Euroopan unionin tuomioistuin on antanut merkittävän päätöksen liittyen verkkopalveluihin ja käyttäjien niissä jakamaan, tekijänoikeuksia rikkovaan sisältöön. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.
Tuomioistuimen mukaan verkkopalvelut eivät ole vastuussa käyttäjien jakamista tekijänoikeuksia rikkovasta sisällöstä tietyillä rajaehdoilla. Näistä keskeinen on sisältöjen nopea poistaminen tai pääsyn estäminen siihen tarvittaessa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tuomioistuin otti nyt kantaa kahteen tapaukseen, joista toinen liittyi suosittuun YouTube-videopalveluun ja toinen vähemmän tunnettuun Cyando-palveluun.
YouTubessa nyt tuomioistuimen päätöksen saaneessa tapauksessa kyse oli jo vuonna 2008 palveluun ladatuista sisällöistä. Samoin Cyandon osalta tarkastelussa oli aineistojen jako vuonna 2013.
Tuomioistuimen nyt antamaa päätöstä on pidetty suurena voittona muun muassa YouTubelle. Sitä ei voida pitää vastuussa tekijänoikeuksia rikkovasta sisällöstä, kunhan palvelu poistaa tarvittaessa sisällöt ripeällä tavalla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tuomioistuimen päätöksen mukaan verkkopalvelut voivat joutua vastuuseen vain, jos ne eivät tarjoa palveluissaan työkaluja tekjänoikeuksien rikkomisen estämiseksi tai kannustavat palvelullaan tekijänoikeuksien alaisen materiaalin laittomaan jakamiseen.
Jatkossa muutoksia tekijänoikeusvastuuseen palveluissa voi tulla uudemman lainsäädännön myötä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »