Huawei on jatkanut läpi kuluneen vuoden panostuksiaan oman AppGallery-sovelluskauppansa valikoiman kasvattamiseen. Tällä viikolla Huawei on kertonut kotimaisen Tankille-sovelluksen julkaisusta uutena versiona AppGalleryssa kuin myös Forecan optimoineen sovelluksensa uusille Huawei Mobile Services -palveluilla varustetuille laitteille.
Huawei tarjoaa sovelluskehittäjille myös tukea sovellustensa tuomiseen tarjolle AppGalleryssa ja niiden muuntamiseen käyttämään Huawei Mobile Services -taustapalveluja.
Suomalaisen Tankille-sovelluksen avulla käyttäjä pystyy seuraamaan kätevästi bensiinin, dieselin ja muiden polttoaineiden hintoja eri paikoissa ympäri Suomea. Palvelu hyödyntää käyttäjän sijaintia ja näyttää tankkauspaikat helposti myös tuntemattomilla seuduilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nykyään Tankille-palvelua hyödyntää kuukausittain yli 50 000 käyttäjää. Palvelu on käytössä yhteensä yli 120 000 käyttäjällä, ja jatkossa tähän lukuun voidaan jatkossa lisätä myös uusimpien Huawei-puhelinten käyttäjät.
“Tankille perustuu yhteisöllisyyteen ja käyttäjien hintailmoituksiin, joten on äärimmäisen tärkeää, että se on saatavilla mahdollisimman suurelle joukolle”, kommentoi palvelun perustaja ja kehittäjä Riku Pelander julkaisua AppGalleryssa.
Huawei tarjosi Pelanderille Huawein älypuhelimen testikäyttöön, teknistä tukea tarpeiden mukaisesti ja pienen kompensaation käytetystä ajasta. Sovelluksen kehitystyö ja muuntaminen AppGalleryyn eteni saumattomasti ja melko suoraviivaisesti, sillä kokonaisuudessaan työhön meni ainoastaan pari viikkoa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
“Karttakomponentin vaihtaminen vaati hiukan enemmän työtä, mutta kokonaisuudessaan alle kaksi viikkoa tähän meni. Työajassa noin viikon. Asioiden selvittelyn ja perehtymisen jälkeen työ oli kohtalaisen suoraviivaista”, Pelander kertaa viime viikkoja.
Huawei sai myös arvokasta palautetta nopeassa, noin kahden viikon kehitysprojektissa, kun Tankille-sovellus testasi samalla Huawein uusinta versiota MapKit-komponentista.
”HMS-integraatiossa oli tärkeää saada sujuva käyttökokemus aikaan Huawein puhelimissa ja tähän päästiin yhteistyön tuloksena. Kehitystyö tapahtui suurimmaksi osaksi kehittäjän puolella ja Huawein rooliksi jäi lähinnä viimeisimpien ohjelmistokirjastojen toimittaminen ja niihin liittyvät tukitoiminnot. Hyvin suunnitellun sovelluksen optimointi AppGallery-yhteensopivaksi oli suoraviivaista ja ammattimaista”, Torkkeli kertoo.
Tankille-sovelluksen lisäksi Forecan sääsovellus on nyt saatavilla AppGallerysta optimoituna Huawei Mobile Services -palveluilla varustetuille laitteille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
“Me olimme jo aiemmin tuoneet sovelluksen saataville AppGalleryyn, mutta Huawein uusimpia laitteita ajatellen meidän täytyi tehdä hieman yhteensovitustyötä. Saimme Huaweilta arvion siitä, mitä asioita muutostyö vaatii ja kuinka kauan sen työn tekeminen kestäisi. Päädyimme myös itse vastaavanlaiseen arvioon, joten oli helppo tehdä päätös projektin aloittamisesta”, Forecan kaupallinen johtaja Tuomas Reivinen kertoo.
”Forecan sääsovellus on sovitettu aina kuhunkin käyttöjärjestelmään sopivalla tavalla, ja puhelinten kehittyessä myös sovellus on vuosien myötä kehittynyt hyödyntämään puhelinten kasvanutta tehoa, näyttökokoa ja käyttötapoja. Esimerkiksi sovelluksemme tykätyin ominaisuus sadetutka, ja erityisesti sen sisältämä tutkaennuste, on ottanut viimeisen vuoden aikana huiman teknologisen harppauksen eteenpäin, kun olemme alkaneet toimittaa vektorimuotoisia sääkarttoja, joiden avulla voimme näyttää sadealueet todella tarkasti”, Forecan Reivinen kertoo.
”Tietääkseni mikään muu säätalo maailmassa ei vektorimuotoisia sääkarttoja vielä pysty toimittamaan, joskin omat media-asiakkaamme voivat myös hyödyntää tätä teknologiaamme jo nyt Forecan Weather API -säärajapinnan kautta”, Reivinen jatkaa.
Foreca-sovelluksen ohjelmointiprosessi sen muuntamisesta AppGalleryyn sopivaksi toteutettiin React Native -ohjelmointialustaa käyttäen. Valmiina saatavilla olleet React Native -kirjastot nopeuttivat integraatiotyötä huomattavasti. Muuntamistyön Forecan päässä toteutti yksi ohjelmistokehittäjä. Projekti kesti kokonaisuudessaan aloituksesta valmistumiseen noin kuukauden, mutta varsinainen työ vei aikaa vain reilun viikon verran.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
“Pysyimme myös hyvin Huawein arvioimassa aikataulussa, koska Huawein yhdyshenkilö reagoi esittämiimme teknisiin kysymyksiin nopeasti, eikä ongelmakohtiin tarvinnut siten jäädä jumittamaan. Vaikka aluksi oli paljon epävarmuutta asioista, niin loppujen lopuksi varsinainen toteutus sujui varsin nopeasti”, Reivinen kiittelee.
Huhtikuussa 2018 lanseerattu AppGallery on kasvanut vauhdilla. AppGallery on saatavilla 170 maassa ja sillä on jo yli 500 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää globaalisti. AppGalleryssa on maailmanlaajuisesti 2 miljoonaa rekisteröitynyttä sovelluskehittäjää.
Tällä hetkellä AppGallerysta löytyy noin kolmasosa Google Playssa Suomessa suosituimmista 150 sovelluksesta. Lisäksi uusiin Huawei-laitteisiin ilman Google-palveluja sovelluksia voi ladata myös muista vaihtoehtoisista sovelluskaupoista ja Petal-haun kautta eri verkkopalveluista.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »