Käsi ylös, kuka meistä pystyy elämään viikon ilman älypuhelintaan? Ehkä niitä löytyy vielä muutama, mutta tooodella harva. Älypuhelin on tänä päivänä kaikki kaikessa: se on kukkaro, kalenteri, salasanapankki, kamera, yhteydenpitoväline, sekä tylsien hetkien täydellinen pelastaja. Mutta kuten tiedämme, nopeasti kehittyvien älypuhelinten on edelleen kehityttävä. Koko ajan! Ja vaikka luulisi, että kaikki on keksitty, niin ehei! Vuosi 2021 tuo mukanaan ihan uudet trendit älypuhelimien saralla.
On esimerkiksi huhuttu kukkarolle ystävällisistä iPhoneista, mutta uskoo ken tahtoo. Uskottavampaa on esimerkiksi älypuhelin, joka toimii kuin plasmaleikkuri. Plasmaleikkuri on siis vekotin, jolla voidaan leikata erilaisia metalleja. Eikö metalleja leikkaava älypuhelin kuulosta todennäköisemmältä kuin kohtuullisesti hinnoiteltu iPhone? No ehkä ei, mutta nämä trendit ovat totisinta totta:
5G on tullut jäädäkseen
Uskoit salaliittoteorioihin tai et, 5G-verkko on Suomessa ollut todellisuutta jo pitkään. 5G:n etuja ovat tietenkin nopeampi ja laajempi netti, mikä tuo tiedon ja palvelut meille helpommin kuin osaamme edes kuvitella. 5G-verkkoa povataan jopa terveydenhuollon mullistajaksi, joka tulee vielä mahdollistamaan etäleikkaukset. Tämä jää nähtäväksi, mutta faktaa on jo se, että 5G nettiyhteys esimerkiksi on sen verran kevyempi puhelimellesi käyttää, että se säästää akkua.
Simpukkapuhelimen uusi tuleminen
Meistä monella oli vielä 2000-luvun alussa Nokian kokoontaitettava simpukkapuhelin. Itse asiassa meistä monella on varmasti se vielä tallessa ja toimintakunnossa! Valitettavasti noista simpukoista puuttui kosketusnäyttö, kunnollinen kamera ja internet. Mutta kappas, itse asiassa ihmiset kaipaavat takaisin vanhoihin puhelimiin juuri siksi! Digital detox tulee koronajumituksen jälkeen monelle tarpeen, ja tarjolle onkin tulossa taitettavien älypuhelinten lisäksi perinteisempiä simpukkapuhelimia.
Pelaamiseen erikoistuneet älypuhelimet
Viimeistään koronapandemia toi pelaamisen melkein jokaiseen huusholliin Suomessa. Oli kyse sitten PlayStationista tai tietokoneella pelaamisesta, meistä kaikki pelasivat jotain! Pelaaminen onkin alettu nähdä uudessa valossa sen jälkeen kun pelejä on kehitetty myös muihin, kuin vain viihdetarkoitukseen. Ja nyt peliala on valmis laajentumaan puhelimiimme. Markkinoille on tulossa nimenomaan pelaamiseen erikoistuneita älypuhelimia, jotka toimivat sekä näyttönä, että ohjaimena. Kuin vanha Nintendo konsanaan.