Erilaiset aktiivisuutta ja hyvinvointia mittaavat laitteet ovat nykypäivänä suositumpia kuin koskaan. Puettavia vaihtoehtoja on saatavilla jokaiseen makuun, ja toisten suosiessa monipuolisia älykelloja ovat toiset kiinnostuneet helpon simppelin yksinkertaisesta käyttökokemuksesta. Honor Band 6 on suunnattu juuri heille.
Honor Band 6 on poikkeuksellisen kookkaalla näytöllä varustettu aktiivisuusranneke, joka muistuttaa läheisesti myös Huawein ja Honorin älykelloja ottaen etäisyyttä kaikkein yksinkertaisimpiin aktiivisuusmittareihin.
Älykellon mittoihin kasvanut Honor Band 6 mittaa muun muassa unta, harjoittelua ja stressitasoa sisältäen myös monia muita toimintoja, kuten kameran etälaukaisimen Honor-älypuhelimilla. Sisäänrakennettua GPS-paikannusta ei sen sijaan ole.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor Band 6 tuli myyntiin Suomessa 6. toukokuuta 59,90 euron suositushinnalla. Rannekkeen värivaihtoehtoja ovat musta Meteorite Black, harmaa Sandstone Grey ja korallinpinkki Coral Pink. Itse laitteen runko näytön ympäryksineen on aina musta.
Honor Band 6:n tekniset tiedot
- 5ATM-luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyys (vedenpitävä jopa 50 metriin asti)
- 1,47 tuuman AMOLED-värikosketusnäyttö 368×194 pikselillä (283 PPI), 2.5D-lasi
- Yksi painike, joka avaa ja sulkee valikon
- Kymmenen harjoitusmuotoa: ulko- ja sisäjuoksu, ulko- ja sisäkävely, ulko- ja sisäpyöräily, uinti, elliptinen laite, soutu sekä vapaa harjoittelu
- Optinen sykemittari / kiihtyvyysanturi / gyroskooppi
- Bluetooth 5.0 -yhteys
- 180 milliampeeritunnin akku
- Akunkesto jopa 14 vuorokautta käyttötavasta riippuen, 10 vuorokautta raskaalla käytöllä
- Mitat 43 x 25,4 x 11,45 millimetriä
- Paino ilman ranneketta 18 grammaa
- Android 6.0 / iOS 9.0 -yhteensopiva
Monipuolinen älyranneke parilla puutteella
Honor Band 6 on ensimmäinen Honor-tuote Suomen markkinoilla Honorin irtaannuttua Yhdysvaltojen kieltolistalle kuuluisalla tavalla joutuneesta Huaweista. Ensi kerran Honor Band 6 esiteltiin Kiinassa jo viime marraskuussa, joten laite on kehitetty aikana, jolloin Honor oli vielä Huaweihin kuuluva tytäryhtiö.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Suurinäyttöinen Honor Band 6 on mielenkiintoinen laite. Se hämärtää entisestään älykellojen ja älyrannekkeiden välisiä eroja ollen ulkoisesti ja sisäisesti hyvin lähellä esimerkiksi Honorin omaa Watch ES:ää tai Huawei Watch Fitiä.
Honor Band 6 on myös samanlainen laite kuin myös Suomen markkinoille saapunut Huawei Band 6, jonka suositushinta Suomessa on kuitenkin kympin verran enemmän.
Honor Band 6 on suunniteltu käyttäjälle, joka haluaa edullisesti ja vaivattomasti puhelimeensa perustietoja elämäntavastaan. Askelmääriä, sykettä, stressitasoa ja veren happipitoisuutta (SpO2) seuraava ranneke on täten helppokäyttöinen ja kädessä lähes huomaamaton. Ilman ranneketta Honor Band 6 painaa vain 18 grammaa.
Näyttö on kasvanut älykellon mittoihin, ja 1,47-tuumainen AMOLED-paneeli 368 x 194 pikselin tarkkuudella on vaivatta tarpeeksi tarkka rannekkeen käyttötarkoitusta ajatellen. Aiemmista Honor Bandeista tuttu, näytön alla sijainnut hipaisupainike on nyt korvattu perinteisellä näppäimellä, joka on asetettu kellotaulun oikealle laidalle.
Painikkeen napautus avaa yksinkertaisen ja värikkään päävalikon, joka on tuttu aiemmista Huawei- ja Honor-älykelloista. Uudella painalluksella pääsee takaisin kellotauluun, ja muut toiminnot hoidetaan kosketuskomennoin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tyylillisesti Honor Band 6 on hyvin lähellä esimerkiksi Honor Watch ES:ää ja Huawei Watch Fitiä, jotka julkaistiin Suomessa loppuvuodesta 2020. Näkyvin yksityiskohta uutuuden designissa on Honor-teksti, joka koristaa muovirungon vasenta reunaa.
Honor Band 6:n rungon ja etupuolen ainoa väri on musta, mutta rannekkeelle on kolme värivaihtoehtoa: musta, valkea ja korallinpinkki. Valinta kannattaa tehdä huolella, sillä ranneketta ei voi helposti vaihtaa muuhun.
Itse ranneke on silikoninen sekä vakaasti kiinnittyvä, eikä Honor Band 6:n laatutuntumassa muutenkaan ole moitittavaa. Ranneke on kevyt ja muovisen tuntuinen, mutta ranteessa näppärän näköinen ja vakuuttava.
Honor Band 6 on täysin käytettävissä suomen kielellä, jonka osalta kielipaketti laitteelle on nyt julkaistu (päivitetty 17. toukokuuta). Arvostelukappaleemme oli sen sijaan käytettävissä vasta englanniksi.
Honor on varustanut uutuusrannekkeensa Huawein virtapihillä Kirin A1 -piirillä ja kevyellä sekä helppokäyttöisellä käyttöjärjestelmällä. Noin viikon mittaisen testin jälkeen rannekkeessa oli yhä potkua 40 prosenttia, joten Honorin lupaukset 14 vuorokauden (peruskäyttö) tai 10 vuorokauden (ahkera käyttö) käyttöajasta pitävät melko hyvin kutinsa.
Akkukapasiteetti on 180 milliampeerituntia, ja ranneke latautuu täyteen vajaassa tunnissa mukana toimitettavalla magneettisella latauskaapelilla. Itse virtalähteenä toimivaa laturia myyntipakkaus ei sisällä.
Ensisijaisesti ranneke on suunnattu aktiivisen elämäntavan tueksi, kuten useimmat muutkin älyrannekkeet. Se tunnistaa yhteensä kymmenen treenitilaa (ulko- ja sisäjuoksu, ulko- ja sisäkävely, ulko- ja sisäpyöräily, uinti, elliptinen laite, soutu sekä vapaa harjoittelu), joista kuusi automaattisesti (juoksu, kävely, soutu ja elliptinen laite). Erilaisia harjoitteita on siis mukana melko rajatusti, mikä on sääli.
Ranneke seuraa treenin aikana poltettuja kaloreita ja askelmääriä sekä vaikkapa lenkillä keskinopeutta, askeltiheyttä ja harjoitteen tehoa, jota avataan sanallisesti Huawein hienosti toimivassa Health-sovelluksessa.
Harjoiteseurannassa ei ole Band 6:lla erityisiä ongelmia: syke tallentuu tarkan oloisesti ja myös korkeat piikit vaikkapa ylämäkispurtissa ranneke havaitsee nopeasti. Kello tarjoaa yhdessä Health-sovelluksen kanssa myös eritoten suunniteltuja harjoitusohjelmia palautusaikoineen vaikkapa viiden tai kymmenen kilometrin juoksumatkaa tavoitteleville.
Aloitteleva aktiiviliikkuja saa sovellukselta myös näppäriä vinkkejä esimerkiksi parempaan palautumiseen, ja tarvittaessa apua voi olla vaikkapa rannekkeen yksinkertaisista hengitysharjoituksista.
Ikävä kyllä Honor Band 6:ssa ei ole sisäänrakennettua GPS-paikannusta. Näin ollen myös älypuhelin on napattava mukaan lenkille, mikäli reittitietojen tallentaminen on itselle tärkeää. Ranneke antaa summittaisen, käyttäjän pituuteen ja askelmääriin perustuvan matka-arvion myös ilman GPS:ää, mutta kovinkaan tarkoista lukemista ei tällöin ole kyse.
GPS-käytössä on ongelmansa myös älypuhelimen kanssa. Toisinaan signaalin löytyminen vie aikansa, ja prosessi on aloitettava uudelleen muutamaan otteeseen. Ajoittain ilmenevä ylimääräinen odottelu ärsyttää lenkille lähtijää, vaikka pääasiassa GPS yhdessä puhelimen kanssa hyvin toimiikin.
On hyvä huomata, Honor Band 6:n ulkopyöräily-treenitila toimii ainoastaan Huawein ja Honorin Android-älypuhelimilla sekä iPhoneilla. Muut Android-laitteet on syystä tai toisesta jätetty tuen ulkopuolelle, eikä ulkopyöräilyä ole tällöin ensinkään treenivalikossa.
Harjoittelun lisäksi Honor Band 6 seuraa unta jaotellen sen kevyeen ja syvään uneen sekä REM-vaiheeseen, joista kaikista on mukavat tietopakettinsa Health-sovelluksessa. Lisäksi ranneke havaitsee heräämiset ja tarjoaa kehnosti nukkuvalle käyttäjälle ohjeita parempaan unenlaatuun. Mitään mullistavaa vinkeissä ei ole, mutta esimerkiksi rankat treenit ranneke kehottaa lopettamaan hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoaikaa.
Uniseuranta on toisinaan yllättävänkin tarkan oloista. Parin vuoden takaisesta on tultu pitkälle, mutta yhä edelleen älykellot ja -rannekkeet saattavat toisinaan tulkita vaikkapa kirjan lueskelun kevyeksi tai jopa syväksi uneksi, kunhan käyttäjä vain pysyy paikallaan. Parhaimmat seurantatulokset saa mennessään sänkyyn vasta, kun todella aikoo ruveta yöpuulle.
Ranneke mittaa myös stressitasoa sekä veren happipitoisuutta. Esimerkiksi stressi jaotellaan pistekeskiarvojen mukaan matalasta epäterveellisen korkeaksi ulottuvalla asteikolla, ja ainakin itselläni taso pysyi matalana (15-18 pistettä sadasta) tilanteesta riippumatta. Joko allekirjoittanut ei todella tunne stressiä tai kuudenkympin ranneke ei mittaa sitä kovinkaan tarkasti.
Honor Band 6:n uni- ja stressiraportteihin onkin hyvä suhtautua vain suuntaa-antavina, eikä vastuuta omasta terveydestään kannata uskoa edullisen älyrannekkeen kontolle. Omien elämäntapojen seuraaminen voi kuitenkin motivoida pyrkimään muun muassa kohti parempaa unta, mikä lienee seurantatoimintojen tarkoituskin. Usein raporttien kanssa on helppo olla myös samaa mieltä oman olotilan vastatessa rannekkeen kertomaa. Kaikkiaan Honor Band 6:n seurantatoiminnot vaikuttavat laitteen hintaan nähden jopa yllättävän hyviltä.
Honor Band 6 osaa myös näyttää ilmoituksia useimmista älypuhelimen sovelluksista, kunhan puhelin vain on Bluetooth-kantaman päässä. Ilmoituksiin ei voi reagoida, mutta ne voi kuitata luetuiksi suoraan rannekkeella. Esimerkiksi tekstarit ja WhatsApp-viestit ranneke näyttää pääosin kokonaan, ja sähköposteistakin näkee otsikot.
Älypuhelimeen Band 6 yhdistetään Bluetooth 5.0 -yhteydellä. Rannekkeen ja puhelimen parittaminen käy nopeasti, ja yhteydenkään kanssa ei testin aikana ilmennyt ongelmia.
Honor Band 6 on yhteensopiva sekä Android-puhelinten (vähintään Android 6.0) tai iPhone-puhelinten (vähintään iOS 9) kanssa.
Terveystoimintojen lisäksi Honor Band 6:ssa on näytön valkeaksi värittävä ja jokseenkin köykäinen ”taskulamppu”, ajastin, sekuntikello, säätiedot sekä mediasoitin musiikkitoiston ohjaamista varten. Itse rannekkeeseen ei kappaleita voi siirtää, mutta esimerkiksi puhelimen muistista tai Spotifysta toistettava musiikki on helposti hallinnoitavissa myös rannekkeella.
Kovinkaan monipuolista hallinnointi ei ole, mutta toistoa voi joka tapauksessa tauottaa ja kappaleiden välillä hyppiä eteen- ja taaksepäin. Myös äänenvoimakkuuden säätäminen on mahdollista kosketuselein.
Applen iPhone-mallien kanssa musiikkitoiston hallintaa ei tueta, mikä kannattaa ottaa huomioon.
Honor Band 6:lle on Health-sovelluksen kautta ladattavissa kymmenittäin erilaisia kellotauluja, ja myös oman valokuvan saa halutessaan aikanäyttöä koristamaan. Tarkemmin kellotauluja ei sen sijaan voi muokata. Health-sovelluksen avulla käy myös esimerkiksi kellon ohjelmiston päivittäminen ja jo mainittu harjoitustietojen syvällisempi syynäily.
Terveyssovelluksista Huawein myös Honor-tuotteiden kanssa yhä toimiva Health-palvelu lienee helppokäyttöisimpiä. Osa sovelluksista tarjoaa monipuolisempiakin tietoja, mutta tavalliselle kuntoilijalle Health on varmasti riittävä. Yhteydet toimivat ongelmitta ja sovelluksen käyttö on helppoa. Sama pätee myös koko Honor Band 6:n käyttökokemukseen, joka on helposti lähestyttävä, vaikkakin samasta syystä myös hieman rajoitettu esimerkiksi GPS:n puuttuessa.
Huawei Health ei ole mahdollisesti kieltolistakahnauksista johtuen päivittynyt Google Playssa aikoihin – viimeisin päivitys on heinäkuulta 2020, joten uusin sovellusversio kannattaa Androidilla ladata Huawein AppGallerysta. Honor on vahvistanut kehittävänsä myös omaa terveyssovellustaan, jonka julkaisusta ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa.
Yhteenveto: Honor Band 6 tarjoaa yksinkertaisen käyttökokemuksen kohtuullisella hinnalla
Honorin aiemmat aktiivisuusrannekkeet ovat menestyneet maailmalla ja Suomessa hienosti. Myös Honor Band 6 tarjoaa edullisen 59,90 euron hintansa vastineeksi mukavasti toimintoja yksinkertaista aktiivisuusranneketta etsivälle.
Honor Band 6:n vahvuus useimpia muita aktiivisuusrannekkeita vastaan on sen kookas näyttö, jolla laitteen käyttö ja vaikkapa juoksutreenin käynnistäminen on mutkatonta. Treenitiloja on kuitenkin käytettävissä vain rajattu määrä eikä sisäänrakennettua GPS:ää ole, joten älypuhelin on otettava lenkille mukaan.
Älyranneketta hamuaville on tätä nykyä saatavilla runsaasti vaihtoehtoja. Esimerkiksi Xiaomin kumppaneihin kuuluvan Zeppin Amazfit Band 5 tarjoaa koko lailla samankaltaiset ominaisuudet 49 eurolla, ja myös aiemmat Honor- ja Huawei-rannekkeet ovat edelleen lähes yhtä hyviä vaihtoehtoja yksinomaan terveystoimintoja etsiville, mikäli suuri näyttö ei ole prioriteeteissa korkealla.
Mikäli yksinkertainen käyttö kiehtoo, mutta ominaisuuksia kaipaisi hieman enemmän, voi vaikkapa tätä nykyä alle sata euroa maksava Huawei Watch GT 2e olla hyvä, älykellomaisempi vaihtoehto. Muita harkinnan arvoisia vaihtoehtoja ovat ulkoisesti Apple Watchia muistuttava Amazfit Bip S alle 90 euron hinnalla tai Xiaomi Mi Watch Lite alle 70 euron hinnalla. Molemmissa on esimerkiksi sisäänrakennettu GPS-paikannus.
Honor Band 6:n myötä Honorin aktiivisuusrannekemallisto nytkähtää askeleen lähemmäs älykellojen maailmaa. Suuren näytön tarjoamista eduista huolimatta ranneke on edelleen älykelloja yksinkertaisempi ja samalla hyvin helppokäyttöinen. Näppärää ja pienikokoista treenikaveria etsivälle Honor Band 6 on tarkalta vaikuttavilla seurantatoiminnoillaan ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto kohtuullisella hinnalla.
Päivitetty 17.5. kello 12.12: Lisätty tieto päivityksenä saataville tulleesta suomen kielestä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »