Yhdysvalloissa yrityksillä on mahdollisuus vaatia työntekijöiltään koronarokotuksen ottamista. Apple ei ole tällaista vaatimusta kuitenkaan vielä Yhdysvalloissa työskentelevälle henkilöstölleen esittänyt, mutta on nyt pyytänyt kaikkia työntekijöitään Yhdysvalloissa raportoimaan koronarokotustilanteestaan.
Apple on pyytänyt ”vapaaehtoisesti” kaikkia työntekijöitään Yhdysvalloissa raportoimaan rokotustilanteestaan 17. syyskuuta mennessä riippumatta siitä työskentelevätkö he etänä tai toimistosta käsin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Applen mukaan se käyttää työntekijöiltä kerättäviä tietoja taustatietoina koronaviruksen vastaisissa toimenpiteissään ja ohjeistuksissaan. Apple on pyytänyt rokotustietoja jo aiemmin työntekijöiltä Kaliforniassa, Washingtonissa ja New Jerseyssa näiden alueiden paikallisten vaatimusten mukaisesti.
Tiedot kerätään kootusti ja säilytetään turvallisesti, eikä Applen mukaan esimiehille kerrota alaistensa vastauksia koronarokotustilanteestaan – ainakaan toistaiseksi. Tilanne voi Applen mukaan tulevaisuudessa muuttua, jos tilanne sitä vaatii.
Applen mukaan sen perimmäisenä tavoitteena kaikissa toimissa säilyy yhä henkilöstön, heidän ystävien ja perheenjäsenten ja koko yhteisön pitäminen terveenä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Monet muut teknologiayhtiötkin Yhdysvalloissa ovat kuitenkin jo vaatineet henkilöstöltään koronarokotuksia, mihin Apple ei ole vielä lähtenyt. Se on kuitenkin viime aikoina vahvistanut kehotuksiaan rokotteen ottamisesta sekä myös tihentänyt koronatestausohjelmaansa pyytäen työntekijöitä testauttamaan itsensä pikatesteillä jopa kolme kertaa viikossa.
Muiden teknologiayhtiöiden tavoin myös Apple on pidentänyt vaatimustaan palata etätöistä takaisin toimistolle ensi vuoden puolelle asti. Alun perin Applen suunnitelmana oli paluu toimistoille jo kesäkuussa, kunnes aikataulu lykättiin syyskuulle, sen jälkeen lokakuulle ja lopulta viimeksi tammikuulle.
Apple on esitellyt aiemmin uuden normaalien aikojen mallinsa, jossa viikossa vaaditaan läsnäoloa toimistolla ainakin kolmena päivänä (maanantaina, tiistaina ja torstaina), eli korkeintaan kaksi päivää (keskiviikko ja perjantai) on mahdollista työskennellä etänä. Joustamaton etätyömalli on saanut kritiikkiä osalta Applen työntekijöitä.
Apple on perustellut vaatimustaan läsnäolosta muun muassa sen liiketoiminnan luonteella, jossa tärkeässä roolissa on uusien tuotteiden kehittäminen. Applen näkemyksen mukaan tämä kehitystyö ei onnistu yhtä hyvin etänä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »