HMD Global päivitti hiljattain Nokia-älypuhelinten nimeämiskäytäntöä jakaen uuden mallistonsa C-, G- ja X-sarjoihin. Nokia X -sarjaan kuuluvat ainakin toistaiseksi esitellyistä kehittyneimmät älypuhelimet, myös Nokia X20.
Nokia X20:lle luvataan kolme Android-versiopäivitystä ja kolme vuotta kuukausittaisia tietoturvapäivityksiä, mikä on X-sarjalaisten erikoisuus. Lisäksi Nokia X20:n myyntipakkauksessa ei ole laturia, mutta täysin biohajoavasta materiaalista valmistettu suojakuori sen sijaan toimitetaan älypuhelimen mukana.
Nokia X20
- Android
- Muovi
- 6,67" IPS LCD -näyttö
- Sormenjälkilukija kyljellä
- 64 + 5 + 2 + 2 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 480 -piiri
- 4470 mAh akku
Nokia X20 on kookas 5G-älypuhelin, joka sisältää kattavan päivitystukensa ja puhtaan Androidinsa lisäksi suuren näytön, Qualcomm Snapdragon 480 -järjestelmäpiirin ja melko hyvän akunkeston.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Suomessa Nokia X20 julkaistaan 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 128 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna, ja myynti käynnistyi 3. toukokuuta 399 euron suositushintaan.
Nokia X20:n kaksi värivaihtoehtoa ovat ruskea Keskiyön aurinko (Midnight Sun) ja Pohjoisen sininen (Nordic Blue).
Nokia X20:n tekniset tiedot
- 6,67 tuuman LCD-näyttö 20:9-kuvasuhteella ja 2400×1080 pikselillä, tyypillinen kirkkaus 450 nitiä
- Sormenjälkilukija kyjellä
- Neljä takakameraa
- 64 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera
- 5 megapikselin kiinteätarkenteinen ultralaajakulmakamera
- 2 megapikselin kiinteätarkenteinen makrokamera
- 2 megapikselin kiinteätarkenteinen syvyyskamera
- ZEISS-optiikka
- LED-kuvausvalo
- Videokuvaus 1080p 30 / 60 fps
- 32 megapikselin kiinteätarkenteinen etukamera
- OZO Audio -äänentallennus
- Qualcomm Snapdragon 480 -järjestelmäpiiri (8 nm, 2x 2,0 GHz Kryo 460 / ARM Cortex-A76 + 6x 1,8 GHz Kryo 460 / ARM Cortex-A55, Adreno 619 -grafiikkasuoritin)
- 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka (tuki 512 gigatavun korteille)
- Muistivariantit 6+128 ja 8+128 gigatavua
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa (toinen jaettu muistikortin kanssa)
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- 5G: alle 6 gigahertsin taajuudet n1, n2, n3, n5, n7, n28, n38, n41, n66, n78
- Wi-Fi 802.11b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet, FM-radio
- GPS / GLONASS / Galileo -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C (USB 2.0) ja 3,5 mm -liitännät
- 4 470 milliampeeritunnin akku 18 watin pikalatauksella (9V/2A)
- Mitat 168,94 x 79,7 x 9,1 millimetriä ja paino 220 grammaa
- Android 11 -käyttöjärjestelmäversio – päivityslupauksena kolme versiopäivitystä ja kolme vuotta tietoturvapäivityksiä
Hyvää Nokia X20:ssä
- Hintaluokassa vahva päivitystakuu. Nokia X20:lle luvataan kolme vuotta Android-versiopäivityksiä ja kuukausittaisia tietoturvapäivityksiä. Päivitystakuu vastaa huippupuhelimia ja on Nokia X20:n suurin valttikortti hintaluokassaan.
- Mukava käyttökokemus. Kookasta Nokia X20:tä on mukava käyttää. Laadukkaan ja jämäkän oloinen älypuhelin on leveä, pyöreäkulmainen ja mukava pidellä, ja myös itse käyttö on sulavaa.
- Kelpo pääkamera. Nokia X20:n pääkamera on mukava yllätys. Se pelastaa puhelimen kamerakokoonpanon ollen hintaluokassaan hyvällä tasolla. Etenkin otollisissa olosuhteissa kameran kuvanlaatu on oivallista.
Huonoa Nokia X20:ssä
- Korkea hinta. Nokia X20 on kelpo älypuhelin, mutta hinta-laatusuhteeltaan se ei ole kaikkein vahvimpia. Vajaalla 400 eurolla on saatavilla kehittyneempiäkin kokonaisuuksia, ja jo reilun 200 euron hintaluokassa on monia älypuhelimia jokseenkin samanlaisilla teknisillä ominaisuuksilla – päivitystakuuta lukuun ottamatta.
- Ei vedenkestävyyttä. Nokia X20:n tarinaan pitkästä käyttöiästä kolmen vuoden päivityksillä ja takuulla olisi sopinut hyvin rakenteen pöly- ja vesitiiviys, mutta sellaista Nokia X20 ei tarjoa.
- Suorituskyky. 400 euron hintaluokassa on saatavissa Nokia X20:tä tehokkaampia älypuhelimia, joissa samalla rahalla saa runsaastikin enemmän raakaa suorituskykyä, erityisesti Snapdragon 780G -puhelinten alkaessa yleistyä. Laskentatehon ohella myöskään akun latausnopeudessa tuetulla 18 watin pikalatauksella Nokia X20 jää jälkeen kilpailijoistaan.
- Näyttö hintaluokassaan. Noin 400 euron älypuhelimeksi Nokia X20:n näyttö ei vakuuta. Virkistystajuus on alhainen (60 hertsiä), eikä LCD-teknologia yleisesti ottaen pärjää AMOLED-näytöille.
Huomioitavaa Nokia X20:ssä
- Ei laturia mukana. Nokia-puhelimet seuraavat nyt Applen ja Samsungin huippupuhelinten esimerkkiä laturin jäämisessä pois myyntipakkauksesta. Edullisemmassa keskihintaluokassa laturin ostaminen erikseen kirpaisee suhteeellisesti enemmän kuin yli tonnin huippupuhelimissa.
Uuden Nokia-sarjan ensimmäinen tulokas
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huhtikuun alkupuolella esitellyt Nokia X20 ja Nokia X10 ovat uuden Nokia X -malliston ensimmäiset älypuhelimet. HMD Global jakoi hiljattain Nokia-älypuhelimet kaikkein edullisimpiin C-malleihin, enintään 300 dollarin G-malleihin sekä X-malleihin, joiden hinnat alkavat 250 dollarista. Tyyreimmän X-sarjan pitäisi sisältää kehittyneimmät Nokia-älypuhelimet, ja myös Nokia X20 on sisarmallinsa tavoin esimerkiksi 5G-valmis.
Nokia X20 saapuu 399 euron hintaisena totutun kilpailtuun keskihintaluokkaan, eikä 5G-tukikaan ole enää keväällä 2021 erikoisuus – uuden sukupolven verkot kun saa taskuunsa jo alta 200 euron. Ulkoisesti Nokia X20 jatkaa HMD Globalin valitsemalla, pelkistetyn tyylikkäällä linjalla pyöreällä kamera-alueellaan ja etupuolella näytön alareunusta totutusti koristavalla Nokia-logollaan.
Myös värivaihtoehdot ovat käyneet jo hyvin tutuiksi vuosien varrella, ja HMD Globalilta toivoisi tulevaisuudessa raikkaampiakin tyylillisiä irtiottoja. Sininen, mattapintainen Nordic Blue -väri on kuitenkin perushieno ja sävynsä ansiosta hienosti pohjoismaiseen maisemaan sointuva.
Kädessä Nokia X20 tuntuu melkoisen isolta, ja kyse onkin kookkaasta uutuudesta. Laatutuntuma on ihan mukavasti kohdallaan, ja muovirungosta huolimatta älypuhelin tuntuu jämäkältä ja kestävältä. Näytön päältä löytyy valmiiksi asennettuna myös käyttökelpoinen suojakalvo, kuten muissakin Nokia-älypuhelimissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nokia X20:ssä on perinteisesti oikealle laidalle sijoitetut virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet sekä vasemman kyljen Google Assistant -painike, jota napauttamalla virtuaaliavustaja herää käskyjä kuuntelemaan.
Assistantin aktivoimiselle on niin paljon muitakin nopeita tapoja, että erillinen avustajapainike tuntuu yhä jokseenkin hölmöltä ratkaisulta, josta enää lähinnä HMD Global ja Motorola pitävät kiinni. Kyse on toki makuasioista, eikä niistä tunnetusti voi kiistellä.
Avustajan voi kytkeä pois päältä asetuksista, mutta Nokia X20:n Android 11 -vakio-ohjelmisto ei salli yksinomaan painikkeen pois kytkentää. Liioin omia toimintoja sille ei voi asettaa. Virhepainalluksia Nokia X20:n avustajanäppäimellä ei kaikeksi onneksi juuri tapahdu.
Nokia X20:ssä on alhaalla äänekäs kaiutin perushyvällä, kovilla voimakkuuksilla ajoittain särähtelevällä ja jokseenkin bassottomalla äänenlaadulla sekä USB-C- ja kuulokeliitännät (3,5 mm).
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Myyntipakkauksessa ei toimiteta lainkaan laturia, mutta sen sijaan mukana on sataprosenttisesti biohajoava, erittäin jämäkkä ja vaalea suojakuori Nokia-logolla. Päätökset varustuksen osalta on tehty ympäristösyistä, HMD Global perustelee. Siltikin, asianmukaisesta pikalatauksesta nauttiminen Nokia X20:llä voi vaatia pientä lisäpanostusta, joka on rahallisesti suhteellisesti suurempi alle 400 euron kuin yli tonnin huippupuhelimissa.
Nokia X20:n käyttö on kokonaisuutena mukavaa. Puhelimen puhdas ja täten jälleen keveä Android 11 -ohjelmisto pyörii sujuvasti Qualcomm alemman keskiluokan Snapdragon 480 -järjestelmäpiirin tuottamilla tehoilla, ja Suomessa Nokia X20:ssa on aina peräti 8 gigatavua RAM-käyttömuistia.
Peruskäyttäjälle suorituskyky riittää mainiosti. Järjestelmäpiirin Adreno 619 -grafiikkasuoritin mahdollistaa lisäksi alhaisemmilla grafiikoilla mukavan mobiilipelailun myös Nokia X20:n Snapdragon 480:lla, mikä kertoo jälleen omaa kieltään myös keskihintaisten piirien kehityksestä.
Nokia X20 lämpenee jonkin verran kovassa rasituksessa, mutta merkittävästä ongelmasta ei kuitenkaan ole kyse. Snapdragon 480 -puhelinten joukossa suorituskyky on hyvin linjassa, mihin myös puhtaalla Android 11:llä voi olla vaikutuksensa.
Snapdragon 480:n suorituskyky on lopulta todellisuudessa parempi kuin mitä moni äkkiseltään järjestelmäpiirin mallinimen perusteella saattaisi ajatella. Snapdragon 480 häviää vain noin 20-30 prosenttia Snapdragon 750G / 765G -piireille, joita löytyy Nokia X20:n kanssa kilpailevista älypuhelimista. Silti aivan samalla tasolla suorituskyky ole, ja esimerkiksi myös alle 400 euron hintaluokan Mi 11 Lite 5G uudella Snapdragon 780G -piirillä on jo vielä selvästi tehokkaampi.
Lisäksi alla osviittaa Nokia X20:n suorituskyvystä huippupuhelimiin verrattuna ovat antamassa myös Moto G100:n (Snapdragon 870) ja OnePlus 9 Pron (Snapdragon 888) testitulokset.
5G-modeemi on Snapdragon 480:ssä yllätyksettömästi sisäänrakennettuna. Nokia X20 tukee uuden sukupolven verkkoja alle 6 gigahertsin taajuusalueella, ja yhteensä tuettuja taajuuksia on kymmenen kappaletta. Kuuluvuusalueella Nokia X20 yhdisti vaivatta 5G-verkkoihin testimme aikana, eikä verkkoyhteyksissä muutenkaan ilmennyt ongelmia.
Puhelimessa on 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja paikka enintään 512 gigatavun microSD-muistikorteille. Korttipaikka on jaettu toisen SIM-korttipaikan kanssa, mikä kannattaa huomioida. Vaikkapa työkäyttöön Nokia X20 soveltuu hienosti, ja molemmille SIM-korteille voi totutusti asettaa esimerkiksi omat soittoäänensä ja muut asetuksensa.
Sujuvassa käyttökokemuksessa osansa on aina myös näytöllä, ja Nokia X20:n tapauksessa 6,67-tuumainen LCD-näyttö 20:9-kuvasuhteella on ainakin tarpeeksi suuri.
Sen sijaan 60 hertsin virkistystaajuus on vajaa 400 euron älypuhelimessa tätä nykyä jo pettymys, ja myös LCD-teknologia käännyttänee joidenkin ostajien katseet toisaalle. Edullisemmatkin älypuhelimet tarjoavat monesti sekä AMOLED-näyttöä että vähintään 90 hertsin virkistystaajuutta, joka tekee selailu- ja käyttökokemuksesta miellyttävämmän kuin Nokia X20:llä. AMOLED-näytöt pesevät useimmiten LCD-näytöt kirkkaudessa, kontrastissa ja väritoistossa.
Katselukulmat ovat kuitenkin Nokia X20:n näytössä laajat, ja silmämääräisesti näytön värintoisto on automaattiasetuksilla kohdillaan, vaikka toisinaan sävy taittuukin hieman sinertävään. Värejä voi kuitenkin muokata kattavasti asetuksista omia mieltymyksiään vastaaviksi.
Nokia X20:n näyttö on kaiken kaikkiaan hyvä, mutta hintaluokassaan vain alempaa keskikastia.
Etukameralle on Nokia X20:n paneelissa reikä, joka on verrattain kookas ja leveyssuunnassa näytön keskellä. Kulmassa kamerareikä olisi kenties hieman vähemmän näkösällä, vaikka pitkään siihen ei Nokia X20:lläkään erityistä huomiota kiinnitä.
Nokia-älypuhelimet HMD Globalilta on jo aiemmin tunnettu hyvästä päivitystuestaan, joka on Nokia X20:lla entistä parempi – kolme vuotta sekä Android-versio- että tietoturvapäivityksiä kuukausittain. Omassa hintaluokassaan päivitystuki on Nokia X20:n ehdoton vahvuus, eivätkä useimmat haastajat kykene samaan.
Myös päivitysten osalta Samsung kuitenkin tarjoaa Nokia X20:n kanssa kilpailevassa Galaxy A52 5G:ssään myös kolmen versiopäivityksen ja peräti neljän vuoden tietoturvapäivitystakuun, joskin viimeisenä vuotena päivityksiä on ennakkotiedon mukaan luvassa vain kahdesti. Täysin ylivoimainen ei Nokia X20 ole siis myöskään päivitystueltaan.
Nokia X20:ssa on puhdas Android 11 -ohjelmisto, jossa HMD Globalin oma kädenjälki on näkyvissä lähinnä kamerasovelluksessa. Vakio-Android lienee monille mieluinen ainakin yksinkertaisuutensa vuoksi, vaikka kaikkein monipuolisin ohjelmisto se ei olekaan. Mukana ovat kuitenkin luonnollisesti kaikki Android 11:n uudistukset kaiken kattavista viestikuplista parempiin yksityisyysasetuksiin sovelluksia käytettäessä.
Keskihintaisissa älypuhelimissa on usein vankka akunkesto, ja sama tarina jatkuu myös Nokia X20:lla. Puhelimen akkukapasiteetti on 4 470 milliampeerituntia, josta riittää potkua helposti yhdeksi vuorokaudeksi ahkerallakin käytöllä. Toistakin päivää pärjäilee peruskäytöllä pitkälle, ja säästäväisempi käyttäjä selvinnee lähelle kahta vuorokautta. Akunkesto on pitkistä käyttöajoista nykyisin tunnetussa keskiluokassa hyvällä tasolla.
Tyhjä akku täyttyy 18 watin teholla, mitä HMD Global nimittää pikalataukseksi. Kaikki on tietysti suhteellista, mutta Nokia X20:n reilusti yli kahden tunnin latausaika ei vuonna 2021 vastanne monien käsitystä erityisen nopeasta latauksesta. Verkkainen latausnopeus on sääli, sillä lähes kaikki kilpailijat latautuvat nopeammin etenkin latauksen loppua kohden.
On lisäksi hyvä muistaa, ettei Nokia X20:n myyntipakkaus sisällä ensinkään laturia, vaikka USB-C-kaapeli paketissa onkin. Lataustesimme suoritimme aiemman Nokia 8.3 5G:n mukana tulleella 18 watin laturilla.
Pätevä pääkamera pelastaa kamerakokoonpanon
Kamera on monelle älypuhelimen tärkeimpiä ominaisuuksia, ja tätä nykyä etenkin edullisemmissa hintaluokissa tuntuu suunnittelun lähtökohtana kameroiden suuren määrän tavoitteleminen usein korvanneen laadun. Myös Nokia X20:n tyylikkäässä, pyöreässä takakamerakomponentissa on peräti neljä kameraa:
- 64 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera
- 5 megapikselin kiinteätarkenteinen ultralaajakulmakamera
- 2 megapikselin kiinteätarkenteinen makrokamera
- 2 megapikselin kiinteätarkenteinen syvyyskamera
Kiinteätarkenteinen etukamera on tarkkuudeltaan 32 megapikseliä.
Harmittavan usein monesta kamerasta ei ole älypuhelimissa merkittävää lisähyötyä, ja etenkin makro- ja syvyyskameroiden käyttötarkoitukset jäävät usein varsin vähiin. Nokia X20 kärsii osin samasta ”turhien kameroiden” pulmasta, mutta pääkamera sen sijaan yllättää iloisesti Nokia-puhelimista aiemminkin tutun ZEISS-optiikan kera laadullaan.
Pääkameran kuvanlaatu on parhaimmillaan jopa yllättävän hyvää värimaailman ollessa mukavan kirkas ja luonnollinen. Myös vastavalossa automaattisesti HDR-kuvaustilaan siirtyvä Nokia X20 pärjää pääkamerallaan hienosti, eikä kameran toiminnassa tai tarkennusajoissakaan ole suurempaa moitteen sijaa.
Hämärässä pääkamerallakin on hankalampaa, mutta yötila parantaa tilannetta. Yksityiskohdat sumenevat yötilassa hitusen värimaailman sen sijaan kohentuessa huomattavasti. Nopeahkosti toimivalla yötilalla kuvaaminen onnistuu näppärästi myös käsivaralla.
Ultralaajakulmakameralla värimaailmasta tulee selkeästi tummempi ja tarkkuudesta heikompi. Suorat linjat eivät kuitenkaan vääristy ja laajakuviin mahtuu toki enemmän sisältöä, mutta pääkameraan verrattuna ero on melkoinen. Sama pätee makrokameraan, joka ei häikäise laadullaan muutaman senttimetrin kuvausetäisyydeltä.
Etukamera on Nokia X20:n yhteensä viidestä kamerasta suhteellisesti toiseksi paras, vaikka jääkin kauas pääkameran tasosta. Selfiet ovat mukiinmeneviä etenkin muotokuvatilassa, vaikka värimaailma onkin hieman hailakka.
Nokia X20 kykenee sekä taka- että etukamerallaan 1080p-videokuvaukseen (30 tai 60 fps). Käytössä on myös yhdessä Nokian kanssa toteutettu OZO Audio -äänentallennus, jonka tulisi ikään kuin kohdentaa mikrofonit ääntä tuottavaan lähteeseen. Korvakuulolla eroa tavanomaiseen on vaikea havaita, mutta kaiken kaikkiaan Nokia X20:n videot ovat sekä kuvan- että äänenlaadultaan hintaluokka huomioiden hyviä.
Optista kuvanvakautusta sen sijaan kaipaisi myös Nokia X20:een kaipaisi – se voisi tuoda dramaattisen parannuksen kuvaamiseen kokonaisuuten paremman käytettävyyden myötä, kun tarkat kuvat ja videot eivät vaatisi enää yhtä vakaata kättä.
Nokia X20:n kamerasovellus on HMD Globalin käsialaa ja käyttölogiikaltaan hyvin perinteinen. Pyyhkäisyeleillä valitaan halutut kuvaustilat, pikavalikoilla tarkkuus ja kaikki käy helposti.
Kuvaustiloja Nokia X20 tarjoaa laajan valikoiman: ammattilais-, yö-, panoraama- ja muotokuvatilojen lisäksi käytettävissä ovat etu- ja takakameralla samanaikaisesti kuvaava Dual Sight -tila sekä 21:9-kuvasuhteeseen siirtyvä elokuvaustila melko monipuolisilla säätömahdollisuuksilla. Myös Google Lens -integrointi on sovelluksessa näkyvästi esillä älytoimintoineen.
Kaiken kaikkiaan Nokia X20:n kameran kyvykkyys lepää pitkälti pääkameran harteilla. Muut kamerat ovat mukana lähinnä käyttökokemusta monipuolistamassa, ja 64 megapikselin pääkamera lienee se, jota eniten käytetään. Kannattaa huomioida, että erillistä telekameraa Nokia X20:ssä ei ole, ja digitaalinen zoom ei ole mitenkään erikoisen laadukas edes kaksin- tai kolminkertaisesti lähennettäessä.
Yhteenveto: Nokia X20:llä on vahvuutensa, mutta kilpailu on raakaa
Nokia X20 on kokonaisuutena ihan hyvä älypuhelin. Se tarjoaa mukavan sulavan käyttökokemuksen, kookkaan näytön, puhtaan Androidin, hyvän pääkameran ja hintaluokassa erinomaisen päivitystuen ja kolmen vuoden takuun. Älypuhelimia ei kuitenkaan voi tarkastella tyhjiössä, vaan markkinat määrittävän pitkälti laitteen arvon. Tämä onkin Nokia X20:n selkein ongelma: se on liian kallis.
Suomen suositushinta, 399 euroa, ainoana 8+128 gigatavun muistivarianttina on vielä 50 euroa korkeampi kuin julkistuksen yhteydessä kerrottu keskimääräinen alkaen-hinta, ja tämän hintaisena Nokia X20:n suositteleminen on vaikeaa. Edullisemmissakin hintaluokissa on jo saatavilla parempia näyttöjä, tehokkaampia järjestelmäpiirejä ja monipuolisempia kameroita – latausnopeudesta nyt puhumattakaan.
Mikäli hakusessa on edullinen 5G-älypuhelin pitkällä käyttöajalla, on esimerkiksi 199 euron Motorola Moto G50 erinomainen vaihtoehto. Puhelimessa on pitkä käyttöaika, 90 hertsin näyttö sekä lähes puhdas Android, ja lähinnä vain huomattavasti heikompi päivitystuki erottaa Nokia X20:n selkeästi halvemmasta haastajastaan.
Myös alle 300 euron hintaluokan Xiaomi Mi 10T Lite ja alle 250 euron OnePlus Nord N10 5G tarjoavat paremmat näyttöpaneelit, enemmän suorituskykyä ja nopeammat latausajat rutkasti edullisemmin.
Nokia X20:n omassa hintaluokassa vaihtoehtoja ovat esimerkiksi 429 euron Samsung Galaxy A52 5G, joka on tehokkaampi ja vedenkestävä (IP67) sisältäen lisäksi reilusti paremman näytön ja myös erinomaisen päivitystuen. Myös OnePlus Nord sekä HMD Globalin omasta valikoimasta Nokia 8.3 5G sen ollessa vielä saatavilla ovat varteenotettavia vaihtoehtoja ja hinta-laatusuhteellaan Nokia X20:tä edellä.
Kenties vahvin vaihtoehto noin 400 euron hintaluokassa on Nokia X20:n tavoin toukokuussa markkinoille saapuva 399 euron Xiaomi Mi 11 Lite 5G, joka päihittää kaikki samanhintaiset kilpailijansa selkeästi tehoissa ja sisältää myös hyvän kamerakattauksen ja näytön. Päivitystuki ei sen sijaan ole Xiaomin vahvuuksia, eikä MIUI-ohjelmisto ole kaikkien mieleen.
Nokia X20 on kokonaisuutena hyvä älypuhelin, mutta se häviää liian usealla osa-alueella oman hintaluokkansa haastajille. Pienemmälläkin budjetilla on saatavilla yhtä hyviä, ellei parempiakin vaihtoehtoja. Nokia X20:n hinna laskiessa voi siitä tulla houkuttelevampi ostos.
Arvostelun lopuksi vielä esimerkkivalokuvia Nokia X20:n kameroilla.
Päivitetty kello 18.04: Korjattu tieto videokuvauksen tarkkuudesta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »