DNA, BusinessOulu, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuritoimi, Oulun Digi, Oulun Hiukkavaaran koulu ja Playsign toteuttavat yhdessä 5G-pilotin Hiukkavaaran koulussa.
Yritysten yhdessä Oulun kaupungin kanssa järjestämä pilotti on osa ilmiöoppimisen ”Kestävä tulevaisuus” -teemaa, ja sen tavoitteena on syventää oppimista rikastamalla sitä uuden teknologian mahdollistamilla keinoilla.
Lisätyn todellisuuden ja 5G-yhteyksien välityksellä oppilaiden nähtäville saadaan avautumaan sellaisia luonnonilmiöitä, joihin oli aiemmin mahdollista tutustua lähinnä oppikirjoista.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Hiukkavaaran koulussa opiskellaan loppukevään ajan Kestävä tulevaisuus -ilmiötä. Jokaisella luokka-asteella on omat opetussuunnitelman mukaiset painotuksensa. Hyödynnämme 5G-pilotissa lisättyä todellisuutta havainnollistamaan oppilaille ilmiöön liittyviä asioita, kuten veden kiertokulkua ja metsien ekosysteemejä”, kertoo Hiukkavaaran koulun rehtori Anne Moilanen.
Lisättyä todellisuutta tuodaan koulussa oppimisen pesiin, eli sinne missä oppilaat toimivat muutenkin. Oppimisympäristöön rakennetaan rinnakkainen maailma, jonka maisemat poimitaan suoraan opetussuunnitelmasta. 5G-tablettien ja nopean 5G-yhteyden avulla oppilaat pääsevät tutkimaan tuota maailmaa.
Koulupilotti toteutetaan huhti-toukokuun aikana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Lisätty todellisuus on joustava teknologia, jonka avulla voimme tuoda erilaiset ilmiöt toiminnallisella tavalla syventämään oppimista. Tavoitteena on, että oppilaiden motivaatio opetettaviin asioihin kasvaa ja teknologia tukee oppimista uudella tavalla”, Moilanen selvittää.
”Hiukkavaarassa toteutettava ilmiöpohjainen oppiminen on loistava esimerkki STEAM-pedagogiikan hyödyntämisestä opetuksessa. STEAM-koulut toteuttavat myös aktiivisesti yhteiskehittämistä, jossa koulut ja yritykset yhteistyössä kehittävät uusia innovaatioita. DNA:n ja Playsignin kanssa tehtävä pilotti hyödyttää kehitystyön kaikkia osapuolia”, Oulun kaupungin ICT-kehittäjäopettaja Maikki Manninen kertoo.
Koulujen lisäksi 5G-teknologian mahdollisuuksia halutaan hyödyntää Oulun kaupungissa myös laajemmin – ja vastaava pilotti on suunniteltuna myös Oulun pääkirjastoon alkusyksystä.
”5G luo liiketoimintamahdollisuuksia uusillekin toimialoille osana muuta digitalisaatiokehitystä”, BusinessOulun yhteyspäällikkö Heikki Huhmo sanoo. BusinessOulu toimii kaupungissa yhteiskehittämisen fasilitoijana ja haluaa tarjota yrityksille pilotointi- ja kokeilumahdollisuuksia aidoissa ympäristöissä yhdessä kumppaneiden kanssa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Oulussa tapahtuvalla tutkimus- tuotekehitystyöllä on ollut merkittävä rooli niin 5G-verkkojen kuin myös niitä seuraavien verkkojen kehityksessä. Oulun yliopisto vetää 6G Flagship -tutkimushanketta.
Mobiiliverkkojen kehittyessä ja erityisesti 5G-verkkojen odotetaan yleistyvän eri yritysten ja organisaatioiden käyttötarkoituksiin suunnattujen yksityisten verkkojenkin.
”5G:n suurin lisäarvo tulee liiketoimintasovellusten kautta, jotka hyödyntävät 5G:n korkeaa kapasiteettia ja alhaisia viiveitä liikkuvassa, reaaliaikaisessa käytössä. Hiukkavaaran pilotti on ollut mielenkiintoinen mahdollisuus DNA:lle kehittää uusia, 5G:n mahdollistamia toimintamalleja yhdessä innovatiivisen asiakkaan ja kumppaneiden kanssa”, kertoo DNA:n yritysliiketoiminnan strategiasta ja yritysasiakkaiden palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja Tuukka Toivonen.
Oulussa DNA on toteuttanut Hiukkavaaran kouluun 5G-sisäkuuluvuuden 3,5 gigahertsin taajuudella sekä tarjonnut tabletit 5G-yhteyksien kera oppilaiden käyttöön.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »