Supersuositun TikTok-videopalvelun kiinalainen omistaja ByteDance on ostanut virtuaalitodellisuuslaitteiden valmistajan Picon.
Globaalisti verrattain tuntematon Pico oli tutkimusyhtiö IDC:n mukaan alkuvuonna tammi-maaliskuussa 2021 maailman kolmanneksi suurin virtuaalitodellisuuslaitteiden valmistaja edellään ylivoimainen markkinajohtaja Facebook / Oculus sekä niukasti myös kiinalainen DPVR.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Facebook hallitsee toistaiseksi varsin pientä virtuaalitodellisuuslaitteiden markkinaa suvereenisti: sen Oculus-virtuaalitodellisuuslaitteiden markkinaosuus on noin kolmen neljäsosan luokkaa muille jäädessä murusia. Picon markkinaosuus alkuvuonna oli vajaan 5 prosentin luokkaa, ja IDC:n mukaan se kasvatti toimituksiaan 44,7 prosentilla vuotta aiemmasta.
Pico-yritysosto on ByteDancelle ensimmäinen merkittävä avaus virtuaalitodellisuuden markkinoille.
Virtuaali- ja ennen kaikkea ajan myötä lisätyn todellisuuden laseista odotetaan teknologia-alan seuraavaa merkittävää tuotekategoriaa, joilla on yhdessä muiden laitteiden, kuten älykellojen ja kuulokkeiden kanssa, yhdessä käytettynä aikanaan potentiaalia jopa älypuhelimen korvaamiseen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kaikki merkittävimmät teknologiajätit kehittävät omilla saroillaan tavalla tai toisella virtuaali- ja lisätyn todellisuuden laseja. Muun muassa Applella on jo vuosien ajan raportoitu olleen suuri tiimi kehittämässä sen tulevia uutuustuotteita, joista ensimmäisenä markkinoille odotetaan virtuaali- ja sekoitetun todellisuuden laitetta vuoden 2022 aikana. Sosiaalisen median palveluista myös Snapchatin omistaja Snap on Facebookin lisäksi panostanut lisätyn todellisuuden lasien kehittämiseen pitkäjänteisesti ja suurin investoinnein.
ByteDance ei ole kertonut Picosta maksamaansa kauppahintaa.
ByteDancen mukaan Picon ”laaja ohjelmisto- ja laitteistoteknologioiden valikoima kuin myös sen osaaminen ja tiimin syvä osaaminen tukevat sekä mukaantuloamme VR-alalle kuin myös pitkän tähtäimen investointia tälle orastavalle alueelle”.
ByteDancen omistukseen siirtymällä Picon tutkimus- ja tuotekehityshankkeet saavat ainakin taakse huomattavasti aiempaa suuremmat resurssit.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Aiemmin ByteDance harkitsi osallistumista myös älypuhelinmarkkinoille ja hankki kiinalaisen älypuhelinvalmistaja Smartisanin käytännössä siipiensä alle hankkien sen patentteja ja rekrytoidessa työntekijöitä kesällä 2019. Alkuvuodesta 2021 kuitenkin raportoitiin ByteDancen vetäytyvän älypuhelinbisneksestä.
ByteDance on viime aikoina laajentanut liiketoimintaansa muutenkin yritysostoilla. Maaliskuussa ByteDance osti peliyhtiö Moontonin raportoidusti 4 miljardin dollarin kauppahinnalla.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »