Huawei on kertonut tietoa liiketoimintansa kehittymisestä vuoden 2020 ensimmäisen kolmen neljänneksen eli yhdeksän kuukauden aikana.
Huawein liikevaihto tammi-syyskuussa 2020 ylsi 671,3 miljardiin juaniin eli noin 85,5 miljardiin euron tämän päivän kurssilla muunnettuna. Liikevaihto yhdeksältä kuukaudelta kasvoi 9,9 prosentilla viime vuoden ensimmäiseen yhdeksään kuukauteen verrattuna.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huawein liikevaihdon kasvu on kuitenkin hidastunut tämän vuoden edetessä. Huawein kolmannen neljänneksen eli heinä-syyskuun liikevaihto oli nyt 217,3 miljardia juania, eli kasvua oli vain 3,7 prosenttia vuotta aiemmasta heinä-syyskuussa 2019 saavutetusta 209,5 miljardin juanin liikevaihdosta. Vuoden alkupuoliskolla tammi-kesäkuussa 2020 Huawein kasvu ylsi vielä 13,1 prosenttiin.
Huawein mukaan se saavutti tammi-syyskuussa 8,0 prosentin nettotulosmarginaalin eli nettotulosta syntyi pyöreästi noin 54 miljardia juania eli tämän päivän kurssilla vajaat 7 miljardia euroa. Huawein nettotulos on pysynyt hyvin vakaana läpi viime vuosien.
Huawei kertoo, että tammi-syyskuussa 2020 sen liiketoiminnan tulokset ovat jotakuinkin osuneet sen odotuksiin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huawein mukaan maailman rypiessä koronaviruksen vaikeuttamassa tilanteessa, myös sen maailmanlaajuinen toimitusketju on joutunut kovan paineen alle ja tuotanto kohtaa merkittäviä haasteita. ”Yhtiö jatkaa parhaansa tekemistä ratkaisujen löytämiseksi, selviämiseksi ja eteenpäin pyrkimiseksi, sekä täyttääkseen velvollisuutensa asiakkailleen ja tavarantoimittajilleen”, kommentoi Huawei tulostiedotteessa.
Yleisen koronavirustilanteen lisäksi erityisesti Huawein toimintaa vaikeuttavat tietenkin Yhdysvaltojen asettamat rajoitukset, joista on ollut kasvavaa haittaa yhtiölle. Kiristyneet rajoitukset katkaisivat 15. syyskuuta jälkeen muun muassa järjestelmä- ja muut piiritoimitukset Huaweille, minkä takia sen tuotannon jatkuvuus on pian suuri kysymysmerkki. Toistaiseksi Huawei on vielä pärjännyt ennen viimeisimpien kieltojen voimaantuloa täyttämillään varastoilla.
Toimittamiensa älypuhelimien lukumäärää Huawei ei nyt kertonut.
Yhdysvallat asetti Huawein toukokuussa 2019 kieltolistalle, joka kieltää yhdysvaltalaisen teknologian myynnin yhtiölle ilman erillisiä kauppaministeriön myöntämiä lupia. Ulospäin tämä on näkynyt toistaiseksi merkittävimmin siinä, etteivät Huawein loppuvuodesta alkaen esittelemät täysin uudet älypuhelin- ja tablettilaitemallit ole voineet enää sisältää esiasennettuja Google-palveluja. Yhdysvallat on perustellut toimiaan kansallisella turvallisuudessa nähdessään kiinalaisen Huawein vahvistuvan aseman turvallisuusuhkaksi itselleen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Jatkossa kiristyneiden rajoitusten myötä Huawein on arvioitu voivan olla vaikeaa enää jatkaa laitemyyntiä entisessä mitassa.
Älypuhelinten ja muiden kuluttajalaitteiden lisäksi Huawei on maailman suurin verkkolaiteyhtiö. Mobiiliverkkojen markkinoilla se kilpailee ennen kaikkea ruotsalaisen Ericssonin ja suomalaisen Nokian kanssa.
Kuluttajaliiketoiminnan ja operaattoriliiketoiminnan lisäksi Huawein kolmas merkittävä, joskin edellä mainittuja pienempi liiketoiminta-alue ovat yrityksille tarjottavat tietojenkäsittely- ja yhteysratkaisut.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »