Valtaosa iPhone-käyttäjistä haluaa pitää kiinni yksityisyydestään nyt, kun se on mahdollista. Tilastojen mukaan vain ani harva hyväksyy seurannan, iMore-sivusto uutisoi.
Apple julkaisi huhtikuun lopulla uudet ohjelmistonsa, myös iOS 14.5:n ja iPadOS 14.5:n. Tuoreimmat ohjelmistot sisältävät jo kuukausien ajan palstatilaa hallinneita yksityisyysparannuksia, jotka muun muassa antavat käyttäjälle vallan päättää, saavatko sovellukset seurata tämän liikkeitä eri ohjelmien välillä. Seurannan voi myös estää oletuksena kaikilta sovelluksilta.
Nyt, parisen viikkoa ohjelmistojen julkaisun jälkeen on jo selvää, kuinka paljon käyttäjät arvostavat yksityisyyttään. Esimerkiksi Yhdysvalloissa vain neljä prosenttia käyttäjistä on hyväksynyt sovellusten välisen seurannan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Maailmanlaajuisestikin tarkasteltuna hyväksyneiden osuus iPhone-käyttäjistä on pieni, vain 11 prosenttia. Yhdeksän kymmenestä siis on kieltänyt seurannan, mikä ei liene kovinkaan yllättävää. Tarkempia maakohtaisia tilastoja ei toistaiseksi ole saatavilla, joten esimerkiksi suomalaisten suhtautumisesta seurantaan ei ole vielä tietoa.
Facebookin kannalta tilanne on ikävä. Yhtiön liiketoimintamalli rakentuu vahvasti kohdennetun mainonnan ympärille, ja mikäli käyttäjätietojen keruu kielletään, ei kohdentaminen enää onnistu. Facebook onkin jo alkanut pelotella käyttäjiä jopa palveluidensa muuttumisella maksullisiksi, mikäli seurantaa ei iPhonella sallita.
Myös Googlen tiedetään suunnittelevan Applen hiljattain julkaisemien yksityisyysparannusten kaltaisia muutoksia. Facebookin ja muiden mainostuloista elävien toimijoiden tulevaisuuden yllä leijuukin monenlaisia kysymysmerkkejä, ja ensimmäisten tilastojen perusteella vain harva todella sallii seurannan.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »