Suomen virallinen koronaviruskontaktien jäljittämiseen ja altistumisilmoituksiin tarkoitettu sovellus, Koronavilkku, on kerännyt suuren suosion heti tänään tapahtuneen julkaisunsa jälkeen.
Sovelluksen saa asennettua Android-puhelimiin Google Play -sovelluskaupasta ja Applen iPhone-puhelimiin App Storesta. Sovelluksen toiminta vaatii iPhonessa vähintään iOS 13.5 -käyttöjärjestelmäversion ja Androidilla vähintään 6.0-käyttöjärjestelmäversion.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho kertoi Twitterissä hieman ennen kello 17, että sovellus oli ladattu jo noin 220 000 puhelimeen. Sovellus tuli saataville jonkin verran ennen puoltapäivää.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Myöhemmin illalla Yrttiaho julkaisi vielä kuvan Koronavilkun latausten tarkemmasta kehittymisestä päivän aikana. Yhteensä määrä oli kello 18 mennessä yltänyt jo noin 550 000 lataukseen.
Näin #koronavilkku sovellusta on ladattu tänään pic.twitter.com/V5zGjBqGMY
— Aleksi Yrttiaho (@aleksiyrttiaho) August 31, 2020
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Applen App Store -sovelluskaupasta Koronavilkku-sovellusta ei vieläkään löydy App Storen hakutoiminnolla, todennäköisesti kaupan hakuindeksoinnin yleisen hitauden takia. Tämä onkin aiheuttanut mielenkiintoisen ilmiön.
App Storessa suosituimpien, eniten asennettujen sovellusten listalle Suomessa ovat nousseet tänään Koronavilkun perässä myös hakutoiminnolla helposti löytyvä Pohjois-Makedonian StopKorona!-sovellus sekä TOP10-joukkoon myös Kuopion seudun joukkoliikenteen lippuja myyvä Vilkku-sovellus.
Kun Koronavilkkua ei siis ole App Storen haulla vielä löytynyt, ovat ihmiset päätymään asentamaan myös sopivalta kuulostavia muita sovelluksia.
”Joku vilkkujuttu se korona-appi oli…” 🤔 pic.twitter.com/6FzqcyRDkT
— Aleksi Moisio (@MoisioAleksi) August 31, 2020
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Koronavilkku-sovelluksen avulla ihmiset voivat itse vaikuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovelluksen avulla on tavoitteena nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.
Julkisesti tavoitteeksi on kerrottu, että sovellus saisi syyskuun loppuun mennessä yli miljoona käyttäjää. Mitä suurempi käyttäjiä ottaa sovelluksen käyttöön, sitä suurempi sen hyöty on.
Jos jollakin sovelluksen käyttäjällä todetaan koronavirustartunta, hän saa terveydenhuollosta koodin, jonka hän syöttää sovellukseen. Tämän jälkeen niille sovelluksen käyttäjille, joiden kanssa sairastunut on ollut lähikontaktissa, tulee puhelimeen ilmoitus mahdollisesta altistumisesta ja ohjeet ottaa yhteys terveydenhuoltoon.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
It-yhtiö Solitan kehittämän ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) julkaiseman sovelluksen toiminta perustuu säännöllisesti vaihtuviin ja satunnaisiin tunnisteisiin, joista ei voida suoraan tunnistaa käyttäjiä. Tallennetut tiedot poistuvat viimeistään 21 päivän kuluttua tai jos sovellus poistetaan. Sovelluksen avulla ei voida myöskään tietää, kuka on tartunnan saanut. Taustalla sovelluksessa ovat Applen ja Googlen iOS- ja Android-käyttöjärjestelmän laitteissa tarjoamat rajapinnat. Lähikontaktien havainnointi perustuu Bluetooth-yhteyksiin, eikä sovellus käytä sijaintitietoja.
Päivitetty kello 21.46: Lisätty uudempi tieto jo yli 550 000 latauksesta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »