Suomessa on tulossa saataville uusi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Koronatodistuksen lukija -sovellus.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo, että valtioneuvosto on jättänyt eduskunnalle esityksen, jonka perusteella koronapassin käyttöönotto Suomessa mahdollistettaisiin lokakuussa, ja THL kehittää parhaillaan koronatodistuksen QR-koodin lukusovellusta, jolla Omakannasta saatavaa koronatodistusta voitaisiin käyttää koronapassina.
Omakannasta ladattavaa QR-koodia voi käyttää paperilla, PDF-tiedostona, tallennettuna näyttökuvana ja niin edelleen. THL:lta on tulossa oleva sovellus lukee QR-koodin ja kertoo sen perusteella löytyvät tiedot koronatodistuksesta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
THL vastaa lukijasovelluksen teknisestä toteutuksesta sosiaali- ja terveysministeriön rahoituksella ja ohjaamana. Sovelluksen teknisestä kehityksestä vastaa Solita, joka on kehittänyt myös Suomen Koronavilkku-sovelluksen.
Ennen uuden koronatodistuksen lukijasovelluksen julkaisemista THL on halunnut kokeilla sen toimivuutta ja käytettävyyttä. Tämä on tapahtunut yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Kaupunki järjesti jo elokuussa kaksi tilaisuutta, joissa koronapassin mahdollisia toimintamalleja pilotoitiin.
”Olemme mielellämme auttamassa THL:ää varmistamaan, että kansallinen lukusovellus on toimiva ja helppokäyttöinen. On kaupungin ja koko yhteiskunnan etu, että koronapassin käyttö on mahdollisimman suoraviivaista, jos koronapassia tarvitaan korvaamaan muita rajoituksia,” toteaa koronapassiasiaa kaupungilla koordinoiva yrityspalvelut-yksikön päällikkö Jani Moliis.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Helsingin kaupunki järjesti koronatodistuksen lukusovelluksen testitilaisuuden torstaina 23. syyskuuta. Tilaisuuteen osallistuneet Helsingin kaupungin työntekijät testasivat lukusovellusta keskustakirjasto Oodissa. Omakannasta haettua koronatodistusta luettiin lukusovelluksella erilaisissa ympäristöissä joko puhelimelle ladattuna tai paperille tulostettuna. Tarkoituksena oli kokeilla, miten lukusovellus toimii esimerkiksi erilaisissa valaistusolosuhteissa.
”Pilotointi Oodissa auttoi varmistamaan, että sovelluksen käyttö tuntui riittävän helpolta, jotta sovellusta voidaan joustavasti käyttää eri tilanteissa ja se voi osaltaan auttaa tilaisuuksien turvallista järjestämistä”, toteaa THL:n tietoarkkitehti Mika Pihlajamäki.
THL:n ja Solitan kehittämää sovellusta ollaan ottamassa laajemmin käyttöön, kun koronapassin mahdollistava lainsäädäntö astuu voimaan. Uusi koronapassisovellus tulee tällöin saataville Android- ja Apple-puhelimien sovelluskauppoihin ja on kenen vain ladattavissa älypuhelimelleen.
”Sovellus on yksinkertainen mutta välttämätön, mikäli koronapassi otetaan Suomessa käyttöön. Oli hienoa nähdä käyttäjien innostus ja saada palautetta käytön helppoudesta helsinkiläisiltä”, toteaa Solitan Terveys- ja hyvinvointitoimialan johtaja Risto Kaikkonen.
Pian tulossa! #koronapassi @Solita_Insights @THLorg https://t.co/1G7pNU3aJS pic.twitter.com/6wS0LxQoAA
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
— Sami Köykkä (@samikki) September 24, 2021
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »