Suomen eilen aamupäivällä julkaistu koronaviruskontaktien jäljittämiseen ja altistumisilmoituksiin tarkoitettu sovellus, Koronavilkku, on ylittänyt miljoonan latauksen rajan.
Rajan ylittymisestä kertoo sovelluksen julkaissut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.
Miljoonan latauksen raja meni rikki tänään tiistaina 1. syyskuuta noin kello 8, eli vain alle vuorokausi sen jälkeen, kun Koronavilkku tuli ladattavaksi sovelluskauppoihin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Lukema on kertakaikkisen upea! Tällainen latausmäärä yhdessä päivässä on ylittänyt kaikki odotuksemme”, sanoo johtaja Mika Salminen THL:stä.
Ennakkoon THL oli kertonut tavoitteeksi miljoonan käyttäjän saavuttamisen syyskuun loppuun mennessä.
THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho twiittasi myös kuvan sovelluksen latausten kehityksestä tähän aamuun asti.
Näin #koronavilkku sovellus on ladattu miljoonaa kertaa pic.twitter.com/Xf9EkSmZJT
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
— Aleksi Yrttiaho (@aleksiyrttiaho) September 1, 2020
Suuri suosio on erinomainen uutinen, sillä Koronavilkku-sovellus auttaa sitä enemmän mitä enemmän sillä on käyttäjiä.
”Miljoona lataajaa tarkoittaa sitä, että miljoonalla ihmisellä on mahdollisuus saada nopeasti tieto siitä, ovatko he mahdollisesti altistuneet koronavirustarunnalle. Mitä suurempi käyttäjien joukko on, sitä nopeammin ja varmemmin saamme tartuntaketjuja nopeasti katkottua ja epidemian pysymään kurissa. Eiköhän jatketa maailmanennätysvauhdilla!”, Salminen sanoo.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Sovelluksen saa asennettua Android-puhelimiin Google Play -sovelluskaupasta ja Applen iPhone-puhelimiin App Storesta. Sovelluksen toiminta vaatii iPhonessa vähintään iOS 13.5 -käyttöjärjestelmäversion ja Androidilla vähintään 6.0-käyttöjärjestelmäversion sekä Google Play -palvelut.
Koronavilkku-sovelluksen avulla ihmiset voivat itse vaikuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovelluksen avulla on tavoitteena nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.
Jos jollakin sovelluksen käyttäjällä todetaan koronavirustartunta, hän saa terveydenhuollosta koodin, jonka hän syöttää sovellukseen. Tämän jälkeen niille sovelluksen käyttäjille, joiden kanssa sairastunut on ollut lähikontaktissa, tulee puhelimeen ilmoitus mahdollisesta altistumisesta ja ohjeet ottaa yhteys terveydenhuoltoon.
It-yhtiö Solitan kehittämän ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) julkaiseman sovelluksen toiminta perustuu säännöllisesti vaihtuviin ja satunnaisiin tunnisteisiin, joista ei voida suoraan tunnistaa käyttäjiä. Tallennetut tiedot poistuvat viimeistään 21 päivän kuluttua tai jos sovellus poistetaan. Sovelluksen avulla ei voida myöskään tietää, kuka on tartunnan saanut. Taustalla sovelluksessa ovat Applen ja Googlen iOS- ja Android-käyttöjärjestelmän laitteissa tarjoamat rajapinnat. Lähikontaktien havainnointi perustuu Bluetooth-yhteyksiin, eikä sovellus käytä sijaintitietoja.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »