Google tulee ottamaan käyttöön syksyllä tulevissa älypuhelimissaan, mukaan lukien oletetussa Pixel 5:n seuraajassa eli Pixel 6:ssa, ensi kerran oman Whitechapel-koodinimellä kulkevan järjestelmäpiirinsä, raportoi 9to5Google näkemiinsä asiakirjoihin perustuen.
Google Pixel 6
- Android
- Lasi + alumiini
- 6,4" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 12 Mpiks. kamera
- Google Tensor -piiri
- 4614 mAh akku
Google on kehittänyt järjestelmäpiiriä tiettävästi yhteistyössä Samsungin kanssa. Alun perin Googlen ja Samsungin kumppanuudesta huhuttiin jo keväällä 2020.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Google on tähän asti käyttänyt Pixel-älypuhelimissaan Qualcommin järjestelmäpiirejä, mutta uuden raportin mukaan tämä muuttuu jo syksyllä 2021.
Googlen yhdessä Samsungin kehittämästä järjestelmäpiiristä ei vielä tiedetä yksityiskohtia. Spekuloidusti se saattaa perustua vahvasti johonkin Samsungin järjestelmäpiiriin, johon Google on kehittänyt osaksi piiriä integroituja omia osiaan, esimerkiksi tekoäly- ja koneoppimislaskentaan tai kuvasignaaliprosessorin. Tämä on kuitenkin toistaiseksi vasta puhdasta arvailua.
Whitechapel-koodinimeen liittyy myös toinen koodinimi Slider, johon on löytynyt jo viittaus myös Google Kamera -sovelluksesta. Tarkasti ei tiedetä sitäkään, mikä Slider itse asiassa on, mutta se vaikuttaa olevan jokin laajempi jaettu alusta ensimmäiselle Whitechapel-järjestelmäpiirille. Sisäisesti Google viittaa ensimmäiseen piiriinsä myös GS101-mallikoodilla, jossa GS voi olla Google Siliconin lyhenne.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
9to5Googlen mukaan Slider-koodinimi yhdistyy myös Samsungin, sisältäen myös viittauksia Samsungin Exynos-järjestelmäpiireihin.
Ensimmäiset Slider-alustan laitteet ovat koodinimeltään Raven ja Oriole, jotka ovat kaksi jo aiemmin esiin noussutta Googlen Pixel-laitteiden koodinimeä. Molempien puhelinten julkistusta odotetaan syksyllä ja kummankin pitäisi sisältää Googlen Whitechapel-projektin järjestelmäpiiri.
Järjestelmäpiirien kehittäminen omiin tuotteisiin on Googlelle uusi merkittävä aluevaltaus, joka osaltaan myös alleviivaa Googlen sitoutumista älypuhelintensa kehittämiseen. Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai vihjasi jo syksyllä 2020 Googlen ”syvemmistä investoinneista laitteisiin” ja että sillä on ”loistava tiekartta edessään” vuoteen 2021.
Aiemmin Google on sisällyttänyt Pixel-älypuhelimiin jo erillisiä lisäpiirejä. Pixel 2 ja 3 -puhelimissa kameran kuvankäsittelyyn erikoistunut piiri kulki nimellä Pixel Visual Core. Pixel 4 -puhelinten piiri sai nimekseen Pixel Neural Core.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Erillisestä piiristä siirtyminen kustomoituun järjestelmäpiiriin voi tuoda esimerkiksi tila-, suorituskyky- ja tehokkuusetuja.
Ennen Googlen yhteistyössä Samsungin kanssa kehittämällä uudella järjestelmäpiirillä varustettuja älypuhelimia Googlelta odotetaan vielä keskihintaluokan uutta älypuhelinta, mallinimeltään Pixel 5a, jossa lienee yhä Qualcommin järjestelmäpiiri.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »