Google julkaisi ensimmäiset kuvat ja tiedot uusista Pixel 6 -sarjan älypuhelimistaan Pixel 6:sta ja Pixel 6 Prosta jo elokuun alussa, mutta täysi julkistus kaikkine yksityiskohtineen on vielä edessä – huhujen mukaan lokakuun aikana.
Nyt on paljastunut mielenkiintoista uutta tietoa Pixel 6 -puhelinten järjestelmäpiiristä Pixel 6 Pron ilmestyttyä GeekBench-suorituskykytestin tietokantaan.
Google Pixel 6
- 6,4" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 12 Mpiks. kamera
- 8 Mpiks. etukamera
- Google Tensor -piiri
- 4614 mAh akku
Google Pixel 6 Pro
- 6,7" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 12 + 48 Mpiks. kamera
- 11.1 Mpiks. etukamera
- Google Tensor -piiri
- 5003 mAh akku
Elokuun alussa Google paljasti Pixel 6 -puhelimet jo ensimmäisissä kuvissa ja kertoi muun muassa puhelinten olevan varustettu uudella Google Tensor -järjestelmäpiirillä sekä Pixel 6:n sisältävän kaksi takakameraa ja Pixel 6 Pron kolme. Molemmissa on pääkameran rinnalla ultralaajakulmakamera, mutta Pixel 6 Prossa lisäksi periskooppirakenteinen telekamera, joka Googlen mukaan tarjoaa 4x optisen zoomin.
Tuoreen paljastuksen perusteella Pixel 6 -puhelinten Google Tensor -järjestelmäpiiri voi yllättäen sisältää kaksi ARM Cortex-X1 -huipputehoydintä, mitä ei ole vielä nähty aiemmin missään älypuhelimen järjestelmäpiirissä.
GeekBench-suorituskykytestin mukaan testatun Pixel 6 Pron järjestelmäpiirissä on nähtävästi kaksi 2,8 gigahertsin ARM Cortex-X1 -ydintä, kaksi 2,25 gigahertsin ARM Cortex-A78 -ydintä sekä neljä 1,8 gigahertsin ARM Cortex-A55 -ydintä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yleensä Cortex-X1-huipputehoytimiä on nähty älypuhelinten järjestelmäpiireissä vain yksi kolmen Cortex-A78-ytimen rinnalla.
Suorituskykytestin listauksen tietoihin kannattaa suhtautua kuitenkin sillä varauksella, että niissä voi olla myös jonkinlainen raportointivirhe.
Lisäksi testatussa Pixel 6 Pro -laitteessa oli 12 gigatavua RAM-käyttömuistia ja Android 12 -käyttöjärjestelmäversio. Laitteen saavuttamat testitulokset eivät ole erikoisia, vaan jäävät muiden vuoden 2021 huippupuhelinten tasosta, mutta kyse voi olla vielä kesken olevasta (ohjelmisto)kehityksestä.
Google Tensor -järjestelmäpiirin grafiikkasuorittimena pitäisi olla ARM Mali-G78.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Google on suunnitellut osaksi järjestelmäpiiriä tekoäly- ja koneoppimislaskennasta vastaavan osion, jolla järjestelmäpiirin on tarkoitus erottua massasta.
Google on kertonut, että uuden piirin myötä Pixel 6 -puhelimet tarjoavat muun muassa edistyneitä kuvaamisominaisuuksia, kuten jokaiseen ruutuun erikseen HDR-laajasävyskaalan määrittävän videokuvauksen. Tämän ansiosta videokuvauksen pitäisi olla huomattavasti aiempaa parempi erityisesti haastavissa olosuhteissa.
Parantunut tekoälylaskennan suorituskyky mahdollistaa myös parannuksia puheentunnistukseen, esimerkiksi reaaliaikaisen käännöksen toiselle kielelle tekstityksissä, käytännössä viiveettömän sanelun muuttamisen tekstiksi sekä mahdollisuuden muokata näppäimistöllä puhuttua tekstiä samalla lisää saneltaessa.
Google on myös kertonut, että Pixel 6:ssa on tasainen 6,4 tuuman ja Full HD+ -tarkkuuden näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella, kun taas Pixel 6 Pro on varustettu kevyesti reunoiltaan kaartuvalla 6,7 tuuman ja QHD+ -tarkkuuden näytöllä, jonka virkistystaajuus yltää 120 hertsiin. Sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle ja etukamera sijaitsee reiässä näytön yläreunan keskellä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Molemmista puhelimista tulee kolme värivaihtoehtoa. Takapinnaltaan molemmat ovat lasia ja kyljet ovat alumiinia, joka Pixel 6:ssa on viimeistelty mattapintaiseksi ja Pixel 6 Prossa puolestaan kevyesti kiiltäväksi.
Luonnollisesti uusissa Google-puhelimissa tulee olemaan uusi Android 12 -käyttöjärjestelmäversio, ja Googlen mukaan sen uusi Material You -käyttöliittymäilme tulee olemaan parhaimmillaan Pixel 6 -kaksikossa.
Tavanomaiseen tapaan Googlen ei odoteta tuovan Pixel 6 -puhelimia virallisesti Suomen markkinoille, mutta valitut jälleenmyyjät voivat tuoda puhelimet myyntiin edeltävien sukupolvien mallien tavoin.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »