Puolisen vuotta on vierähtänyt OnePlus 8 -sarjalaisten esittelystä, ja nyt mallisto saa jatkoa OnePlus 8T:n saapuessa markkinoille. Kyseessä on lippulaivaluokan portteja kolkutteleva, mutta kohtuuhintainen älypuhelinuutuus, joka tarjoaa jälleen OnePlussan tuttuja vahvuuksia ja myös heti uudistuneen ohjelmiston.
OnePlus 8T on ensimmäinen uudella Android 11 -pohjaisella OxygenOS 11 -ohjelmistolla julkaistava älypuhelin. Mukana on myös erikoisnopeaksi kehuttu uusi Warp Charge 65 -pikalataus, jonka luvataan täyttävät akun tyhjästä puolilleen vain vartissa.
OnePlus 8T
- 6,55" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 48 + 16 + 5 + 2 Mpiks. kamera
- 16 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 865 -piiri
- 4500 mAh akku
OnePlus 8T:stä julkaistaan Suomessa kaksi värivaihtoehtoa: hopeanhohtoinen Lunar Silver sekä turkoosimainen Aquamarine Green, jollainen arvostelulaitteemme on.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus 8T:n hinnat Suomessa ovat:
- OnePlus 8T, 8 + 128 Gt: 599 €
- OnePlus 8T, 12 + 256 Gt: 699 €
OnePlus 8T on ennakkotilattavissa OnePlussan omasta verkkokaupasta sekä DNA:n, Elisan, Telian, Gigantin ja Jimm’sin ja Verkkokauppa.comin kanavista heti 14. lokakuuta kello 18 alkaen. Toimitukset ja myynti alkavat 20. lokakuuta.
OnePlus 8T:n tekniset tiedot
- Takaa lasipintainen rakenne
- 6,55 tuuman Fluid AMOLED -näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella, 20:9-kuvasuhteella ja 2400×1080 pikselillä (402 pikseliä tuumaa kohti), Corning Gorilla Glass 5 -lasi
- Sormenjälkilukija näytössä
- Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
- Neljä takakameraa
- 48 megapikselin pääkamera Sony IMX586 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla, f/1,7-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 16 megapikselin 123 asteen ultralaajakulmakamera Sony IMX481 -kennolla ja f/2,2-aukolla
- 5 megapikselin makrokamera, tarkennus 3 senttimetrin etäisyydeltä
- 2 megapikselin monokromikamera
- Kaksisävyinen LED-kuvausvalo ja välkkymisanturi
- Videokuvaus 4K- tai 1080p-tarkkuudella 30 / 60 fps, hidastuskuvaus 1080p-tarkkuudella 240 fps tai 720p-tarkkuudella 480 fps
- 16 megapikselin kiinteätarkenteinen etukamera Sony IMX471 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,4-aukolla, videokuvaus 1080p-tarkkuudella 30 fps
- Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri (2,84 GHz)
- 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
- 128 tai 256 gigatavua UFS 3.1 -tallennusmuistia (ei muistikorttipaikkaa)
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- 5G: NSA-taajuudet n1, n3, n7, n28, n41, n78 ja SA-taajuudet n1, n3, n41, n78
- Wi-Fi 6 802.11a/b/g/n/ac/ax / Bluetooth 5.1 / NFC -yhteydet
- GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS / Galileo (E1+E5a) / SBAS -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C-liitäntä (USB 3.1 Gen 1, ei 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää)
- 4 500 milliampeeeritunnin akku
- OnePlus Warp Charge 65 -pikalataus (10V/6.5A)
- Mitat 160,7 x 74,1 x 8,4 millimetriä
- Paino 188 grammaa
- Android 11 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS-ohjelmistoa
Hyvää OnePlus 8T:ssä
- Näyttö. OnePlus 8T:n näyttö ei ole aivan OnePlus 8 Pron tasolla, mutta on kuitenkin erinomainen, varsinkin puhelimen hintaluokassa. Korkea 120 hertsin virkistystaajuus tekee selaamisesta sulavaa, ja myös tarkkuus, värintoisto ja enimmäiskirkkaus (1100 nitiä) ovat mainiolla tasolla. Näyttö on lisäksi tasainen, joten vahinkokosketuksia ei pääse syntymään samassa määrin kuin kaarevilla näytöillä.
- Supernopea pikalataus. OnePlussan Warp Charge 65 lataa OnePlus 8T:n nimensä mukaisesti jopa 65 watin teholla. Uusi teknologia latasi akun tyhjästä täyteen noin 35 minuutissa, mikä oli jopa OnePlussan omaa 39 minuutin lupausta parempi suoritus. Vain 15 minuutissa akkuun kertyi jo reilut 55 prosenttia varausta. Uusi Warp Charge 65 on erinomainen, jopa hämmästyttävän nopea pikalataus, joka ei edes lämmitä puhelinta merkittävästi.
- Yleistuntuma. OnePlus 8T on huippulaadukas älypuhelin. Kädessä uutuus tuntuu sirolta ja kevyeltä, mutta samalla kuitenkin erittäin jämäkältä. Viimeistely on huippuluokkaa, ja sama laadun tuntu heijastuu myös ohjelmistoon ja käyttökokemukseen.
- Ohjelmisto. Android 11 -käyttöjärjestelmäversio uudistuksineen on jo saatavilla OnePlus 8T:lle. Laajalti pidetty OxygenOS on puolestaan uudistunut kohtalaisen merkittävästi, ja ilahduttavasti muutos vaikuttaa tapahtuneen parempaan suuntaan. Ohjelmisto on edelleen vikkelä, yksinkertainen, monipuolinen ja helposti mukautettavissa. OnePlus on myös perinteisesti kunnostautunut päivitystuessa ja -julkaisunopeudessa.
- Kelpo kamerat. Kaiken kaikkiaan OnePlus 8T on oiva kamerapuhelin. Pää- ja ultralaajakulmakamera tuottavat kumpainenkin hienoa jälkeä, ja tällä kertaa myös videokuvaukseen on eritoten panostettu. Telekameraa, ja täten optista zoomia, ei ikävä kyllä ole mukaan lisätty.
Huonoa OnePlus 8T:ssä
- Ei IP-luokitusta tai langatonta latausta. Valmistajansa mukaan OnePlus 8T on läpäissyt tarkat vedenkestävyystestit, mutta virallista vesi- ja pölytiiviydestä kertovaa IP-luokitusta sillä ei kuitenkaan ole. Lataus puolestaan on OnePlus 8T:llä huippunopea, mutta langattomasti uutuus ei lataudu – toisin kuin huippumallina yhä säilyvä OnePlus 8 Pro.
- Ei muistikorttipaikkaa tai kuulokeliitäntää. OnePlus-perinteitä noudattaen myös OnePlus 8T:stä puuttuu muistikorttipaikka, joten sisäisen 128 tai 256 gigatavun tallennusmuistin on siis riitettävä. Liioin 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää ei ole, mikä ei toki vuonna 2020 enää ole mitenkään erikoista.
- Ei telekameraa. OnePlus 8T:ssä ei ole erillistä telekameraa. Sen sijaan käytettävissä ovat makrokamera ja mustavalkokuvaukseen suunnattu monokromikamera, jotka moni kuitenkin vaihtaisi varmasti mielellään telekameraan.
Laadukas OnePlus-uutuus huippunopealla pikalatauksella
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tänä syksynä OnePlus 8T ei saa rinnalleen OnePlus 8T Prota, vaan 8T on OnePlussan ainoa uutuus huippuluokassa.
OnePlussan mukaan 8T onkin ikään kuin OnePlus 8:n ja 8 Pron välimuoto – puhelimessa on mukavasti laatua ja uudistuksia, mutta aivan absoluuttisten huippupuhelinten kastia se ei ole. Tämä toki heijastuu myös kustannuksiin, ja edullisimmillaan 599 euron hinnalleen OnePlus 8T tarjoaa erinomaisesti vastinetta.
Ulkoisesti OnePlus 8T:stä on vaikea löytää mitään moitittavaa. Kuten aiemmatkin OnePlus 8 -mallit, on myös 8T sekä edestä että takaa lasinen, Gorilla Glass 5 -lasilla varustettuna, rungon ollessa alumiinia. Ohut ja siro uutuus on myös kevyen tuntuinen, ja rakenteensa vuoksi pienen oloinen, vaikka näyttöpaneeli kookas onkin.
Merkittävin ulkoinen uudistus on takakamerakokoonpanon siirtäminen keskeltä vasempaan yläkulmaan. Neljän kameran kattaus on nyt aseteltu tänä vuonna laajemmin yleistyneeseen suorakulmion muotoon, ja OnePlus 8T muistuttaakin esimerkiksi alkuvuodesta nähtyä Samsung Galaxy S20 -älypuhelinta sekä tuntumaltaan että tyyliltään.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlussan mukaan kamera on siirretty sekä muotoilullisista että käytännöllisistä syistä. Puhelimen antennit on aiemmista OnePlus 8 -malleista poiketen sijoitettu ylemmäs, ja muutokset ovat mahdollistaneet myös aiempaa suuremman höyrykammion asentamisen puhelimen sisälle. Tehostuneen jäähdytyksen pitäisi pitää OnePlus 8T:n viileämpänä kovassakin rasituksessa.
Perinteiseen tapaan virtapainike löytyy oikealta kyljeltä yhdessä eräänlaisen ”OnePlus-tavaramerkin”, näppärän profiilikytkimen kanssa. Alumiinista kytkintä liu’uttelemalla on helppo vaihtaa profiilia äänettömästä värinälle tai äänelliseksi näyttöä aktivoimatta. Äänenvoimakkuuspainike on edelleen vasemmalla kyljellä.
OnePlus 8T:ssä ei ole erillistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää, mutta uutuus sisältää laadukkaat stereokaiuttimet Dolby Atmos -tilaäänituella.
Sormenjälkilukija on sijoitettu näyttöön, eikä sen toiminnassa ole merkittävämpää moitteen sijaa. Lukitus avautuu nopeasti ja luotettavasti, ja haluttaessa myös etukameraan perustuvaa kasvojentunnistusta voi käyttää puhelimen avaamiseen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Eräs OnePlus 8T:n vetonauloista on sen 65 watin teholla lataava uusi pikalataus, joka tunnetaan virallisesti nimellä OnePlus Warp Charge 65. Huippunopea latausteho on saatu aikaiseksi jakamalla puhelimen akku kahtia. Hieman yksinkertaistaen kumpaakin osaa ladataan samanaikaisesti jopa reilun 30 watin teholla, jolloin yhteenlaskettu latausteho nousee noin 65 wattiin, akku täyttyy nopeasti, eikä kuumenemisesta tarvitse kantaa huolta.
Latausratkaisu sisältää yhteensä 12 lämpötila-anturia, jotka ovat nekin osaltaan varmistamassa, että lämpötilat pysyvät kurissa ja lataus turvallisena. Laturia voi OnePlussan mukaan käyttää kaikkien USB-C-liitännällä varustettujen kolmansien osapuolten laitteiden, kuten tablettien tai tietokoneiden, lataamiseen parhaimmillaan jopa 45 watin teholla.
OnePlus 8T puolestaan tukee kolmannen osapuolen latureilla enintään 27 watin latausta.
OnePlus itse lupaa OnePlus 8T:n 4 500 milliampeeritunnin akun täyttyvän 65 watin teholla noin 39 minuutissa. Omissa testeissämme lopputulos oli tätäkin vaikuttavampi, sillä keskimääräiseksi tyhjästä täyteen -latausajaksi muodostui vain noin 35 minuuttia. Viiden minuutin lataus toi noin 17 prosenttia, vartti latauksessa puolestaan noin 58 prosenttia varausta.
Esimerkiksi myös kevään OnePlus 8:aan ja 8 Prohon verrattuna OnePlus 8T latautuu huomattavasti nopeammin. Sama pätee lähes kaikkiin Suomen markkinoilla nyt saatavilla oleviin älypuhelimiin.
Akunkesto on OnePlus 8T:llä hyvällä tasolla sekin. Kaikilla herkuilla, eli korkeimmalla näytöntarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella yksi lataus riitti testirupeaman aikana reilun vuorokauden käyttöaikaan, ja virkistystaajuuden alentaminen nosti akunkestoa lähemmäs kahta vuorokautta.
Teknisesti lähellä kärkeä
Teknisiltä ominaisuuksiltaan OnePlus 8T on lähellä Android-maailman eliittiä. Uutuus sisältää Qualcommin tehokkaan Snapdragon 865 -järjestelmäpiirin, joka kellottuu 2,84 gigahertsin enimmäistaajuudelle. Piiri on edelleen huippuluokkaa, vaikka Snapdragon 865+ onkin rahtusen edellä ja Snapdragon 875 jo oven takana.
OnePlus 8T:stä löytyy versiosta riippuen joko 128 tai 256 gigatavua nopeinta mahdollista UFS 3.1 -tallennusmuistia sekä 8 tai 12 gigatavua LPDDR4X-tyypin RAM-käyttömuistia. Erillistä muistikorttipaikkaa ei ole, mikä kannattaa ottaa huomioon.
OnePlus 8:aan ja OnePlus 8 Prohon verrattuna 8T on lähes samalla viivalla. Uutuuden UFS 3.1 -tyypin tallennusmuisti on aavistuksen kehittyneempää, LPDDR4X-RAM-käyttömuisti puolestaan askeleen hitaampaa kuin OnePlus 8 -sarjalaisten LPDDR5-tyypin muisti.
Luonnollisesti OnePlus 8T tukee myös uuden sukupolven 5G-verkkoja, jotka yleistyvät Suomessakin kovaa vauhtia. Mukana on tuki niin nykyisille, osin vielä 4G-yhteyksiin tukeutuville NSA-verkoille (Non-Standalone) kuin jatkossa käyttöön tuleville täysin itsenäisille SA-verkoillekin (Standalone).
Eri 5G-taajuuksia OnePlus 8T tukee yhteensä kuutta (N1, N3, N7, N28, N41 ja N78), ja muihin OnePlussan 5G-puhelimiin verrattuna taajuustuki on laajempi N44-taajuuden ollessa mukana. Korkeita millimetriaaltotaajuuksia OnePlus 8T ei kuitenkaan tue, kuten eivät muutkaan OnePlus-mallit.
OnePlus on panostanut 8T:ssä muun muassa pelikokemukseen, ja reilujen tehojen lisäksi uutuudessa onkin myös oikein pätevä näyttö. Vaikka puhelin on kompakti, on siinä silti iso 6,55-tuumainen Fluid AMOLED -paneeli 20:9-kuvasuhteella ja 2400 x 1080 pikselin tarkkuudella. Enimmäiskirkkaus yltää automaattiasetuksilla peräti 1 100 nitiin, ja mukana on myös muun muassa värintoistoa laajentava HDR10+-tuki.
OnePlus 8T osaa myös muuntaa alempilaatuista videosisältöä HDR-tasoiseksi asetuksista aktivoitavalla Eloisa väritehoste -tilalla. Vastaava ominaisuus on aiemmin tuttu myös OnePlus 8 Prosta.
Aiempiin OnePlus-puhelimiin verrattuna OnePlus 8T:n paneeli on 28 prosenttia ohuempi. Myös väritoistoon on panostettu, ja absoluuttinen värintarkkuus on OnePlussan mukaan alle tason JNCD 0,55, eli varsin hyvällä tasolla. Mukana on myös täysi tuki DCI-P3-väriavaruudelle, minkä lisäksi OnePlus 8T vähentää mahdollisesti haitallisen sinisen valon määrää noin 40 prosentilla.
Kaiken kaikkiaan näyttö on erittäin tasokas. Kuvanlaatu on tarkka ja kirkas, väritoisto luonnollisen näköistä ja katselukulmat laajat. Korkea 120 hertsin virkistystaajuus tekee animaatoista ja täten esimerkiksi selaamisesta aiempaa sulavampaa, ja ero 60 hertsiin on huomattava. Asetuksista valittavat taajuudet ovat 60 ja 120, eli 90 hertsin välimuotoa ei voi käyttöön ottaa.
OnePlus 8T:n näyttö ei ole aivan parasta, mitä älypuhelimissa on nähty, mutta mitään moitteen sijaakaan siitä on vaikea löytää. Kun tasokas paneeli saa tuekseen vielä hyvät stereokaiuttimet, on multimediakokemus miellyttävä ja korkealaatuinen.
Muuten kuin näytön nopeudelta ja akun pikalataukseltaan OnePlus 8T on teknisiltä ominaisuuksiltaan hyvin pitkälti tasavahva aiemman OnePlus 8:n kanssa. OnePlus 8 on nyt saatavilla jo alle viidensadan, ja hinta-laatusuhteeltaan OnePlus 8 onkin tällä hetkellä erinomainen älypuhelin ja täten kova haastaja myös OnePlus 8T:lle.
Uudistunut OxygenOS 11 on askel kohti erinomaisuutta
Android-maailma on täynnä erilaisia käyttöliittymiä, ja niiden välisessä paremmuudessa on aina kyse myös mielipide-eroista. OnePlussan aiemmin läheisesti ja yhä muutamin paikoin vakio-Androidia muistuttava OxygenOS on kuitenkin jo vuosia lukeutunut monien mielestä parhaimpiin Android-muunnelmiin, ja sen tuorein julkaisu, OxygenOS 11, tuo mukanaan rohkeitakin uudistuksia.
OxygenOS 11 perustuu uuteen Android 11 -ohjelmistoon, ja OnePlus 8T onkin Googlea lukuun ottamatta ensimmäinen suoraan tuoreimmalla Androidilla julkaistava älypuhelin.
Aikaisemmin OnePlus-älypuhelimia käyttänyt huomaa erot OxygenOS 11:n ja aiempien käyttöliittymäversioiden välillä jo heti ensi silmäyksellä. Ulkoisesti käyttöliittymä ei enää ole aivan niin lähellä puhdasta Androidia, sillä esimerkiksi ilmoituskeskusta, sovelluskuvakkeita ja asetuksia on muokattu aiempaa enemmän.
OxygenOS 11 on edelleen melko keveästi muokattu. Tyyliltään ja logiikaltaan se on kuitenkin nyt lähellä myös esimerkiksi Samsungin One UI -käyttöliittymää. Uudessa käyttöliittymässä on panostettu erityisesti yhden käden käyttöön, mikä käytännössä näkyy esimerkiksi suurempina otsikoina ja lähempänä näytön alaosaa sijaitsevina valikkoina.
Myös OnePlussan omat Sää-, Muistiinpanot- ja Galleria-sovellukset on päivitetty samaa tyyliä mukaillen. Galleria on saanut myös uuden tarinaominaisuuden, joka kokoaa otetuista valokuvista ja videoista automaattisesti viikoittaisen tarinakertauksen.
OnePlus 8T:ssä on OxygenOS 11:n ansiosta myös esimerkiksi kattavasti mukautettava aina päällä -vilkaisunäyttötoiminto, uusi OnePlus Sans -fontti käyttöliittymää piristämässä, optimoitu tumma tila helpolla pikavalikolla sekä elävä, kellonaikojen mukaan päivittyvä taustakuva.
Muita uudistuksia ovat esimerkiksi Kello-sovelluksen uudet aikavalinnat ja meditatiivisen Zen-tilan ryhmäsessiot.
Luonnollisesti OxygenOS 11 sisältää myös Android 11:n tuomia uudistuksia. Android 11:n uudistuksista voit lukea kattavasti lisää aiemmasta artikkelistamme.
Kokonaisuutena OxygenOS 11 on ainakin omaan makuuni paras OxygenOS-ohjelmisto toistaiseksi. Se nostaa jo valmiiksi erinomaisen käyttökokemuksen jälleen uudelle tasolle, ja OnePlussan mukaan myös päivitysten julkaisutahti aiotaan vastedeskin pitää ripeänä.
Arvostelun julkaisuhetkellä OnePlus 8T:n Android 11 -ohjelmiston tietoturva on 1. syyskuuta 2020 tasolla.
Tasavahva kamerakokoonpano
OnePlus 8T on kokonaisuutta tarkasteltaessa oikein hyvä kamerapuhelin. Kokoonpanossa on neljä takakameraa – 48 megapikselin pääkameran lisäksi 16 megapikselin ultralaajakulmakamera, 5 megapikselin makrokamera ja 2 megapikselin monokromikamera – ja kaikki se, mihin kamerat on tarkoitettu, onnistuu mainiosti.
Etukamera on sama kuin OnePlus 8:ssa, 16-megapikselinen ja kiinteätarkenteinen. OnePlus Nordissa esitelty kaksoisetukamera 32 megapikselin pääkameralla jäi täten toistaiseksi enemmän nuorisoa kosiskelevan puhelimen erikoisuudeksi.
OnePlus 8T:n pääkamera vangitsee erittäin laadukkaita otoksia oletuksena 12 megapikselin tarkkuudella. Myös 48 megapikselin tarkkuudella kuvaaminen on mahdollista, mutta merkittävää hyötyä täyden tarkkuuden kuvaustilasta ei ainakaan silmämääräisesti ole. Pääkameran kuvanlaatu ei juuri taivu merkittävästi kalliimmille lippulaivaälypuhelimillekaan, ja tarkat yksityiskohdat sekä puhdas värimaailma miellyttävät silmää.
Optista zoomia ei ole käytettävissä, mutta pääkameralla digitaalinen zoomaus onnistuu 10-kertaiselle tasolle asti. Vielä 2-3-kertaisesti lähennettäessä kuvanlaatu säilyy melko mallikkaana, mutta sitten telekameroilla varustetut älypuhelimet alkavat erottua edukseen OnePlus 8T:stä.
Ultralaajakulma on sekin pätevä, ja vaikka yksityiskohdat hieman sumentuvatkin, on kuvanlaatu etenkin hyvissä olosuhteissa korkealuokkaista. Sekä pää- että ultralaajakulmakamera toimivat hyvin myös hämärässä Yönäkymä-tilan ansiosta.
Yönäkymä-hämärätila on nyt käytettävissä nyt myös videokuvauksessa. Lisäksi OnePlus on panostanut videoihin ymppäämällä mukaan erillisen videomuotokuvatilan, joka tarkentaa kuvattavaan kohteeseen sumentamalla taustan melko toimivasti.
Videokuvaus onnistuu 4K-tarkkuudella sekä takakameralla (30 / 60fps) että etukameralla (30 fps). Lisäksi takakameralla voi tallentaa kotivideoita elokuvista tutulla 21:9-kuvasuhteella niin kutsutulla 4K CINE -kuvauksella (30 / 60fps). Pääkamerassa on myös optinen kuvanvakain, joka vähentää tärinää kiitettävästi.
Kaiken kaikkiaan sekä pää- että ultralaajakulmakamera suoriutuvat oikein mallikkaasti, ja etenkin pääkameran laatua voi hyvillä mielin hehkuttaa niin valokuvauksessa kuin videoissakin.
Lisäksi käytettävissä ovat 3-4 senttimetrin etäisyydelle tarkentava 5 megapikselin makrokamera ja mustavalkokuvaukseen suunnattu 2 megapikselin monokromikamera. Myös ne hoitavat tehtävänsä hyvin, mutta niiden lopullinen hyödyllisyys on toki kyseenalaista. Moni varmasti vaihtaisi ne mielellään optisen zoomin tarjoavaan telekameraan, jollaista ei OnePlus 8T:stä löydy.
Yhteenveto: OnePlus 8T tarjoaa todella paljon kohtuulliseen hintaan
OnePlus on saavuttanut Suomessa suuren suosion, ja myös OnePlus 8T:lle on helppo povata menestystä. Kilpailukykyiseen alkaen 599 euron suositushintaan saa erinomaisesti vastinetta rahalle, eikä uutuudessa ole erityisen merkittäviä, käyttökokemuksia ratkaisevasti häiritseviä puutteita.
Esimerkiksi 399 euron OnePlus Nord on edullisemmalla hinnallaan kova haastaja, jonka OnePlus 8T päihittää kuitenkin paremmalla kameroillaan, näytöllään ja pikalatauksellaan. Pikalataus ja nopeampi näyttö erottavat sen myös alle 500 euron painuneesta OnePlus 8:sta, joka muilta osin on lähes samalla viivalla 8T:n kanssa ja täten tällä hetkellä myös erinomaisen hyvä valinta. Keväällä OnePlus 8 oli vielä liian kallis, mutta nyt OnePlus 8T on hinnoiteltu heti huomattavasti houkuttelevammin.
Uusin Android 11 -ohjelmisto ja mukavasti päivitetty OxygenOS 11 yhdistettynä oletettavan vikkelään ja kattavaan päivitystukeen nostavat OnePlus 8T:n arvoa entisestään. Harmittavimpia puutteita ovat muistikorttipaikan ja pölyn- ja vedenkestävyyden takaavan IP-luokituksen puute, ja myös telekameraa kaipailisi toisinaan.
Muiden valmistajien uutuuksista hyvän haasteen heittävät myös samaan hintaluokkaan sijoittuva niin ikään telekameraton uutuus Xiaomi Mi 10T Pro sekä laajemmin varustettu Samsung Galaxy S20 FE 5G, joka kuitenkin on ainakin toistaiseksi useamman satasen kalliimpi. Lisäksi puhelinostoksilla kannattaa pitää silmällä myös aiemmin tänä vuonna julkaistuja huippupuhelimia, joiden hinnat voivat laskea uusien mallien edeltä.
Kaiken kaikkiaan OnePlus 8T:n ostaja voi odottaa huippulaadukasta Android-puhelinkokemusta. Käyttöliittymä on markkinoiden sujuvimpia, pikalataus nopeimpia, tehoa piisaa riittävästi ja näyttökin on lähellä aivan kärkitasoa.
Kokonaisuutena OnePlus 8T on älypuhelin, jota on helppo suositella.
Arvostelun lopuksi alta löytyy vielä OnePlus 8T:n kameroilla tallennettuja valokuvia. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia melko runsaasti, joten tarkemmin niitä kannattaa tarkastella täydessä koossaan alkuperäisversioina. Kuvat löytyvät myös tästä Dropbox-kansiosta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »