OnePlus julkisti viime viikolla OnePlus 9 -sarjan älypuhelinten rinnalla myös ensimmäisen älykellonsa OnePlus Watchin, joka on tulossa saatavilla Suomessa 159 euron lähtöhinnalla 26. huhtikuuta alkaen. Perusversioiden lisäksi valikoimaan tulee kuulumaan myös hienostuneempi Cobalt Limited Edition -erikoisversio.
Halkaisijaltaan 46 millimetrin OnePlus Watchissa on pyöreä 1,39 tuuman ja 454×454 pikselin AMOLED-näyttö ja oikealla kyljellä kaksi painiketta.
OnePlus Watch sisältää sykemittarin, veren happipitoisuuden mittauksen, sisäänrakennetun GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannuksen sekä stressin ja unen seurannan. Aktiivisuus-, harjoitus- ja hyvinvointitoimintojen ohella OnePlus Watch esittää tietoa paritetun älypuhelimen ilmoituksista ja saapuvista puheluista, joihin voi myös vastata ja joita voi soittaa kellosta sen sisältämien kaiuttimen ja mikrofonin ansiosta. Kelloa voi myös käyttää esimerkiksi älypuhelimen kameran kauko-ohjaamiseen. Erilaisia kellotauluja OnePlus Watch tarjoaa 50 erilaista.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Käyttöjärjestelmänä OnePlus Watchissa on OnePlussan oma RTOS (real time OS) -pohjainen järjestelmänsä. Toinen vaihtoehto OnePlussalle olisi ollut Googlen älykellojen käyttöjärjestelmä Wear OS, alkuperäiseltä nimeltään Android Wear.
Nyt OnePlus on ottanut osana vastauksiaan yhteisön kysymyksiin kantaa myös käyttöjärjestelmävalintaan. Miksi se on valinnut oman järjestelmän Googlen Wear OS:n sijaan?
”Kun teemme tämänkaltaista päätöstä, meidän täytyy aina punnita keskenään etuja ja haasteita löytääksemme ratkaisun, joka johtaa parhaaseen kokemukseen käyttäjälle. Havaitsimme, että molemmilla käyttöjärjestelmillä on paljon loistavia asioita tarjottavaksi, mutta myös joitakin haittapuolia. Kaikkien vaihtoehtojemme harkinnan jälkeen päädyimme valitsemaan RTOS:n pääasiassa koska se mahdollistaa tarjota käyttäjillemme pidemmän akunkeston”, kommentoi OnePlussan tuotepäällikkö Raymond Z. OnePlussan yhteisöpalstalla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Osa vähävirtaisuutta on piiriratkaisu, joka OnePlus Watchissa on OnePlussan mukaan kolmiosainen: ST32 + Apollo 3 + Cypress. Näistä ST-piiri tarjoaa suorituskyvyn ja vastaa käyttöliittymän sujuvasta toiminnasta. Apollo 3 on vähävirtainen piiri ja alusta monille antureille ja Cypress-piiri vastaa Bluetooth-yhteydestä.
OnePlussan mukaan OnePlus Watch tarjoaa jopa kahden viikon käyttöajan täydellä latauksella. GPS-paikannuksen kanssa harjoituskäytössä akunkesto yltää 25 tuntiin ja veren happipitoisuuden mittaus päällä taustalla 5 päivään. Nopean Warp Charge -latauksen ansiosta 20 minuutissa on mahdollista ladata viikon verran lisää käyttöaikaa ja vain 5 minuutin lataus riittää jo yhdeksi päiväksi.
Wear OS:ään verrattuna oman järjestelmän merkittävin heikkous on asennettavien lisäsovellusten puute.
Käyttöjärjestelmävalinta on mielenkiintoinen myös sikäli, että aiemmin marraskuussa 2020 OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau kommentoi yhtiön työskentelevän yhdessä Googlen kanssa myös Wear OS:n kehittämiseksi. ”Wear OS:ssä on ehdottomasti parannettavaa. Yritämme yhteistyössä Googlen kanssa parantaa Wear OS -ekosysteemin, Android TV:n ja Android-älypuhelinten välistä laitteiden yhteyttä luodaksemme paremman pohjan laitteiden yhteentoiminnalle eri ekosysteemien välillä. Tämä on jotakin, johon myös Googlen puolella on suhtauduttu erittäin positiivisesti, joten tämä on suunta johon pyrimme, mutta meillä ei ole enempää kerrottavaa toistaiseksi”, Lau kommentoi Input-julkaisun haastattelussa.
Tulevaisuudessa OnePlussalta voidaankin nähdä yhä myös Wear OS -älykello.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Aktiivisuus- ja harjoitustiedot OnePlus Watchista synkronoituvat älypuhelimen OnePlus Health -sovelluksen kanssa. Sovellusta käytetään myös OnePlus Watchin hallintaan. Aluksi OnePlus Watch on yhteensopiva vain Android-laitteiden kanssa, eli käyttö ei ole mahdollista Applen iPhoneen paritettuna.
Toisena mielenkiintoisena poimintana käyttöjärjestelmävalinnan ohella OnePlussan yhteisöpalstan vastauksissa on käsitelty myös aina päällä -näyttötilaa, jota OnePlus Watch ei toistaiseksi tarjoa. Kellon näytön herääminen vaatii siis painikkeen painallusta tai ranteen nostamista. Jatkossa tilanne saattaa kuitenkin muuttua.
”Olemme kuulleet monien käyttäjien vaativat aina päällä -näyttöä. Tutkimme parhaillaan asioita, kuten miten se vaikuttaa virrankulutukseen ja arvioimme mahdollisuutta tuoda tämä ominaisuus tulevassa päivityksessä”, tuotepäällikkö kommentoi kysymystä aina päällä -näyttötilasta OnePlus Watchissa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »