Suomen maanantaina aamupäivällä julkaistu koronaviruskontaktien jäljittämiseen ja altistumisilmoituksiin tarkoitettu sovellus, Koronavilkku, on kerännyt jo lähemmäs 1,6 miljoonaa latausta.
Sovelluksen suuri suosio on tärkeää, sillä Koronavilkku on avuksi kontaktien jälittämisessä luonnollisesti sitä paremmin mitä enemmän sillä on käyttäjiä.
Miljoonan Koronavilkku-latauksen raja meni rikki jo tiistaina 1. syyskuuta noin kello 8 aamulla, eli alle vuorokaudessa sen jälkeen, kun Koronavilkku tuli ladattavaksi sovelluskauppoihin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ensimmäisen päivän suosio näkyi myös siinä, että koronavilkku.fi-sivusto keräsi maanantaina peräti 935 000 kävijää. Hurjasta kävijämäärästään huolimatta sivusto toimi hyvin ja pysyi saavutettavissa.
Sittemmin Koronavilkku on kerännyt edelleen tasaisesti latauksia.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho kertoi tänään perjantai-aamupäivällä 1,6 miljoonan latauksen lähestyvän. Käytännössä raja ylittyy vielä perjantain aikana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Koronavilkku-sovelluksen saa asennettua Android-puhelimiin Google Play -sovelluskaupasta ja Applen iPhone-puhelimiin App Storesta. Sovelluksen toiminta vaatii iPhonessa vähintään iOS 13.5 -käyttöjärjestelmäversion ja Androidilla vähintään 6.0-käyttöjärjestelmäversion sekä Google Play -palvelut.
#koronavilkku asennusmäärä hiipii kohti 1,6 miljoonaa.
iOS 13.7 ollut virhe altistusilmoituksien päällekytkennästä on korjattu; vaikuttanut asennuksiin keskiviikkona ja torstaina. @THLorg pic.twitter.com/Tyc4IAaz33
— Aleksi Yrttiaho (@aleksiyrttiaho) September 4, 2020
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samalla Yrttiaho vahvisti Twitterissä, Applen 1. syyskuuta julkaiseman iOS 13.7 -käyttöjärjestelmäpäivityksen aiheuttama ongelma Koronavilkun käyttöönotossa on saatu ratkaistua. Koronavilkun altistumisilmoitusten käyttöönotto ei ainakaan kaikilla käyttäjillä onnistunut, jos iPhonen oli päivittänyt iOS 13.7 -versioon ennen Koronavilkun asentamista.
Apple lisäsi iOS 13.7:ssä laajemman Altistumisilmoitus-toiminnallisuuden, jonka ansiosta tulevaisuudessa eri alueiden terveysviranomaisten ei tarvitse välttämättä rakentaa ja ylläpitää lainkaan omaa Koronavilkun tapaista sovellustaan, vaan hyödyntää Applen ja Googlen valmiiksi rakentamaa palvelua. Ongelma iOS 13.7:ssä kuitenkin esti myös Koronavilkun käyttöönoton onnistumisen.
Suomi on jatkamassa Koronavilkku-sovelluksellaan huolimatta Applen ja Googlen tarjoamasta uudesta mahdollisuudesta. Siihen ei ole syytä siirtyä, kun sovellus on jo kehitetty, julkaistu ja saavuttanut suuren suosion.
Koronavilkku-sovelluksen avulla ihmiset voivat itse vaikuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovelluksen avulla on tavoitteena nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Jos jollakin sovelluksen käyttäjällä todetaan koronavirustartunta, hän saa terveydenhuollosta koodin, jonka hän syöttää sovellukseen. Tämän jälkeen niille sovelluksen käyttäjille, joiden kanssa sairastunut on ollut lähikontaktissa, tulee puhelimeen ilmoitus mahdollisesta altistumisesta ja ohjeet ottaa yhteys terveydenhuoltoon.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
It-yhtiö Solitan kehittämän ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) julkaiseman sovelluksen toiminta perustuu säännöllisesti vaihtuviin ja satunnaisiin tunnisteisiin, joista ei voida suoraan tunnistaa käyttäjiä. Tallennetut tiedot poistuvat viimeistään 21 päivän kuluttua tai jos sovellus poistetaan. Sovelluksen avulla ei voida myöskään tietää, kuka on tartunnan saanut. Taustalla sovelluksessa ovat Applen ja Googlen iOS- ja Android-käyttöjärjestelmän laitteissa tarjoamat rajapinnat. Lähikontaktien havainnointi perustuu Bluetooth-yhteyksiin, eikä sovellus käytä sijaintitietoja.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »