myös käänteinen langaton lataus eli langaton virranjako muille laitteille.
Yhteyksien osalta Pixel 6:ssa ja Pixel 6 Prossa on tuki 5G-mobiiliverkkoyhteydelle sekä lisäksi Wi-Fi 6:lle ja 6E:lle, Bluetooth 5.2:lle ja NFC-lähiyhteydelle. Pixel 6 Pron UWB ultra wideband -tuki puolestaan mahdollistaa hyödyntämisen esimerkiksi digitaalisena autonavaimena yhteensopivien autojen kanssa.
Kamerat painopistealueena
Kamerat ovat yksi tärkeimmistä osa-alueista, joihin Google on Pixel 6 -puhelimissa panostanut.
Molemmissa Pixel 6 -puhelimissa on pääkameran rinnalla ultralaajakulmakamera, mutta Pixel 6 Prossa lisäksi periskooppirakenteinen telekamera, joka tarjoaa 4x optisen zoomin.
Uuden 50 megapikselin pääkameran Google kertoo pystyvän tallentamaan 150 prosenttia enemmän valoa verrattuna Pixel 5:een.
Pixel 6 Pron kolme takakameraa ovat optisesti vakautettu 50 megapikselin 82 asteen pääkamera Samsung ISOCELL GN1 -kennolla, 1,2 mikronin pikselikoolla ja f/1,85-aukolla, 12 megapikselin 106,5 asteen ultralaajakulmakamera 1,25 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla sekä 48 megapikselin 4x optisen zoomin telekamera 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/3,5-aukolla.
4x optinen zoomin rinnalla Pixel 6 Pro tarjoaa tekoälyä hyödyntävän jopa 20x Super Res Zoom -zoomauksen. Telekamerassa on pääkameran tavoin optinen kuvanvakain. Molemmissa puhelimissa on lisäksi lasertarkennus sekä väri- ja välkkymisanturit.
Pixel 6:ssa on takana samat pää- ja ultralaajakulmakamera (Pixel 6:ssa tosin 114 asteen kuvakulmalla), muttei telekameraa. Lisäksi Pixel 6:ssa on 8 megapikselin etukamera f/2,0-aukolla, kun Pixel 6 Prossa on 11,1 megapikselin ja f/2,2-aukon etukamera, joka on myös laajakulmaisempi 94 asteen näkymällään verrattuna 84 asteeseen Pixel 6:ssa. Molemmissa etukamera on kiinteätarkenteinen.
Videokuvaus on tuettu molemmilla Pixel 6 -puhelimilla takakameralla parhaimmillaan 4K 60 fps -tarkkuudella. Etukameralla Pixel 6 Pro tukee parhaimmillaan 4K 30 fps tai 1080p 60 fps -videokuvausta, kun Pixel 6 rajoittuu 1080p 30 fps -tarkkuuteen.
Yhtenä mielenkiintoisena uutena kameraominaisuutena Pixel 6 -puhelimet tarjoavat Magic Eraser -toiminnon, joka on viimein realisoimassa Googlen jo vuonna 2017 esittelemän, mutta sittemmin unholaan painuneen Google Kuvat -ominaisuuden. Magic Eraserilla kuvista voi poistaa ylimääräiset asiat. Aikanaan Google esitteli ominaisuutta esimerkiksi mahdollisuudella poistaa aidan takaa otetusta kuvasta aita, minkä lisäksi sillä voi poistaa potreteista esimerkiksi ylimääräiset ihmiset taustalta.
Muutenkin Pixel 6 -puhelimet sisältävät useita uusia kameraominaisuuksia, kuten esimerkiksi Face Unblur ja Motion Mode. Face Unblurilla voi terävöittää liikkuvasta kuvasta kasvojen aluetta ja parantaa näin kuvaa. Motion Modella voi puolestaan tallentaa osittain liikettä kuviin.
Android 12 ja pitkä päivitystuki
Käyttöjärjestelmäversiona Pixel 6 -puhelimissa on yllätyksettömästi heti uusi Android 12, jonka Google julkaisi lokakuun alussa.
Perinteiseen tapaan Google tarjoaa omissa Pixel-älypuhelimissaan myös valittuja erikoistoimintoja tavallisen vakio-Androidin lisäksi.
Ohjelmistossa on mukana tällä kertaa muun muassa kotinäkymän At A Glance -widgetin uusi monipuolisemmin tilanteen mukaan päivittyvää tietoa sisältävä versio.
Googlen Puhelin-sovellus oppii myös valituilla markkinoilla uusia temppuja mitä tulee asiakaspalvelun vastaamisaikojen ennustamiseen sekä asiakaspalvelurobottien vaihtoehtojen tarjoamiseen tekstimuodossa. Lisäksi saapuvia puheluja vastaanottava ja soittajilta tietoja kyselevä toiminto laajenee uusiin maihin myös Euroopassa.
Google Assistant puolestaan tukee ensimmäisenä Pixel 6 -puhelimissa pikakomentoja, jotka toimivat ilman Hey Google -aloitusta.
Lisäksi osana asetuksia Pixel-puhelimissa on uusi keskus, joka kokoaa yhteen turvallisuusasetukset.
Google näyttää muille Android-ällypuhelinvalmistajille mallia myös päivityslupauksen osalta. Google lupaa Pixel 6 -puhelimille viisi vuotta tietoturvapäivityksiä sekä ainakin kolme merkittävää Android-versiopäivitystä. Versiopäivitykset jatkuvat siis lupauksen mukaan vuoteen 2024 asti ja tietoturvapäivitykset loppuvuoteen 2026 asti.
Yhdysvalloissa Google tuo Pixel 6 -puhelimet saataville myös osana uutta Pixel Pass -tilausta, joka sisältää uuden puhelimen kahden vuoden välein sekä joukon Google-palveluja 45 tai 55 dollarin kuukausihinnalla. Mukana tilauksessa ovat YouTube Premiumin, Google Play Passin sekä 200 gigatavun Google One -pilvitallennustilan tilaukset sekä lisäksi vakuutus puhelimen rikkoutumisen varalle.
Pixel 6:n tekniset tiedot
- 6,4 tuuman tasainen AMOLED-näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella, 20:9-kuvasuhteella ja 2400×1080 pikselillä (411 PPI) ja HDR-laajasävyskaalan väritoistolla, kontrastisuhde 1000000:1, Corning Gorilla Glass Victus -lasi
- Stereokaiuttimet
- Sormenjälkilukija näytön alla
- Kaksi takakameraa
- 50 megapikselin 82 asteen pääkamera 8-PDAF -automaattitarkennuksella, 1,2 mikronin pikselikoolla, f/1,85-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 12 megapikselin 114 asteen ultralaajakulmakamera 1,25 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
- Videokuvaus 4K 30 / 60 fps, 1080p 30 / 60 fps, hidastuskuvaus 240 fps
- Laser-tarkennus sekä spektri- ja välkkymisanturi
- 8 megapikselin 84 asteen etukamera kiinteällä tarkennuksella, 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla, videokuvaus 1080p 30 fps
- 3 mikrofonia
- Kahdeksanytiminen Google Tensor -järjestelmäpiiri ja Titan M2 -turvapiiri
- 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5)
- 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.1) Euroopan malliversiossa
- Nano-SIM-korttipaikka ja integroitu eSIM
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 6 ja 6E (2,4 + 5 +6 GHz) / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteydet
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / barometri / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C-liitäntä (USB 3.1 Gen 1)
- 4 614 milliampeeritunnin akku 30 watin pikalatauksella, jopa 12 watin (Qi) tai 21 watin (Pixel Stand) langattomalla latauksella, myös käänteinen langaton lataus
- Mitat 158,6 x 74,8 x 8,9 millimetriä
- Paino 207 grammaa
- Pöly- ja vesitiivis (IP68)
Pixel 6 Pron tekniset tiedot
- 6,7 tuuman sivuilta kaareva LTPO AMOLED-näyttö mukautuvalla 10-120 hertsin virkistystaajuudella, 19,5:9-kuvasuhteella ja 3120×1440 pikselillä (512 PPI) ja HDR-laajasävyskaalan väritoistolla, kontrastisuhde 1000000:1, Corning Gorilla Glass Victus -lasi
- Stereokaiuttimet
- Sormenjälkilukija näytön alla
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin 82 asteen pääkamera 8-PDAF -automaattitarkennuksella, 1,2 mikronin pikselikoolla, f/1,85-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 12 megapikselin 106,5 asteen ultralaajakulmakamera 1,25 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
- 48 megapikselin 23,5 asteen ja 4x optisen zoomin telekamera 0,8 mikronin pikselikoolla, f/3,5-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- Videokuvaus 4K 30 / 60 fps, 1080p 30 / 60 fps, hidastuskuvaus 240 fps
- Laser-tarkennus sekä spektri- ja välkkymisanturi
- 11,1 megapikselin 94 asteen etukamera kiinteällä tarkennuksella, 1,22 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla, videokuvaus 4K 30 fps, 1080p 30 / 60 fps
- 3 mikrofonia
- Kahdeksanytiminen Google Tensor -järjestelmäpiiri ja Titan M2 -turvapiiri
- 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5)
- 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.1) Euroopan malliversioissa
- Nano-SIM-korttipaikka ja integroitu eSIM
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 6 ja 6E (2,4 + 5 +6 GHz) / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteydet, UWB ultra wideband -tuki
- GPS / GLONASS / Galileo / QZSS -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / barometri / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C-liitäntä (USB 3.1 Gen 1)
- 5 003 milliampeeritunnin akku 30 watin pikalatauksella, jopa 12 watin (Qi) tai 23 watin (Pixel Stand) langattomalla latauksella, myös käänteinen langaton lataus
- Mitat 163,9 x 75,9 x 8,9 millimetriä
- Paino 210 grammaa
- Pöly- ja vesitiivis (IP68)
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »