Suomalaisen Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalin Nokia 8.3 5G on ensimmäinen Nokia-älypuhelin uuden sukupolven 5G-mobiiliverkkoyhteyksillä. Puhelin julkistettiin jo maaliskuussa, ja nyt se on viimein saatavilla alkaen 599 euron suositushinnalla.
Keskihintaluokkaan on viime aikoina ilmaantunut yksi jos toinenkin kohtuuhintainen 5G-älypuhelin, joten Nokia 8.3 5G ei suinkaan selviä markkinoilla taistelutta.
Nokia 8.3 5G
- Android
- Lasi + muovi
- 6,81" IPS LCD HDR -näyttö
- Sormenjälkilukija kyljellä
- 64 + 12 + 2 + 2 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 765G -piiri
- 4500 mAh akku
Uutuuden vahvuuksia ovat ennakkoon ainakin kookas näyttö sekä monien edelleen arvostama puhdas vakio-Android sekä kohtuullisen hyvä päivitystakuu, joka takaa tietoturvapäivitykset kolmeksi, Android-versiopäivitykset ainakin kahdeksi vuodeksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nokia 8.3 5G:n suositushinnat Suomessa ovat 599 euroa (6+64 Gt) ja 649 euroa (8+128 Gt). Värivaihtoehtoja on vain yksi, tummansininen Polar Night.
Nokia 8.3 5G:n tekniset tiedot
- 6,81 tuuman PureDisplay IPS LCD -näyttö 20:9-kuvasuhteella ja 2400×1080 pikselillä
- Sormenjälkilukija kyljellä
- Neljä takakameraa
- 64 megapikselin pääkamera PDAF-automaattitarkennuksella, f/1,89-aukolla, ZEISS-optiikka
- 12 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakamera automaattitarkennuksella f/2,2-aukolla ja 1,4 mikronin pikselikoolla, kennon kuvasuhde 16:9
- 2 megapikselin makrokamera
- 2 megapikselin syvyyskamera
- Kaksois-LED-kuvausvalo
- 24 megapikselin etukamera f/2,0-aukolla, ZEISS-optiikka
- OZO Audio -äänentallennusominaisuudet
- Qualcomm Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri
- 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
- 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka (tuki 400 gigatavuun asti)
- Kaksi SIM-korttipaikkaa Suomen malliversiossa
- 2G / 3G / 4G (kategoria 18) / 5G NSA/SA (alle 6 GHz) -mobiiliverkkoyhteys (enimmäislatausnopeus 4G 1,2 Gbit/s ja 5G 2,4 Gbit/s)
- Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet, FM-radio
- GPS / GLONASS / BDS -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
- 4 500 milliampeeritunnin akku 18 watin pikalatauksella
- Mitat 171,9 x 78,56 x 8,99 millimetriä
- Paino 220 grammaa
- Android 10 -käyttöjärjestelmäversio
Hyvää Nokia 8.3 5G:ssä
- Hyvä, massiivinen näyttö. Nokia 8.3 5G:ssä on erittäin kookas 6,81-tuumainen näyttö, jonka tarkkuus ja värintoisto ovat ilahduttavalla tasolla. Paneeli on toteutettu LCD-teknologialla, mutta siitä huolimatta sisältö miellyttää silmää etenkin, kun väriasetukset mukauttaa mieleisikseen. Korkeammat virkistystaajuudet ja niiden mahdollistama sulavampi liiketoisto loistavat ikävä kyllä poissaolollaan.
- Hyvä kokonaistuntuma. Edestä ja takaa lasisessa Nokia 8.3 5G:ssä on alumiininen runko ja muoviset kyljet. Puhelimen tyyli on uuden ajan Nokioiden tyyliä mukaillen pelkistetty ja tyylikäs. Pohjolan henkeä uhkuva tummansininen Polar Night -värisävy heijastelee valoa tyylikkäästi ja puhelimen laatutuntuma on kokonaisuutena hyvällä tasolla.
- Sujuvaa käyttöä. Nokia 8.3 5G:ssä on Qualcommin suosio ja kokonaisuutena varsin mainio Snapdragon 765 5G -järjestelmäpiiri, jossa on 5G-modeemi sisäänrakennettuna. Noin 600 euron älypuhelimelta tehoja ja sujuvuutta on toki lupa odottaakin, mutta kevyt, puhdas Android korostaa suorituskykyä entisestään. Käyttö on takkuilematonta, eikä mobiilipelaajakaan joudu juuri tinkimään.
- Toimiva sormenjälkilukija kyljellä. Kyljelle virtapainikkeeseen sijoitettu sormenjälkilukija Nokia 8.3 5G:ssä toimii hyvin – nopeasti ja varmasti.
- Asiallinen päivitystakuu. Kaksi vuotta Android-ohjelmistopäivityksiä ja kolme vuotta Android-tietoturvapäivityksiä on HMD Globalin tuttu ja edelleen varsin houkutteleva lupaus. Etenkin keskihintaluokassa päivitystakuu on mukava etu, ja Nokia 8.3 5G:stä saakin luotettavan älypuhelimen vielä pitkäksi aikaa. Lisäksi kaikki Nokia 8.3 5G -ostajat saavat ilmaisen 6 kuukauden Googlen all-in-one -jäsenyyskokeilun 100 gigatavun verkkotallennustilalla Google Drivessa, Gmailissa ja Google Kuvissa.
Huonoa Nokia 8.3 5G:ssä
- Hinta. Nokia 8.3 5G:n suurin kompastuskivi on ikävä kyllä hinta. Vastaavanlaiset ominaisuudet ja 5G-yhteydet saa Suomenkin markkinoilla tällä hetkellä jo alle 400 euron, joten 599 euron hintalappu saattaa kääntää monen katseet muualle.
- Hyödytön Google Assistant -painike. Puhelimen vasemmalla laidalla on erillinen Google Assistant -virtuaaliavustajalle omistettu painike, jonka sijoittelu on mitä otollisin vahinkopainalluksille. Mikäli Assistantia ei käytä, on painike koko lailla turha, eikä sitä voi ohjelmoida esimerkiksi muuta sovellusta avaamaan. Onneksi sen voi kuitenkin kytkeä kokonaan pois päältä.
Ensimmäinen 5G-Nokia on kookas ja tyylikäs
Uuden sukupolven 5G-mobiiliverkkoyhteydet ovat Suomessa yleistymässä alati kiihtyvällä vauhdilla. Tätä nykyä 5G-verkkoja on käytettävissä jo suurimpien kaupunkien ulkopuolellakin, joten Nokia 8.3 5G, kautta aikain ensimmäinen 5G-Nokia, saapuu markkinoille oivaan aikaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nokia 8.3 5G:ssä on erittäin laaja 5G-tuki useille eri taajuuksille alle kuuden gigahertsin 5G-verkkotaajuusalueilla. Korkeita, vielä Suomessa käyttöön odotettavia, millimetriaaltotaajuuksia puhelin ei kuitenkaan tue.
5G-yhteyksien toiminnassa Nokia 8.3 5G:ssä ei testissämme havaittu mitään erikoista, vaan puhelin toimi verkoissa aivan odotusten mukaisesti. 5G-verkot tarjoavat parhaimmillaan moninkertaiset, latausnopeudet 4G-verkkoon verrattuna, ja nopeampi yhteys sujuvoittaa tietyissä tilanteissa, kuten suurikokoisempia sovelluksia asennettaessa, käyttöä jo huomattavasti. Jatkossa 5G-verkkojen kehittyessä myös verkon viiveiden pitäisi entisestään pienentyä. Nokia 8.3 5G on myös valmis tukemaan näitä jatkossa käyttöön tulevia ”toisen sukupolven” itsenäisiä 5G Standalone -verkkoja.
Vaikka Nokia 8.3 5G pystyykin 5G-modeemeineen johonkin, mihin yksikään Nokia sitä aiemmin ei ole taipunut, on se muotoilultaan varsin tuttu. HMD Globalin tyyliä mukaillen se on pelkistetty ja ainakin omaan silmääni myös hyvin tyylikäs. Puhelin on edestä ja takaa lasinen, mutta sormenjälkiä se ei kerää erityisen runsaasti. Alumiininen runko on päällystetty muovisilla kyljillä.
Näytönreunukset ovat nykytrendin mukaisesti kapeat lukuun ottamatta alareunusta, jota koristaa jo HMD Globalin tavaramerkiksi muodostuneella tavalla Nokia-logo. Mittavan kokoisen, peräti 6,81-tuumaisen näyttöpaneelin vasempaan yläkulmaan on sijoitettu etukamera, ja äänenvoimakkuus- sekä virtanäppäin sijaitsevat oikealla laidalla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Virtanäppäimeen integroitu sormenjälkilukija on erinomaisen luotettava ja nopea, ja mikä parasta, se toimii myös, vaikka sormenpää olisi märkä tai kostea. Omasta mielestäni virtanäppäin on ihanteellinen sijainti sormenjälkilukijalle, mutta kyseessä on toki mielipideasia.
Vasenta kylkeä koristaa Google Assistant -painike, joka on varsin viheliäinen tuttavuus. Googlen virtuaaliavustajan aktivoiminen on erittäin helppoa ja nopeaa myös esimerkiksi vakio-Androidin kotinäkymän Assistant-kuvakkeella tai äänikomennoilla, joten erillisen painikkeen merkitys on vähintäänkin kyseenalainen. Vahinkopainalluksiakin sattuu silloin tällöin, mutta onneksi painikkeen voi kuitenkin kytkeä pois päältä. Muita toimintoja sille ei voi asettaa, mikä on sääli.
Nokia 8.3 5G:n 6,81-tuumainen IPS LCD -näyttö on toteutettu 20:9-kuvasuhteella ja 2400×1080 pikselin tarkkuudella. Näyttö on tarkka ja kokonsa vuoksi mainio pidempiinkin multimediasessioihin vaikkapa Netflix-sarjojen parissa. Kirkkaus yltää erittäin korkealle etenkin automaattiasetuksilla, eivätkä katselukulmatkaan jätä moitteelle sijaa.
Virkistystaajuus rajoittuu Nokia 8.3 5G:llä vain perustasolle eli 60 hertsiin. Osa keskihintaisista 5G-kilpailijoista kykenee korkeampiinkin virkistystaajuuksiin, mikä kannattaa ottaa huomioon. Nokia 8.3 5G:n ja muiden keskihintaisten 5G-uutuuksien eroja ruoditaan arvostelussa tuonnempana tarkemminkin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
PureDisplay-näyttö osaa eräiden muidenkin Nokia-älypuhelinten tavoin muuntaa väreiltään tavallista SDR-sisältöä HDR-laatuiseksi, mikä toden totta parantaa muun muassa joidenkin vanhempien elokuvien ja sarjojen katselukokemusta. Tämä on mahdollista erillisen Pixelworks-piirin ansiosta, ja siitä PureDisplay-brändäyskin johtuu.
Kaiken kaikkiaan tasokas näyttöpaneeli saa seurakseen yhden perushyvän kaiuttimen, joka sijaitsee puhelimen alalaidassa. Stereoäänestä ei siis pääse nauttimaan, mutta Nokia 8.3 5G:ssä on kuitenkin edelleen mukana perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, joka voi miellyttää edelleen monia.
Nokia 8.3 5G:ssä on mukavasti tehoja. Puhelimessa on Qualcommin kahdeksanytiminen Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jossa on myös sisäänrakennettu 5G-modeemi. Kyseessä on keskihintaluokassa erittäin suosittu järjestelmäpiiri, josta riittää tehoja vaativampiinkin toimiin. Nokia 8.3 5G:tä voi huoletta suositella paljon pelaavalle, sillä grafiikoista ei joudu joustamaan monessakaan tilanteessa, eikä puhelin erityisesti lämpenekään rasituksen alla.
Suuren näyttönsä ansiosta Nokia 8.3 5G sopii hyvin myös moniajoon, ja ainakin 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla raskaammatkin sovellukset toimivat sujuvasti myös rinnakkain.
Akunkesto on Nokia 8.3 5G:ssä melko hyvällä tasolla. Puhelimessa on 4 500 milliampeeritunnin akku, joka on kookas, mutta ei erityisen massiivinen Nokia 8.3 5G:n näyttöön ja muihin ominaisuuksiin suhteutettuna. Akku kestää raskaassakin käytössä luotettavasti aamusta iltaan, mutta toisena päivänä joutuu usein jo hieman säästelemään.
Suhteellisesti eniten akkua vaikuttaisi ainakin tällä hetkellä kuluttavan yllättäen kamerakäyttö, kun taas pelaamista akku vaikuttaisi kestävän hyvin. Nokia 8.3 5G tukee pikalatausta 18 watin teholla, ja täyteen tyhjä akku latautuu reilussa tunnissa USB-C-liitännän kautta.
Nokia 8.3 5G on muidenkin Nokia-älypuhelinten tavoin varustettu puhtaalla Androidilla, mikä on käyttäjästä riippuen joko hyvä tai huono asia. Vakio-Androidin etuja ovat esimerkiksi keveys ja tietynlainen yksinkertaisuus, mutta ominaisuuksia ei välttämättä ole yhtä runsaasti kuin muokatuissa ohjelmistoissa.
Mukana on vain muutamia HMD Globalin omia sovelluksia, kuten kamerasovellus, mutta pääasiassa Nokia 8.3 5G luottaa Googlen tarjontaan.
HMD Global takaa Nokia 8.3 5G:lle tuttuun tyyliin kaksi suurta Android-ohjelmistopäivitystä, joten lähiaikoina saapuvan Android 11:n lisäksi uutuus saa myös Android 12 -ohjelmiston, joka on määrä julkaista syksyllä 2021. Nopeita tietoturvapäivityksiä on luvassa ainakin kolmeksi vuodeksi, ja arvostelun julkaisuhetkellä Nokia 8.3 5G:n tietoturva on 1. syyskuuta 2020 tasolla.
Keskihintaisten 5G-älypuhelinten kilpa kiristyy
Nokia 8.3 5G ei suinkaan ole ensimmäinen 5G-älypuhelin huippupuhelinten hintaluokan ulkopuolella. Jo sitä ennen Suomen markkinoille ovat ehtineet jo esimerkiksi Motorola Moto G 5G Plus, Samsung Galaxy A51 5G, Xiaomi Mi 10 Lite 5G sekä viimeisimpänä OnePlus Nord.
Kaikki edellä luetellut älypuhelimet ovat ominaisuuksiltaan pitkälti samalla viivalla Nokia 8.3 5G:n kanssa. Samsung Galaxy A51 5G:ssä on korealaisyhtiön oma Exynos 980 -järjestelmäpiiri, kaikissa muissa taas Qualcomm Snapdragon 765, tai sama 765G kuin Nokia 8.3 5G:ssäkin.
Kaikissa on myös samankaltaiset kamerakattaukset – takana on pääkameran lisäksi ultralaajakulmakamera, syvyyskamera ja makrokamera – sekä suuret näytöt, joskaan eivät kokojensa puolesta aivan Nokia 8.3 5G:n veroiset.
Moto G 5G Plus ja OnePlus Nord kykenevät myös korkeampaan 90 hertsin virkistystaajuuteen, joka jää Nokia 8.3 5G:llä haaveeksi.
Hintoja tarkasteltaessa erot ovat suuremmat. Suomessa OnePlus Nord maksaa 399 euroa, Motorola Moto G 5G Plus alle 350 euroa. Samsung Galaxy A51 5G puolestaan maksaa jopa alle 300 euroa samoin kuin Xiaomi Mi 10 Lite 5G. Nokia 8.3 5G:n suositushinta on joko 599 tai 649 euroa, mitä on ominaisuuksia tarkasteltaessa kovin vaikea perustella.
Suurempi näyttö, useimpia kilpailijoita parempi päivitystuki ja matkailun kannalta jatkossa mahdollisesti tärkeyttä nostava laaja 5G-taajuustuki kompensoivat hintaa jonkin verran, mutta esimerkiksi näytön virkistystaajuudessa Nokia 8.3 5G joutuu taipumaan satoja euroja edullisemmille Moto G 5G Plussalle ja OnePlus Nordille.
Kilpailevat mallit ovat ehtineet olla markkinoilla jo jonkin aikaa, osa jopa kuukausia, mikä on jo ehtinyt painaa hintoja niiden hitusen alaspäin. Nokia 8.3 5G kaipaisi samaa kehitystä tulevina kuukausina.
Nokia 8.3 5G on hyvä ja monipuolinen kamerapuhelin
Nokia 8.3 5G on monipuolisesti varusteltu kamerapuhelin. HMD Global on jälleen jatkanut yhteistyötä saksalaisen ZEISSin kanssa, ja myös kautta aikain ensimmäisessä 5G-Nokiassa on ZEISSin optiikkaa niin pääkamerassa kuin etukamerassakin.
Takakameroita on neljä:
- 64 megapikselin pääkamera PDAF-automaattitarkennuksella, f/1,89-aukolla, ZEISS-optiikka
- 12 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakamera automaattitarkennuksella f/2,2-aukolla ja 1,4 mikronin pikselikoolla, kennon kuvasuhde 16:9
- 2 megapikselin makrokamera
- 2 megapikselin syvyyskamera
Näyttöreikään asennettu etukamera on tarkkuudeltaan 24 megapikseliä (f/2,0-aukko, ZEISS-optiikka).
Kuten useimmissa muissakin keskihintaisissa älypuhelimissa, myös Nokia 8.3 5G:ssä on pääkameran lisäksi ultralaajakulmakamera sekä erillinen lähikuvaukseen suunnattu makrokamera etäisyyksiä arvioivan syvyyskameran ohella. Telekameraa optisella zoomilla ei ikävä kyllä ole, vaikka 600 euron hintaluokassa nekään eivät ole enää harvinaisuuksia.
Kokonaisuutena Nokia 8.3 5G tekee kamerana kuitenkin oikein hyvää jälkeä. Valokuvat ovat kaikilla kameroilla varsin tarkkoja, ja myös videokuvaukseen on tällä kertaa panostettu erityisesti.
Videokuvauksessa voi hyödyntää useita ZEISSin kehittämiä tehosteita. Niillä kotivideoista saa helposti elokuvamaisempia, ja onpa mukana erillinen Elokuva-kuvaustilakin. Hienot efektit mukailevat esimerkiksi anamorfista, videoita ”litistävää” linssiä tai elokuvauksessakin käytettäviä eri värisävyjä korostavia linssejä.
Videokuvaus onnistuu enimmillään 4K UHD -tarkkuudella (30 fps) ja erinomaisilla HDR-sävyillä. Haluttaessa videoita voi kuvata myös elokuvamaisella 21:9-kuvasuhteella, ja etenkin 4K-laadulla videot ovatkin kaikin puolin hienoja. Panostuksen huomaa, ja kookkaalta näytöltä videoita on ilo näytellä muillekin. Myös äänimaailma on videoissa luonnollinen, eikä tuulikaan aiheuta erityisen suurta rätinää.
Tarkat 4K-videot vievät erittäin paljon tallennustilaa, joten Nokia 8.3 5G:n microSD-muistikorttipaikka tullee monille tarpeeseen. Enimmillään Nokia 8.3 5G tukee 400 gigatavun muistikortteja, ja korttipaikka on jaettu toisen SIM-korttipaikan kanssa.
Muita kameran erikoistoimintoja ovat muun muassa tilaa säästävä suuren tehokkuuden HEIF-kuvaus sekä suoratoistomahdollisuus esimerkiksi YouTubeen. Myös tekoälyllä suhteellisen luotettavasti kuvattavia kohteita tunnistava tilanteen tunnistus on toimiva, ja HDR-tila aktivoituu perusvarmasti silloin kuin pitääkin. Toki HDR:n käyttöä voi hallinnoida myös manuaalisesti.
Paras Nokia 8.3 5G:n kameroista on 64 megapikselin PDAF-tarkenteinen päätakakamera. Sillä kuvataan oletuksena 16 megapikselin tarkkuudella, joskin myös 64 megapikselin kuvausta Ammattilainen-tilalla kannattaa etenkin päivänvalossa kokeilla.
Kuviin tallentuu hienosti tarkkoja yksityiskohtia hieman haastavammissakin olosuhteissa, ja mukana olevalla Yö-kuvaustilalla myös hämärän kuvat ovat parhaimmillaan oikein hyviä. Kannattaa huomata, että digitaalista zoomausta Noki 8.3 5G ei hallitse kovinkaan hyvin, ja valokuvat puuroutuvat nopeasti.
Kameroista kenties mielenkiintoisin on 120 asteen ja 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, joka 16:9-kuvasuhteelle optimoidun kennonsa ansiosta soveltuu erinomaisesti videokuvaukseen hieman laajemmalla kuvakulmalla.
Laajakulmaotokset ovat jotakuinkin linjassa pääkameran kanssa. Suorat linjat eivät vääristy oikeastaan ensinkään, ja parhaimmillaan kuvat ovat erittäin korkealaatuisia, joskin hämärässä ultralaajakulmakamera takkuaa pääkameraa enemmän värimaailman haalistuessa ja yksityiskohtien sumentuessa. Videokuvauksessa se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.
Käytettävissä on myös 2-megapikselinen makrokamera noin neljän senttimetrin kuvausetäisyydellä. Makrokameroiden järkevyys on tietenkin mielipideasia, mutta myös Nokia 8.3 5G:llä sellainen on käytettävissä. Kuvat ovat hieman haljakoita, mutta lähelle kohdetta kameralla kyllä pääsee.
Nokia 8.3 5G:n 24-megapikselinen etukamera jatkaa takakameroiden asettamalla tasaisen vahvalla linjalla. Kuten takakamera, myös se tukee oikein pätevää muotokuvatilaa, jolla taustan sumennus onnistuu pääasiassa hienosti. Selfiet ovat korkealaatuisia, ja niitä on ilo jaella sosiaalisessa mediassa.
Kaiken kaikkiaan Nokia 8.3 5G on oikein hyvä kamerapuhelin. Noin 600 euron hintaluokassaan se ei millään mittapuulla erityisesti loista, mutta suoriutuu kuitenkin tasaisesti ja laadukkaasti jokaisella osa-alueella. Telekameran ja zoom-kykyjen puute on ainut todellinen harmi, mutta kyllä Nokia 8.3 5G kamerapuhelimenakin ajaa asian. Etenkin monipuolinen kuvaustilakattaus on sen etuja.
Yhteenveto: Onko Nokia 8.3 5G hyvä ostos?
Nokia 8.3 5G on siinä mielessä erikoinen älypuhelin, että vaikka se on kaikin puolin laadukas ja onnistunut laite, on sen asema silti vaikea kilpaillussa keskihintaluokassa. Saatavilla on lukuisia kilpailijoita, joiden ominaisuuskattaus on pitkälti samalla viivalla, mutta hinta jopa satasia huokeampi kuin Nokia 8.3 5G:n alkaen 599 euron hinta.
Varteenotettavimmat haastajat ovat jo aiemmin käsitellyt OnePlus Nord, 399 euroa, Motorola Moto G 5G Plus, alle 350 euroa, Samsung Galaxy A51 5G, alle 300 euroa ja Xiaomi Mi 10 Lite 5G, alle 300 euroa.
Nokia 8.3 5G tarjoaa täysin puhtaan Androidin, ja hyvän päivitystuen, jonka osalta OnePlus Nord ja Samsung Galaxy A51 5G kuitenkin yltävät näillä näkymin vähintään samalle tasolle.
Nokia 8.3 5G sisältää lisäksi erittäin suuren ja myös laadukkaan näytön, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon puhelimellaan paljon suoratoistopalveluja tai muita videoita katsovalle. Kun kamerakokonaisuuskin on hyvä ja monipuolinen, järjestelmäpiiri riittävän tehokas ja akkukin kestävä, on hinta ainut todella selkeä varjopuoli Nokia 8.3 5G:ssä.
Jos ja kun Nokia 8.3 5G:n hinta aikanaan tarjouskampanjoiden myötä laskee, on sekin mainio vaihtoehto keskihintaiseksi 5G-älypuhelimeksi. Noin 600 euron hinnallakaan puhelin ei ole mahdottoman korkeahintainen suhteessa kalliimpiin huippumalleihin, mutta kilpailu keskihintaisissa 5G-älypuhelimissa on vain tällä hetkellä todella tiukkaa, mikä on kuluttajan etu.
—
Alla vielä esimerkkikuvia Nokia 8.3 5G:n kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia reilusti, ja tarkemmin niitä kannttaa tarkastella alkuperäisversioina täydessä koossaan. Kuvat ovat tarkasteltavissa myös tässä Dropbox-kansiossa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »