Apple rekrytoi osaajia palkkalistoilleen jo myös 6G-verkkoihin liittyvään kehitykseen. Applen työpaikkailmoituksista raportoi Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman.
Apple esitteli ensimmäiset 5G-iPhonensakin vasta syksyllä 2020, mutta kehitys kulkee vääjäämättä eteenpäin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Todennäköisesti Apple tavoitteleekin nyt selvästi suurempaa painoarvoa 6G:n kehityksessä kuin mitä aiemmissa verkkosukupolvissa, sillä Apple kehittää nyt ensi kerran itse omia modeemipiirejään osaksi tulevia tuotteitaan. Tällä hetkellä Applen tuotteissa käytössä ovat Qualcommin ja Intelin modeemipiirejä. Apple osti Intelin modeemipiirikehityksen 1 miljardilla dollarilla vuonna 2019, ja on sittemmin aloittanut monivuotisen kehityshankkeen oman kilpailukykyisen modeemipiiriteknologian luomiseksi.
Apple etsii nyt työpaikkailmoituksella langattomien viestintäjärjestelmien tutkimusinsinöörejä kehittämään ratkaisuja nykyisten ja tulevien verkkosukupolvien pohjalta. Työpaikat sijaitsevat Applen toimipaikoissa Piilaaksossa sekä San Diegossa, jossa sijaitsee Applen nykyinen modeemipiirikehitys – ja myös kilpailija Qualcommin pääkonttori.
”Sinulla tulee olemaan uniikki ja palkitseva tilaisuus luoda seuraavan sukupolven langatonta teknologiaa, jolla tulee olemaan merkittävä vaikutus tulevissa Apple-tuotteissa”, Apple markkinoi uusia työpaikkojaan. ”Tässä roolissa tulet olemaan keskeinen osa viimeisimmän kehityksen tutkimusryhmää, joka on vastuussa seuraavan sukupolven mullistavasta radioverkkoteknologioista tulevan vuosikymmenen aikana.”
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Applen mukaan sen etsimät työntekijät tulevat tekemään ”tutkimusta ja suunnnittelemaan seuraavan sukupolven (6G) langattomia viestintäjärjestelmiä radioverkoissa” sekä ”osallistumaan alan / akateemisen puolen foorumeihin 6G-teknologiasta”.
6G-verkkojen pohdinta, tutkimus ja alustava kehitystyö on käynnissä jo monella muullakin saralla. Suomessa Oulun yliopisto johtaa 6G Flagship -tutkimusohjelmaa ja laajemmin Euroopassa Nokia johtaa 6G-tutkimushanke Hexa-X:ää. Lisäksi muun muassa Samsung puolestaan esitteli 6G-visionsa jo viime kesänä, ja Kiina puolestaan on lähettänyt avaruuteen 6G-verkkojen kehitykseen liittyvän testisatelliitin. Myös Yhdysvalloissa on jo oma Next G Alliance -yhteenliittymänsä, jonka jäsen myös Apple on.
6G-verkkojen odotetaan tuovan mukana entistäkin suuremmat tiedonsiirtonopeudet, lähes huomaamattoman pienen viiveen sekä jopa rajattomaksi kuvaillun kapasiteetin. Käytännössä tiedonsiirtonopeuksista voidaan puhua tietyiltä osin jopa sadoista gigabiteistä sekunnissa. Huippunopeuksiin pääsyn odotetaan tulevan vaatimaan entistäkin korkeampien taajuusalueiden käyttöönottoa.
Yleisesti 6G-järjestelmien kaupallista lanseerausta odotetaan vuoteen 2030 mennessä perustuen tyypilliseen 10 vuoden sykliin verkkosukupolvien välissä. Toistaiseksi kehitys etenee vasta varhaisessa tutkimus- ja esistandardointivaiheessa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »