Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo, että osa koronapassin lukemiseen käytettävän Koronatodistuksen lukija -sovelluksen ongelmista on korjattu.
Koronatodistuksen lukija -sovellus julkaistiin perjantaina 15. lokakuuta.
”Käyttöönottoviikonlopun ajan on seurattu sovelluksen toimintaa ja pääosin sovellus on toiminut hyvin. Myös virheilmoituksia on saatu jonkin verran”, kertoo THL.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
THL:n mukaan sovelluksen iPhone-version havaittiin viikonloppuna hylkäävän vanhimpia EU:n koronarokotustodistuksia, lähinnä Astra Zenecan tai Johnson & Johnson-rokotuksia. Sovelluksen taustajärjestelmään on nyt julkaistu päivitys, joka korjaa tämän vian. iPhoneen ladattu Koronatodistuksen lukija -sovellus tulee kuitenkin käynnistää uudelleen, jotta päivitys aktivoituu.
Lukijasovellukseen Android-versioon on myös tulossa päivitys, joka korjaa siinä tiedetyt ongelmat.
Koronapassi tuli käyttöön Suomessa vuorokauden vaihduttua lauantaiksi 16. lokakuuta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Suomessa koronapassina toimii EU:n koronatodistus, joka on saatavilla Omakannasta tai tarvittaessa terveydenhuollosta tulosteena. EU:n koronatodistukseen sisältyy kolme todistusta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta tai todistus sairastetusta koronasta.
Koronatodistus luetaan sovelluksella, joka ei kerää tai tallenna todistusten tietoja eikä se näytä terveystietoja. Lukijasovellus on tarkoitettu toiminnanharjoittajien, kuten ravintoloiden, yökerhojen, yleisötilaisuuksien sekä muiden tapahtumajärjestäjien käyttöön. Koronatodistuksen lukija -sovellus on saatavilla sovelluskaupoista: Androidille Google Playsta ja iPhonelle App Storesta.
Koronatodistuksen lukeminen sovelluksella voi antaa antaa kaksi tulosta: vihreä tulos kertoo, että koronatodistus on voimassa ja kelpaa ja punainen tulos kertoo, että todistus ei kelpaa. Hyväksytyn tuloksen yhteydessä ruudulle tulee näkyviin myös henkilön nimi.
Koronatodistuksen saa ladattua Omakannasta kanta.fi-osoitteesta, verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella kirjautumisen jälkeen Koronatodistus-valikosta. PDF-tiedostomuotoisesta koronatodistuksesta skannataan sen QR-koodi. Todistuksen voi tulostaa tai QR-koodin tallentaa esimerkiksi kuvana puhelimeen. Tarjolla on myös kolmansien osapuolten verkkopalveluja, jotka mahdollistavat koronatodistuksen QR-koodin tallentamisen helposti käytettäväksi osaksi Androidin tai iPhonen lompakkosovelluksia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Suomen Koronatodistuksen lukija -sovelluksen teknisestä toteutuksesta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) STM:n rahoituksella ja ohjaamana. Sovelluksen teknisestä kehityksestä vastaa Solita.
Koronarajoitusten kohteena olevat toimijat, kuten ravintolat tai yleisötilaisuuksien järjestäjät, voivat ottaa koronapassin käyttöönsä vapaaehtoisesti. Koronatodistus on vaihtoehto esimerkiksi asiakasmäärään tai aukioloaikoihin liittyvien koronarajoitusten noudattamiselle. Sen käytöstä päättävät tilaisuuksien järjestäjät ja toiminnanharjoittajat.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »