Erilaisia terveydellisiä mittalaitteita valmistava Masimo haastoi Applen oikeuteen alun perin tammikuussa 2020. Nyt Masimo hakee Applen toistaiseksi tuoreimmalle älykellolle Apple Watch Series 6:lle myös maahantuontikieltoa Yhdysvalloissa Yhdysvaltojen kansainvälisen kaupan viraston ITC:n tuomioistuimen kautta, raportoi Bloomberg.
Apple esitteli syksyllä 2020 Apple Watch Series 6 -kellon, jonka yksi keskeinen uudistus on veren happipitoisuuden mittaus. Uudella ominaisuudella Apple astui entistä enemmän terveyslaitteiden markkinoille.
Masimon aiemmin jättämän kanteen mukaan Apple teki sille ruman tempun, jollaisesta sitä on syytetty useampaan otteeseen aiemminkin. Masimo kertoo tavanneensa Applen kanssa tämän ilmaistua kiinnostuksestaan yhteistyöhön. Masimon mukaan Apple teki myös salassapitosopimuksen sen kanssa. Lopulta keskustelut eivät kuitenkaan johtaneet yhteistyöhön. Sen sijaan Apple rekrytoi avainhenkilöitä Masimolta ja siitä irrotetulta Cercacorilta omille palkkalistoilleen ja otti käyttöön tuotteissaan väitetysti Masimon patentteja loukkaavaa teknologiaa. Ensimmäisen yhteydenoton Applelta kerrotaan tapahtuneen jo vuonna 2013.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Alun perin Masimo haastoi Applen oikeuteen jo tammikuussa 2020 ja syyskuussa 2020 se syytti oikeudelle jättämässään asiakirjassa Applea yrityksistä viivästyttää asian käsittelyä.
Nyt mukaan tullut ITC-tuomioistuin Yhdysvalloissa on usein patenttikiistoissa suosittu väylä, sillä sen pelotteena on mahdollisuus määrä maahantuontikieltoja. Lisäksi päätökset ITC:ltä tulevat nopeammin kuin tavanomaisissa oikeusistuimissa käsiteltävistä patenttiloukkaussyytteistä.
Masimo on erikoistunut tuotteissaan ja kehitystyössään erilaisiin mittaus- ja seurantaominaisuuksiin, ja erityinen osaamisen alue sille ovat pulssioksimetrit, jolla voidaan mitata veren happipitoisuutta – juurikin siis sitä, minkä Apple lisäsi nyt uutena ominaisuutena Watch Series 6:ssa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Masimon mukaan Apple Watch Series 6 loukkaa yhteensä viittä sen omistamaa patenttia liittyen veren happipitoisuuden mittaukseen.
Apple on kerrottu rekrytoineen henkilöstöä Masimolta jo ennen alkuperäisen Apple Watchin vuonna 2015 tapahtunutta lanseerausta. Esimerkiksi Masimon lääketieteellinen johtaja hyppäsi Applelle vuonna 2013.
Masimo on jo aiemmin hakenut oikeudesta korvauksia Applelta, kieltoa sen patentoitujen keksintöjen tulevalle käytölle sekä luottamuksellisten tietojen palauttamista.
Apple puolestaan on esittänyt, että ennen oikeudenkäynnin etenemistä patenttien pätevyys pitäisi tutkia ja siitä tehdä arvio. Yhdysvaltojen patentti- ja tavaramerkkivirasto USPTO käykin nyt läpi patentteja ja aiemman kanteen osalta oikeudenkäynnin alku odottaa tämän arvioinnin valmistumista. Applen toiveena tietenkin on, että Masimon patentit todettaisiin mitättömiksi, jolloin sen kanne Applea vastaan kuivuisi kasaan. ITC-tuomioistuimesta päätös voi kuitenkin tulla ensimmäisenä ennen patenttien arvioinnin valmistumista, mikä luo painetta Applea kohtaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mahdollista on edelleen, että kuten monesti aiemminkin, useisiin eri kanteisiin ja tuomioistuimiin levinnyt patenttikiista sovitaan lopulta yhtiöiden välisellä sopimuksella. Toistaiseksi on kuitenkin vaikea arvioida, kumman osapuolen asema kiistassa on vahvempi.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »