Huawein perustaja Ren Zhengfei on kertonut tänään haastattelussa toivovansa Yhdysvalloilta avointa politiikkaa. Renin esiintymisestä raportoi uutistoimisto Reuters.
”Toivomme uuden hallinnon tarjoavan avointa politiikkaa amerikkalaisten yritysten ja myös Yhdysvaltojen taloudellisen kehityksen eduksi”, kommentoi Ren ensimmäisessä mediaesiintymisessään sitten viime vuoden maaliskuun osana pohjois-Kiinassa järjestettyä Huawein kaivosalaan liittyvän 5G-projektin esittelyä.
Renin mukaan yhdysvaltalaiset yritykset voisivat hyötyä toimitusten jatkamisesta kiinalaisille yrityksille, kuten Huaweille, sen sijaan, että ne nyt kärsivät markkinaosuuksien menettämisestä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ren kuitenkin myönsi, että Huaweita vastaan asetettujen sanktioiden poistaminen tulee olemaan Yhdysvalloille ”erittäin vaikeaa”.
Yhdysvallat asetti presidentti Donald Trumpin johdolla Huawein jo toukokuussa 2019 niin sanotulle kieltolistalle, jota ylläpitää maan kauppaministeriö. Huawein asettaminen listalle merkitsi yhdysvaltalaisen teknologian myyntikieltoa yhtiölle ilman erillisiä lupia kauppaministeriöltä. Sittemmin rajoitusten tulkinnan kiristyminen on johtanut syksystä 2020 alkaen Huawein komponenttihankintojen – erityisesti erilaisten järjestelmä- ja muiden piirien – merkittävään vaikeutumiseen, minkä on odotettu romahduttavan ainakin Huawein kuluttajalaitetuotannon kuluvan vuoden aikana ja uhkaavan jopa sen selviytymismahdollisuuksia yhtiönä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kuluttajaliiketoiminnan lisäksi Huawei on maailman suurin operaattoreita palveleva verkkolaite- ja ratkaisuyhtiö. Eri syistä, kuten vähäisemmistä teknologiavaatimuksista johtuen, komponenttien hankinnan verkkolaitteisiin uskotaan kuitenkin onnistuvan Yhdysvaltojen rajoitusten jatkuessakin kuluttajaliiketoimintaa paremmin.
Yhdysvallat on perustellut rajoituksiaan uhalla kansalliselle turvallisuudelle nähdessään Huawein tietoturvauhaksi sen kiinalaisuuden vuoksi. Yhdysvaltojen mukaan Kiina voisi käyttää Huaweita vakoiluun, mutta minkäänlaisen vakoilun tapahtumisesta todellisuudessa tai edes suunnittelemisesta tavalla tai toisella Yhdysvallat ei ole ikinä esittänyt julkisesti mitään konkreettista näyttöä.
Huawein perustaja Ren Zhenghei kommentoi puolestaan tänään toivottavansa tervetulleeksi puhelun Joe Bidenilta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kieltolistalle asettamisen lisäksi Huawein talousjohtaja, Ren Zhengfein tytär Meng Wangzhou, pidätettiin Kanadassa joulukuussa 2018 Yhdysvaltojen pyyynöstä. Mengiä syytetään väärien tietojen antamisesta Huawein pankeille liittyen Huawein väitettyihin liiketoimiin Iranissa vastoin Yhdysvaltojen maalle asettamia sanktioita.
Meng on kiistänyt syytteet ja Ren kommentoi nyt pidätyksen olleen ”Yhdysvaltojen manipuloima poliittinen tapahtuma” ja totesi uskovansa oikeuden vapauttavan Mengin.
Huolimatta vaikeuksista erityisesti kuluttajaliiketoiminnassa, kasvatti Huawei perustajansa Renin mukaan vuonna 2020 sekä liikevaihtoaan että nettotulostaan. Ren myös valoi luottamusta Huawein selviytymiseen sen toimintaa rajoittavista sanktioista huolimatta.
Ren myös kiisti huhut, joiden mukaan Huawei olisi myymässä sen laiteliiketoimintaa. Huawein on aiemmin huhuttu käyvän neuvotteluja sen Mate- ja P-sarjojen huippupuhelinbrändien liiketoiminnan myymisestä aiemman Honorista luopumisen jatkoksi. Huawei on kiistänyt nämä tiedot jo alun alkaenkin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Perustaja Ren odottaa Huawein kasvun kaivosten, lentokenttien ja muiden alueiden älyratkaisuissa korvaavan menetykset älypuhelinliiketoiminnasta vuoden sisällä. Vielä vuonna 2019 kuluttajaliiketoiminta toi Huawein liikevaihdosta yli 54 prosenttia.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »