Google julkaisi ensimmäiset kuvat ja tiedot uusista Pixel 6 -sarjan älypuhelimistaan Pixel 6:sta ja Pixel 6 Prosta jo elokuun alussa, mutta täysi julkistus kaikkine yksityiskohtineen on vielä edessä – huhujen mukaan lokakuun aikana. Paljastukset kertovat kuitenkin puhelimista jo pikku hiljaa lisätietoja.
Elokuun alussa Google paljasti Pixel 6 -puhelimet jo ensimmäisissä kuvissa ja kertoi muun muassa puhelinten olevan varustettu uudella Google Tensor -järjestelmäpiirillä sekä Pixel 6:n sisältävän kaksi takakameraa ja Pixel 6 Pron kolme. Molemmissa on pääkameran rinnalla ultralaajakulmakamera, mutta Pixel 6 Prossa lisäksi periskooppirakenteinen telekamera, joka Googlen mukaan tarjoaa 4x optisen zoomin.
Google Pixel 6
- 6,4" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 12 Mpiks. kamera
- 8 Mpiks. etukamera
- Google Tensor -piiri
- 4614 mAh akku
Google Pixel 6 Pro
- 6,7" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 12 + 48 Mpiks. kamera
- 11.1 Mpiks. etukamera
- Google Tensor -piiri
- 5003 mAh akku
Google on myös kertonut, että Pixel 6:ssa on tasainen 6,4 tuuman ja Full HD+ -tarkkuuden näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella, kun taas Pixel 6 Pro on varustettu kevyesti reunoiltaan kaartuvalla 6,7 tuuman ja QHD+ -tarkkuuden näytöllä, jonka virkistystaajuus yltää 120 hertsiin. Sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle ja etukamera sijaitsee reiässä näytön yläreunan keskellä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Molemmista puhelimista tulee kolme värivaihtoehtoa. Takapinnaltaan molemmat ovat lasia ja kyljet ovat alumiinia, joka Pixel 6:ssa on viimeistelty mattapintaiseksi ja Pixel 6 Prossa puolestaan kevyesti kiiltäväksi.
Nyt viime päivinä Pixel 6 -puhelimista on saatu uusia paljastuksia. XDA Developers -sivusto on julkaissut tietoja lähteeltään, jolla on käytössä Pixel 6 Pro -älypuhelin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lähde vahvisti monia jo aiemmin paljastuneita asioita ja täydensi muutamia uusia yksityiskohtia. Kokonaisuutena Pixel 6 Prosta on alkanut muodostua varsin hyvä kokonaiskuva sen perusteella, mitä Google on jo kertonut ja mitä viimeisimmät paljastukset ovat lisänneet.
Tällaiset ovat Pixel 6 Pron tekniset ominaisuudet toistaiseksi paljastuneiden tietojen perusteella:
- 6,7 tuuman näyttö 3120×1440 pikselin tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella
- Optinen sormenjälkilukija näytön alla
- Kolme takameraa
- 50 megapikselin pääkamera Samsung ISOCELL GN1 -kennolla
- 12 megapikselin ultralaajakulmakamera Sony IMX386 -kennolla
- 48 megapikselin telekamera Sony IMX586 -kennolla ja 4x optisella zoomilla
- 12 megapikselin etukamera Sony IMX663 -kennolla
- Google Tensor -järjestelmäpiiri
- Kahdeksan CPU-keskussuoritinydintä – nähtävästi 2x ARM Cortex-X1, 2x ARM Cortex-A76 ja 4x ARM Cortex-A55
- ARM Mali-G78 -GPU-grafiikkasuoritin 840 megahertsin kellotaajuudella
- Samsung Exynos 5123 -modeemi
- 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5) yhdessä mallivariantissa
- 128 gigatavua tallennusmuistia yhdessä mallivariantissa
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 6 ja 6E -yhteys (2,4 + 5 + 6 GHz), Bluetooth (koodekkituki aptX, aptX HD ja LDAC) ja NFC
- UWB ultra wideband -tuki, jota hyödynnetään esimerkiksi digitaalisissa autonavaimissa
- 5 000 milliampeeritunnin akku
- Langaton lataus ja virranjako (Battery Share)
- Ei tukea aiemmista Pixeleistä tutuille Active Edge -puristuseleille
Ennen kaikkea uusien Pixel 6 -puhelinten uusi Google Tensor -järjestelmäpiiri on herättänyt paljon kysymyksiä. Google ei ole kertonut järjestelmäpiirin ”tavallisista” osista eli CPU-keskussuoritinytimistä eikä GPU-grafiikkasuorittimesta.
Aiempi GeekBench-suorituskykytestipaljastus Pixel 6 Prosta kertoi järjestelmäpiirin nähtävästi olevan varustettu erikoisella 2+2+4-keskussuoritinjaolla, jossa on ensi kertaa älypuhelimissa kaksi ARM Cortex-X1 -huipputehoydintä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nyt XDA Developers -sivuston lähteeltään suoraan tämän käsissä olevasta Pixel 6 Prosta saamat tiedot ovat vielä sekoittaneet soppaa hieman lisää. Näyttää nimittäin siltä, että kahden ARM Cortex-X1 -ytimen rinnalla järjestelmäpiirillä olisikin kaksi vanhempaa ARM Cortex-A76 -ydintä uudempien A78-ydinten sijaan. Kokonaisuuden täydentäisivät odotetusti neljä vähävirtaisempaa ARM Cortex-A55 -ydintä.
- 2x ARM Cortex-X1, kellotaajuus 2,802 GHz
- 2x ARM Cortex-A76, kellotaajuus 2,253 GHz
- 2x ARM Cortex-A55, kellotaajuus 1,80 GHz
Tämä olisi yllättävä kokoonpano, mutta selittää osaltaan sitä, miksei Google Tensor -järjestelmäpiirin suorituskyky kuitenkaan tule olemaan muihin vuoden 2021 Android-älypuhelimiin nähden ylivertainen, vaikka se sisältääkin kaksi tehokasta ARM Cortex-X1 -suoritinydintä. Vähemmän tehokkaat A76-ytimet tasapainottavat tilannetta suorituskyvyn puolesta.
Google itse on suunnitellut osaksi järjestelmäpiiriä tekoäly- ja koneoppimislaskennasta vastaavan osion, Tensor TPU:n, jolla järjestelmäpiirin on tarkoitus erottua toden teolla massasta.
Google on kertonut, että uuden piirin myötä Pixel 6 -puhelimet tarjoavat muun muassa edistyneitä kuvaamisominaisuuksia, kuten jokaiseen ruutuun erikseen HDR-laajasävyskaalan määrittävän videokuvauksen. Tämän ansiosta videokuvauksen pitäisi olla huomattavasti aiempaa parempi erityisesti haastavissa olosuhteissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Parantunut tekoälylaskennan suorituskyky mahdollistaa myös parannuksia puheentunnistukseen, esimerkiksi reaaliaikaisen käännöksen toiselle kielelle tekstityksissä, käytännössä viiveettömän sanelun muuttamisen tekstiksi sekä mahdollisuuden muokata näppäimistöllä puhuttua tekstiä samalla lisää saneltaessa.
Hyvän tekoäly- ja koneoppimislaskennan suorituskyvyn lisäksi Pixel 6 -puhelinten Google Tensor -järjestelmäpiiri, joka valmistetaan Samsungin 5 nanometrin tuotantoprosessilla, näyttäisi kuitenkin olevan muutenkin varsin erikoinen – ja siksi mielenkiintoinen – uutuus markkinoille. Suorituskyvyltään puhelimen pitäisi kuitenkin asettua eri suorituskykytestien perusteella lähelle Snapdragon 888 -puhelimia, muttei kuitenkaan voittaa niitä yleisissä CPU- ja GPU-suoritinten tehoa mittaavissa testeissä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »