Suosittu videopalvelu TikTok saa yhä edelleen toistaiseksi jatkaa toimintaansa Yhdysvalloissa, kertoo muun muassa Bloomberg.
Presidentti Trumpin hallinto on pidentänyt jälleen TikTokin kiinalaisomistajalle ByteDancelle myönnettyä aikaa sovelluksen myymiseen.
TikTokin toiminnalle oli määrä tulla Yhdysvalloissa voimaan kielto CFIUS-komitean päätöksen perusteella 12. marraskuuta, mutta viimeisellä hetkellä aikarajaa lykättiin ensin 15 päivällä ja nyt puolestaan viikolla, tällä kertaa 4. joulukuuta asti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Suositun videopalvelun TikTokin kohtalo oli kovasti esillä syyskuussa ja vielä lokakuun alkupuolella, mutta sittemmin asia painui taka-alalle niin mediassa kuin myös Donald Trumpin hallinnolta. Tilanteen ratkaisuksi neuvoteltu järjestely ei ole enää edennyt, vaikka ensin sen kanssa pidettiin todella kovaa kiirettä.
TikTokin kieltäminen Yhdysvalloissa olisi voinut toteutua sovelluksen poistamisella sovelluskaupoista ja käytön estymisellä Yhdysvaltojen kieltäessä palveluiden ylläpidon ja sisällönjakeluverkostojen toiminnan.
Yhdysvallat on perustellut toimiaan TikTokia ja toista kiinalaissovellusta WeChatia vastaan kansallisella turvallisuudella, jota tietojen paljastuminen niiden kautta voisi heikentää.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
TikTokin osalta ratkaisuna ongelmiin on neuvoteltu sen toiminnan uudelleenjärjestelystä.
Yhdysvaltojen valtiovarainministeriön edustajan mukaan ByteDance on nyt lähettänyt CFIUS-komitealle päivitetyn ehdotuksensa.
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump näytti jo aiemmin alustavasti vihreää valoa järjestelylle, jossa TikTokin kiinalaisomistaja ByteDance on tehnyt yhteistyösopimuksen yhdysvaltalaisen, yritysohjelmistoihin erikoistuneen Oraclen kanssa. Osana järjestelyä Oracle ja vähittäiskauppajätti Walmart tulisivat hankkimaan yhteensä 20 prosentin osuuden TikTok Globalista, joka sisältää aluksi TikTokin toiminnot Yhdysvalloissa, myöhemmin mahdollisesti maailmanlaajuiset toiminnot.
Sittemmin diiliä ei ole saatu vielä vietyä loppuun, sillä lopulta sillä ei vielä ollutkaan Yhdysvaltojen tai Kiinan siunausta. Kiinan hallinto on hallitsimiensa medioiden välityksellä todennut, että neuvoteltu järjestely on ”likainen” ja ”salakähmäinen”.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Alun perin myös presidentti Trump oli vaatinut TikTokin toimintojen Yhdysvalloissa täyttä myyntiä ratkaisuna sovelluksen kiinalaisomistajuudessa nähtyihin uhkiin Yhdysvaltojen kansalliselle turvallisuudelle. Pelkoja ovat olleet tietojen siirto Kiinaan sekä toisaalta palvelun käyttö propagandavälineenä tulevaisuudessa. TikTokilla on Yhdysvalloissa noin 100 miljoonaa käyttäjää, ennen kaikkea nuoria. Videopalvelun suosio on kasvanut nopeasti parin viime vuoden aikana.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »