Kasvava määrä Googlen syksyllä 2018 markkinoille tulleiden Pixel 3 -älypuhelinten omistajista ympäri maailman on raportoinut puhelintensa lakanneen toimimasta.
Suurimmassa osassa tapauksista puhelimet ovat jumittuneet Qualcomm-järjestelmäpiirillisten laitteiden sisältämään Emergency Download -tilaan, joka tunnetaan myös EDL-lyhenteellä. Asiasta on kertonut muun muassa Ars Technica -sivusto.
Google Pixel 3
- 5,5" AMOLED HDR -näyttö
- Sormenjälkilukija takana
- 12 Mpiks. kamera
- 8 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 845 -piiri
- 2915 mAh akku
Google Pixel 3 XL
- 6,3" AMOLED HDR -näyttö
- Sormenjälkilukija takana
- 12 Mpiks. kamera
- 8 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 845 -piiri
- 3430 mAh akku
EDL-tila on järjestelmän palautukseen tarkoitettu tila, mutta ongelmien vuoksi Google-puhelimet ovat jumittuneet siihen eikä laitteita voi enää muuten käyttää, sillä EDL-tilasta ei pääse siirtymään pois.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Aiemmin ajoittain joidenkin eri älypuhelinten osalta on myös raportoitu jumittumisesta EDL-tilaan – itse asiassa aiemminkin esimerkiksi Google-puhelin Nexus 6P:n yhteydessä.
Nyt Google Pixel 3 -puhelinten osalta ongelma vaikuttaisi olevan jo myös varsin laaja, sillä raportteja on alkanut kasautua. Asiasta keskustellaan muun muassa Googlen bugiraportointijärjestelmässä, tukipalstalla ja Reddit-yhteisöpalvelussa.
Googlen työntekijät ovat osallistuneet joihinkin keskusteluihin pyytäkseen laitteista lisätietoja, joita valitettavasti jumiutuneista laitteista esimerkiksi loki- ja diagnostiikkatietojen muodossa ei kuitenkaan enää saa toimitettua.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toistaiseksi tilanne ja sen mahdollinen ratkaisu ovatkin mysteerejä. Nähtäväksi jää, miten Google tilanteeseen reagoi vai reagoiko mitenkään. Toki tuotteissa on tässä tapauksessa selvä virhe, joten asiakkaiden tulisi saada laitteensa korjautettua tai vaihdettua huolimatta esimerkiksi takuuajan jo päättymisestä. Tiedossa ei ole, onko kyse laitteisto- ja vai ohjelmisto-ongelmasta, eli pystyykö Google välttämään jumiutumisten jatkamisen vielä korjaamalla asian ohjelmistopäivityksellä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »